Κυριακή, 01 Φεβρουάριος 2015 21:59

Ανοιξε τη διαφορά ο Ολυμπιακός, 2-0 στη Βέροια

Γράφτηκε από τον

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στη Βέροια, όπου επικράτησε δύσκολα της τοπικής ομάδας και αύξησε στο +5 τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα.

 

Χωρίς καλή απόδοση, αλλά με πείσμα έως το τέλος το συγκρότημα του Βίτορ Περέιρα έκαμψε την αντίσταση της αξιόμαχης Βέροιας, που αγωνιζόμενη με δέκα παίκτες από το από το 11’ και με εννιά από το 76’ στο τέλος δεν άντεξε και λύγισε.

 

Ο Μήτρογλου στο 71’ μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Φορτούνη έσπασε τον γόρδιο δεσμό και στο 87’ ο Ντοσεβί υπέγραψε το τελικό αποτέλεσμα και την ένατη διαδοχική νίκη των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα (13η σε όλες τις διοργανώσεις).

 

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα Η Βέροια πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της και είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 0-0. Μία με το δοκάρι του Μπατιόν και μία σε τετ α τετ του Ντουμίτρου. Όπως και να έχει όμως έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια εισόδου στα πλέι οφ.

 

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Ιωαννίδης, που ήταν ντεφορμέ. Με πολλά σφαλτσοσφυρίγματα προκάλεσε την οργή των φιλάθλων, αλλά και πολλές εντάσεις εντός αγωνιστικού χώρου. Πολλά τα παράπονα των γηπεδούχων, που φωνάζουν για τις δύο αποβολές (Μπαλάφας, Μπατιόν), αλλά και τη γενικότερη στάση του ρέφερι.

 

Διαιτητής ήταν Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας) με βοηθούς τους Εμμανουήλ Βλάσση (Λασιθίου) και Νικόλαο Γεωργαράκο (Αθηνών).

 

Κίτρινες: 11’ Μπαλάφας, 21’ Ντούμίτρου, 53’, 76’ Μπατιόν, 82’ Όστοϊτς, 90’ Μπαργκάν – 72’ Μήτρογλου, 82’ Σιόβας, 88’ Κασάμι

 

 

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο (67’ Βάσκες), Μαλόν, Μπαλάφας, Όστοϊτς, Βεργώνης, Μπατιόν, Ντουμίτρου (67’ Γεωργιάδης), Μπαργκάν, Καλτσάς.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Μέγερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού (62’ Ντομίνγκεζ), Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι (66’ Χάρα), Ντοσεβί, Φορτούνης (72’ Ντουρμάζ), Μήτρογλου.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR