Τρίτη, 03 Φεβρουάριος 2015 19:44

Εμβόλιμη αγωνιστική αύριο στην Α1 τοπική

Γράφτηκε από τον

Με τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί αύριο το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής Μεσσηνίας.


Ο πρωτοπόρος Πανθουριακός φιλοξενείται στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" από την 6η στη βαθμολογία Ομόνοια που θέλει μόνο νίκη για να μείνει σε απόσταση βολής από τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο στην Α' τοπική.
Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου είχε ρεπό το Σαββατοκύριακο, ενώ οι γηπεδούχοι έπαιξαν με το Πεταλίδι το οποίο κέρδισαν με 2-0. Ο Πανθουριακός έχει 4 βαθμούς διαφορά από Α.Ο. Φαραί και Μιλτιάδη που μοιράζονται τη δεύτερη θέση και  με διπλό θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά.
Την ίδια ώρα ο Μιλτιάδης δίνει γειτονικό ντέρμπι με τη Χώρα, η οποία έχει ανάγκη τους βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία.  Ο Μιλτιάδης προέρχεται από τη νίκη με 2-0 επί του Χανδριναϊκού και η Χώρα από την ισοπαλία 1-1 με την Αμφεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας έχει τις καλύτερες επιδόσεις φέτος εκτός έδρας, μετρώντας σε 8 αγώνες 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Στις 25 Φεβρουαρίου
το Α.Ο. Φαραί - Αίαντας

Ο Α.Ο. Φαραί, που ισοβαθμεί με τον Μιλτιάδη, θα παίξει την Τετάρτη  25 Φεβρουαρίου με τον Αίαντα, αφού αναβλήθηκε το σημερινό μεταξύ τους ματς, λόγω του ότι ο Αίαντας έχει τέσσερις ποδοσφαιριστές στις μικτές ομάδες της Μεσσηνίας που αγωνίζονται σήμερα.
Η τέταρτη της βαθμολογίας Μεθώνη θα υποδεχτεί τον 7ο Ηρακλή Καλαμάτας γνωρίζοντας ότι δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών. Οι γηπεδούχοι αγνοούν τη νίκη στο δεύτερο γύρο με συνέπεια να έχουν απομακρυνθεί 7 βαθμούς από την κορυφή.
Την περασμένη αγωνιστική η Μεθώνη ενώπιον του κοινού της αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Αίαντα, όπως και ο Ηρακλής Καλαμάτας εκτός έδρας με το Νέο Αρι.
Στο Πεταλίδι έχουμε ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα και τον Παπαφλέσσα Αμφειας.
Οι γηπεδούχοι με 13 βαθμούς βρίσκονται στην 11η θέση και οι φιλοξενούμενοι με 7 βαθμούς στην 13η και τελευταία.  Ως εκ τούτου το αποτέλεσμα έχει διπλή αξία.
Αν νικήσει το Πεταλίδι διώχνει σε μεγάλο βαθμό το άγχος του υποβιβασμού με δεδομένο ότι θα πάει στους 9 βαθμούς η μεταξύ τους διαφορά.
Αντίθετα με διπλό η Αμφεια μπαίνει ξανά στο κόλπο και θα ελπίζει ότι θα αποφύγει στο τέλος την προτελευταία θέση.
Το Πεταλίδι και η Χώρα είναι ουσιαστικά οι δύο ομάδες που κυνηγούν οι φιλοξενούμενοι ώστε να ανανεώσουν τη θητεία τους στην κατηγορία.
Για την Αμφεια είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς (1-1 το περασμένο Σάββατο με τη Χώρα). ενώ το Πεταλίδι προέρχεται από την ήττα στην Καλαμάτα με 2-0 από την Ομόνοια.
Τέλος στο ματς με το οποίο θα ολοκληρωθεί η  εμβόλιμη αγωνιστική, ο Κεραυνός θα αντιμετωπίσει τον Χανδριναϊκό.
Οι καλαματιανοί είναι στην 8η θέση και οι φιλοξενούμενοι στην 10η. Αμφότερες γνώρισαν την ήττα το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Ο Κεραυνός με 0-1 από τον Α.Ο. Φαραί και ο Χανδριναϊκός με 2-0 από τον Μιλτιάδη στον Πύργο Τριφυλίας.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Χώρα - Μιλτιάδης
Γήπεδο Χώρας, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Τσουλάκος, Μανιατέας
Ομόνοια - Πανθουριακός
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Λάμιας
Μεθώνη - Ηρακλής Καλαμάτας
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Σκόρδος, Τσίρμπας, Τσαούση
Απόλλωνας Πεταλιδίου - Παπαφλέσσας Αμφειας
Γήπεδο Πεταλιδίου, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Γιαννακλής, Μπασιλάρης
Κεραυνός - Χανδριναϊκός
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.
Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Βρυώνης
Ρεπό:  Νέος Αρις