Τετάρτη, 04 Φεβρουάριος 2015 17:36

Με "τεσσάρα" έφυγε από το Αγρίνιο ο Εργοτέλης

Γράφτηκε από τον

Εξακολουθεί να «φλερτάρει» με τον Ευρώπη ο Παναιτωλικός. Με δύο τέρματα στο πρώτο 45λεπτο και ισάριθμα στο δεύτερο, η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 4-0 του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 22ης ημέρας για την Σούπερ Λίγκα και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 38 βαθμούς. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Φωτάκης (19`), Άλβες (42` και 93΄) και Κάπελ (64`).

 

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν κατά κράτος στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα από δύο τέρματα. Στο 9` σουτ του Φωτάκη απέκρουσε ο Σαράνοφ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο «κεραυνός» του Γοδόι σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Εργοτέλη. Στο 19` ο Σκαραμοτσίνο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Φωτάκης με ψηλοκρεμαστό δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Ηρακλείου (1-0). Το ίδιο σκηνικό λίγο έλειψε να επαναληφθεί ένα λεπτό αργότερα, όμως η μπάλα από το σουτ του Μαρτίνες πέρασε λίγο άουτ. Στο 42` ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Αγρινιώτες. Ο Μπεχαράνο έκανε την πάσα στην «καρδιά» της περιοχής και ο Άλβες με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0). Το εφιαλτικό για τον Εργοτέλη ημίχρονο έκλεισε με ακόμη ένα δοκάρι, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αυτή τη φορά μετά το φάουλ του Μαρτίνες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν πάλι καθηλωτικός. Στο 64ο λεπτό ο Μαρτίνες με εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα ακριβείας βρήκε τον Κάπελ και εκείνος με κεφαλιά έκανε το 3-0. Στο 68` ο Άλβες απείλησε και πάλι, όμως ο Σαράνοφ απέκρουσε σε κόρνερ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Άλβες με σουτ να διαμορφώνει το 4-0.

(*) Την επανεμφάνισή του στο πρωτάθλημα έκανε ο Ολαϊτάν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Ο Νιγηριανός, ο οποίος έκανε και ντεμπούτο με τους Κρήτες, καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Κάλε, Καζναφέρης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπεχαράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Σκαραμοτσίνο, Φωτάκης, Γοδόι, Καπέλ (80` Θεοδωρίδης), Μαρτίνες (74` Λάζαρ), Ρουσκουγέδα (66` Βιγιαφάνιες), Άλβες.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σαράνοφ, Καζναφέρης, Γκοργκς, Λουβιόν, Πίτσος, Κοζορώνης, Γκέντσογλου (26` Μποέ-Καν), Γιουσούφ (68` Ολαϊτάν), Κάλε, Χαντί (46` Τζίλας), Ουλά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ