Κυριακή, 01 Φεβρουάριος 2015 17:22

Ξέσπασε με... τριάρα ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον

Τέλος στη... μίνι κρίση που πήγε να δημιουργηθεί στο εσωτερικό του μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο έναλε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έδωσαν μία ωραία ποδοσφαιρική παράσταση το μεσημέρι της Κυριακής κι επιβλήθηκαν του Πλατανιά με 3-0.

 

Για άλλη μία φορά εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την έδρα τους. Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις οκτώ σερί νίκες στο πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί σε αυτό το χρονικό διάστημα μόλις ένα γκολ! Ήταν ξανά σοβαρός αμυντικά κι επί της ουσίας απειλήθηκε μόνο δύο φορές.

 

Ο Μπεργκ δεν ήταν στη μέρα του κι εκτός των άλλων έχασε πέναλτι. Ωστόσο, αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την ομάδα του, η οποία είχε άλλους πρωταγωνιστές. Πέτριτς και Κλωναρίδης έπιασαν πολύ καλή απόδοση, ενώ αθόρυβη δουλειά έκανε και ο Ατζαγκούν πιέζοντας και κλέβοντας μπάλες.

 

Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό, όταν ο δεύτερος ανέβαζε ρυθμό. Ο Μιλούνοβιτς έλαμψε και πάλι επιβεβαιώνοντας πως έχει ποιότητα, αλλά δεν υπήρχε κανένα στήριγμα. Ο Τετέ έδωσε κάποιες μάχες, αλλά τα προβλήματα ήταν πολλά τόσο αμυντικά όσο και στη δημιουργία φάσεων.

 

Χαμόγελα στην αρχή, ξενέρωμα στο τέλος

 

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήταν σε όλη του τη διάρκεια καλύτερος, πίεζε για να κλέβει την μπάλα και έκανε δύσκολη τη ζωή του Πλατανιά.

 

Οι «πράσινοι» μπήκαν από το πρώτο λεπτό δυνατά με στόχο να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Έτσι μόλις στο 7' πέτυχαν τον αρχικό τους σκοπό, το γρήγορο γκολ με το οποίο θα τους έφευγε το άγχος. Ο Λαγός τροφοδότησε τον Πέτριτς, εκείνος έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και ωραίο τελείωμα ανοίγοντας το σκορ.

 

Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού. Ακόμη κι έτσι, όμως, είχε δύο καλές στιγμές με τον Μιλούνοβιτς για να σκοράρει. Στο 11' το απευθείας φάουλ του έφυγε άουτ, ενώ στο 20' άγγιξε το γκολ. Στιλ και Ταυλαρίδης δεν συνεννοήθηκαν, ο Σέρβος σούταρε από μακριά με την εστία ανυπεράσπιστη και ο Σίλντενφελντ έκοψε.

 

Ενδιάμεσα υπήρχε μία καλή φάση για τους γηπεδούχους με τον Ολιμπά να νικάει τον Μπεργκ. Στο 24' ο Σουηδός τροφοδοτήθηκε ξανά από τον Ατζαγκούν, αλλά ο Ολιμπά δεν είχε και πάλι κανένα πρόβλημα να τον σταματήσει.

 

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Παναθηναϊκός κατέβαζε ταχύτητα και απλώς ήλεγχε το παιχνίδι. Επί της ουσίας μέχρι το 45' δεν είχε κάποια καλή στιγμή. Ωστόσο, στο τέλος του ημιχρόνου ο Πέτριτς κέρδισε πέναλτι ύστερα από μαρκάρισμα του Ολιμπά. Ο Μπεργκ το εκτέλεσε, αλλά νικήθηκε ξανά από τον τερματοφύλακα του Πλατανιά.

 

Μπήκε και «καθάρισε»

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Στο 47' ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ και ο Ολιμπά απέκρουσε ξανά σουτ του. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης ο Τριανταφυλλόπουλος από κοντά έκανε το 2-0.

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πλατανιά. Στο 50' ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ. Είναι εντυπωσιακό πως κάθε καλή φάση των φιλοξενούμενων ξεκινούσε από τον Σέρβο.

 

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχαν πολλές φάσεις για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει αυτό που ήθελε και γνώριζε πως δεν χρειάζεται να πατήσει γκάζι. Έτσι δεν δημιουργούσε φάσεις με εξαίρεση αυτή του 68ου λεπτού και τη διπλή επέμβαση του Ολιμπά σε ισάριθμα σουτ του Πέτριτς.

 

Ωστόσο, μία ενέργεια του Κλωναρίδη ήταν αρκετή για να ξυπνήσουν και πάλι οι γηπεδούχοι. Στο 78' ο 22χρονος ξεπέρασε τον Μαχαμάτ και μ' ένα διαγώνιο σουτ κεραυνοβόλησε τον Ολιμπά και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

 

Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους. Ωστόσο, δεν έκαναν κάτι αξιοσημείωτο με εξαίρεση μία άστοχη κεφαλιά του Μπεργκ και μία εκτέλεση φάουλ του Νίνη που χτύπησε στο τείχος κι έφυγε εκτός.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Στυλιαράς και βοηθοί του οι Χασάν Κούλα και Νικόλαος Φαντόπουλος.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Χουχούμης (46' Νάνο), Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (80' Αγγελόπουλος), Πέτριτς (72' Νίνης), Μπεργκ.

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολίμπα, Μαχλελής (65' Τσουράκης), Μπανανά, Ιτουά, Ζαραδούκας, Αγκιλέρα (68' Γουνδουλάκης), Τετέ, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος, Μιλούνοβιτς, Γιακουμάκης (72' Κάσιο).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR