Σάββατο, 07 Φεβρουάριος 2015 08:01

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα φώτα στραμμένα στους Γαργαλιάνους - το πρόγραμμα και τα νέα όλων των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Μπορεί να απομένουν ακόμα δέκα αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας, αλλά η 21η…στροφή είναι από τις πιο κρίσιμες στη κούρσα για τον τίτλο.  Ο πρωτοπόρος Πάμισος φιλοξενείται την Κυριακή από τον 4ο της βαθμολογίας Τέλλο Αγρα, ενώ η Κυπαρισσία που ακολουθεί σε απόσταση ενός βαθμού, παίζει σήμερα εκτός έδρας με το Διαβολίτσι.


Θεωρητικά οι Νησιώτες έχουν πιο δύσκολο έργο στους Γαργαλιάνους. Για πρώτη φορά μάλιστα ενδέχεται να μπουν στο γήπεδο στο -2 από την κορυφή. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που η Κυπαρισσία πάρει σήμερα τους τρεις βαθμούς.
Στη μάχη για την παραμονή ο ουραγός Ακρίτας Κορώνης θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Λογγάς τον 14ο Αστέρα Αρφαρών που βρίσκεται επίσης στη ζώνη του υποβιβασμού.
Το προτελευταίο Ασπρόχωμα δοκιμάζεται εκτός έδρας με τη πιο άνετη βαθμολογικά Σπερχογεία.
Ο Εθνικός που "ανάσανε" μετά τη τελευταία νίκη επί του Δωρίου θα μεταβεί στην Καλαμάτα για να αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό.
Στην Ανδρούσα η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί την Εράνη, με την οποία μοιράζονται (μαζί και με τον Εθνικό) την 11η θέση.
Από εκεί και πέρα, το Δώριο προσμένει τον Τσικλητήρα Πύλου και ο Μεσσηνιακός τον Απόλλωνα Καλαμάτας σε ματς που υπόσχονται γκολ και θέαμα με δεδομένο ότι οι ομάδες δεν έχουν  βαθμολογικό άγχος.
Αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Με σύμμαχο την έλλειψη άγχους θα αγωνιστεί σήμερα το Διαβολίτσι κόντρα στη Κυπαρισσία. Οι γηπεδούχοι έχουν 8 βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού και γνωρίζουν ότι είναι το αουτσάιντερ απέναντι σε μια αήττητη ομάδα.
Ως εκ τούτου δεν έχουν να χάσουν τίποτα και θα προσπαθήσουν για θετικό αποτέλεσμα.
Ο Σωτήρης Δημάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Σκαρπαλέζο.
Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Μαντζούνης δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Παπαγεωργίου, αλλά και τον ανέτοιμο Γεωργιόπουλο. Ακόμα είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Θεοδωρακόπουλου. Η Κυπαρισσία με "όπλο" την άμυνα (έχει κρατήσει το μηδέν σε 13 σερί ματς) θα προσπαθήσει να πάρει μία ακόμα νίκη και να ανέβει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας στη συνέχεια ευχάριστα νέα από τους Γαργαλιάνους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συνέχεια στο αήττητο σερί του β' γύρου θέλει να δώσει σήμερα ο Μεσσηνιακός με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμάτας.  Οι "πράσινοι" προέρχονται από τη νίκη με 1-0 επί του Διαβολιτσίου και θα αγωνιστούν με καλή ψυχολογία. Από τρίποντο  προέρχεται και ο ιστορικός σύλλογος (3-1 την Κορώνη) που με διπλό θα εδραιωθεί στην 3η θέση.
Πρόκειται για τοπικό ντέρμπι, με τις ομάδες απαλλαγμένες από το βαθμολογικό άγχος.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Στο γήπεδο της Λογγάς θα διεξαχθεί  το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον Ακρίτα Κορώνης και τον Αστέρα Αρφαρών. Οι τυπικά γηπεδούχοι απέχουν 6 βαθμούς από τον Αστέρα και μόνο με τρίποντο θα έχουν ελπίδες για την 14η θέση,  που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην παραμονή. Από την άλλη ο Αστέρας με τρίποντο θα θέσει ουσιαστικά νοκ - άουτ τους νεοφώτιστους και θα πλησιάσει την 13η θέση που ισοδυναμεί με σωτηρία.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Με άδεια χέρια επέστρεψε την περασμένη αγωνιστική από τα Φιλιατρά ο Ολυμπιακός, χάνοντας με 1-0 από την Εράνη. Οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίζονται σήμερα στο γήπεδό τους κόντρα στον Εθνικό και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να βελτιώσουν τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα.
Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Πολυμενέας.
Στον αντίποδα η ομάδα του Μελιγαλά θα αγωνιστεί χωρίς τους Καστριτσέα, Θανόπουλο, Κανελλόπουλο, αλλά με καλή ψυχολογία μετά το 4-0 επί του Δωρίου.  Μια νίκη που έφερε τους φιλοξενούμενους στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.


ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Ματς - πρόκληση είναι για τον Τέλλο Αγρα το αυριανό με τον Πάμισο. Η ομάδα των Γαργαλιάνων θα αγωνιστεί πάνοπλη απέναντι στον πρωτοπόρο και με μοναδικό στόχο τη νίκη.
Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο φίλαθλος κόσμος που ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό "παρών". Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και το γεγονός ότι δεν έχουν άγχος, τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αγρας μέχρι το ματς με την Κυπαρισσία μετρούσε αήττητο 13 αγωνιστικών!
Για τον Πάμισο είναι το πιο σημαντικό ματς για τον τίτλο μέχρι το… επόμενο. Οι Νησιώτες θα μπουν αύριο στο γήπεδο γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της Κυπαρισσίας. Οπότε η πίεση θα είναι μεγαλύτερη.
Οπως και να 'χει το διπλό είναι μονόδρομος για να μείνουν στην κορυφή. και στα αποδυτήρια υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα θα επιστρέψει αλώβητη στη βάση της.
Το μοναδικό πρόβλημα έχει να κάνει με τον τραυματία Μανιάτη.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΕΡΑΝΗ
Χωρίς βαθμολογικό όφελος έμεινε η Ανδρούσα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, αλλά έχει το ελαφρυντικό ότι έπαιξε διαδοχικά με τους πρωτοπόρους Κυπαρισσία και Πάμιοο. Μάλιστα στο ματς της Μεσσήνης κρατούσε το βαθμό μέχρι το 75'.
Αύριο η ομάδα του Κώστα Καρλαύτη αντιμετωπίζει την ισόβαθμή της Εράνη και με νίκη θα διώξει σε μεγάλο βαθμό το άγχος της παραμονής. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους Φιλιατρινούς που προέρχονται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας.
Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Αλμπαν και Νικολόπουλος.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Ενα σχεδόν μήνα χωρίς νίκη είναι η Σπερχογεία μετρώντας μετά το 2-0 επί της Ανδρούσας. δύο ήττες από Τέλλο Αγρα, Διαβολίτσι και ισάριθμες ισοπαλίες με Απόλλωνα Καλαμάτας και Αστέρα Αρφαρών. Ετσι θα προσπαθήσει να τερματίσει το αρνητικό σερί στο αυριανό εντός έδρας ματς με το Ασπρόχωμα ώστε να απομακρυνθεί αισθητά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί όπου βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι. Το Ασπρόχωμα έχει μόλις 2 νίκες στο πρωτάθλημα και ο ρεαλιστικός στόχος είναι πλέον η 14η θέση που υπό προϋποθέσεις θα του δώσει την παραμονή.

ΔΩΡΙΟ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Με 11άδα ανάγκης απέναντι στον Τσικλητήρα ενδέχεται να αγωνιστεί το Δώριο, αφού κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή των Γκότση, Τσαμπούρη, Αντωνίου, Γιαννόπουλου και Κωτσάκη. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος προσμένει  βελτίωση σε σχέση με το ματς στο Μελιγαλά, όπου γνώρισε την ήττα με 4-0 από τον Εθνικό.
Στον αντίποδα η ομάδα της Πύλου θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Γρηγόρη Παπαγεωργίου και με στόχο την τρίτη σερί επιτυχία έπειτα από αυτές με Αρφαρά και Ασπρόχωμα. Κάτι που θα την ανεβάσει σίγουρα στην 6η θέση και  στην 5η εάν ο Μεσσηνιακός δεν νικήσει τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Διαβολίτσι – Κυπαρισσία
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Καστανάς
Μεσσηνιακός – Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.
Γκούμας, Καρβούνης, Κυριακόπουλος
Ακρίτας Κορώνης – Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Λογγάς, 3 μ.μ.
Νίκας, Ρέκκας, Καλογερόπουλος
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Λάμιας, Τσίρμπας, Γιαννέτσος


Κυριακή

Τέλλος Αγρας - Πάμισος
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Νίκας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου
Ανδρούσα – Εράνη
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Καρβούνης, Τσίρμπας
Σπερχογεία – Ασπρόχωμα
Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς», 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσαούση, Μπασιλάρης
Δώριο – Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Τουρλομούσης, Καλογερόπουλος, Γιαννέτσος


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 20 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    54-9    55
2. Κυπαρισσία    40-3    54
3. Απόλλωνας Καλαμάτας    44-28    40
4. Τέλλος Αγρας    41-13    37
5. Μεσσηνιακός    21-18    29
6. Δώριο    35-37    28
7. Τσικλητήρας Πύλου    23-24    27
8. Ολυμπιακός Καλαμάτας    21-30    26
9. Διαβολίτσι    22-32    23
-. Σπερχογεία    24-28    23
11. Εράνη    14-18    21
-. Ανδρούσα    15-28    21
-. Εθνικός Μελιγαλά    27-23    21
14. Αστέρας Αρφαρών    20-46    15
15. Ασπρόχωμα    15-45    10
16. Ακρίτας Κορώνης    17-51     9     
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).