Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2015 17:25

Τρίποντο - ανάσα ο Πανιώνιος, 2-1 τον Πανθρακικό

Γράφτηκε από τον

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Πανθρακικού με 2-1 πέτυχε ο Πανιώνιος και συνεχίζει να ελπίζει σε παραμονή.

 

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι γνώριζαν πως σε διαφορετική περίπτωση ο αντίπαλός τους θα παρέμενε αρκετά μακριά. Έτσι μπήκαν αποφασιστικά τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο μειώνοντας στους δύο τη διαφορά τους από τον Πανθρακικό έχοντας και παιχνίδι λιγότερο.

 

Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά από τις 14 Δεκεμβρίου και το παιχνίδι επί του ΟΦΗ για τον Πανιώνιο στη Σούπερ Λίγκα. Από τότε, από την άλλη, είχε να χάσει η ομάδα του Ρόκα, η οποία έτρεχε ένα σερί επτά ματς χωρίς ήττα.

 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κατά διαστήματα καλοί, αλλά δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην άμυνα του Πανιωνίου. Ακόμη κι όταν είχαν την υπεροχή, ήταν φλύαροι και αυτό τους κόστισε.

 

Δεν τράβηξαν μεταξύ άλλων και τα ατού του. Ο Ιγκόρ δυσκολεύτηκε αρκετά να φανεί και ο Τζάνης έδειχνε πολλές φορές μόνος του. Όσο για τον Πανιώνιο, Μητρόπουλος και Μπουμάλ ξεχώρισαν, βοήθησε όσο μπορούσε ο Γιάννου ενώ μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Κολοβός.

 

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι και στην πρώτη τους επίθεση σκόραραν. Ο Τασουλής έκανε το γύρισμα προς το πέναλτι, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Μητρόπουλος με σουτ ακριβώς έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

 

Έχοντας το ενθουσιασμό των πρώτων λεπτών οι Νεοσμυρνιώτεςσυνέχισαν να επιτίθενται και στο 5' το σουτ του Κόρμπου έφυγε άουτ. Ωστόσο, σταδιακά οπισθοχώρησαν και άφησαν την μπάλα στον Πανθρακικό.

 

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 12' με την άστοχη κεφαλιά του Εμπόου, ενώ στο 21' ήταν ο Τζάνης εκείνος που δεν σημάδεψε σωστά. Ενδιάμεσα υπήρχε μία άστοχη κεφαλιά του Κολοβού, ενώ στο 25' ο Μπουμάλ έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα μακριά από την εστία.

 

Στο 30' ήταν ο Γιάννου εκείνος που δεν βρήκε εστία από μέσα δεξιά, αλλά η φάση του ημιχρόνου μετά το γκολ ήταν αυτή του 32'. Ο Μελίσσης έκανε τη σέντρα και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια πήγε στον Ιγκόρ, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά δυσκολεύονταν να πατήσουν περιοχή. Στο 35' η κεφαλιά του Ιγκόρ κατέληξε άουτ, όπως και στο 39' το δυνατό σουτ του Ρομέου από μακριά.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να μπαίνει δυναμικά. Στο 49' το άστοχο σουτ του Μητρόπουλου ήταν η προειδοποίηση για ό,τι θα ακολουθούσε. Έξι λεπτά μετά η κομπίνα του Μπουμάλ με τον Ντιγκινί βγήκε υποδειγματικά και ο Γιάννου με τακουνάκι από κοντά έκανε το 2-0.

 

Όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα πάρουν μία ξεκούραστη νίκη, αφού ο Πανθακικός δεν φαινόταν να μπορεί να απειλήσει. Ωστόσο, ένα λάθος στο 61' ήταν αρκετό για να μπουν και πάλι στο παιχνίδι οι παίκτες του Ρόκα. Ο Ντιγκινί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Τζάνης μείωσε σε 2-1 εκμεταλλευόμενος και την κακή εκτίμηση του Παπαδόπουλου.

 

Στη συνέχεια το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσαν τα λεπτά γυρνούσαν και πιο πίσω και οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ασφυχτικά. Φάσεις, όμως, δεν υπήρχαν, με εξαίρεση μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεχία. Όσο μπορούσαν οι παίκτες του Ουζουνίδη έκλεβαν χρόνο και τελικά κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου) και βοηθοί του οι Σωτηρόπουλος (Αχαΐας) και Σίπκας (Πέλλας).

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Πάνος, Ρισβάνης, Παντίδος, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Κολοβός (67' Σιώπης), Φούντας (90'+2 Φούντας), Μπουμάλ (81' Μασούρας), Γιάννου

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Εμπόου, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά (62' Μπαλντά), Τσουμάνης, Μεχία, Ρομέου (78' Ροτζέριο), Ντιγκινί, Τζάνης (72' Χασομέρης), Ιγκόρ