Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 18:06

"Ασφαιροι" στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και Κέρκυρα

Γράφτηκε από τον

Μόνο το γκολ έλειψε από την αναμέτρηση του Πανιωνίου με την Κέρκυρα στη Νέα Σμύρνη που έκρυβε δυνατές φάσειςμ και από τις δύο πλευρές αλλά έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

 

Οι «κυανέρυθροι» θα μπορούσαν από το πρώτο λεπτό να μπουν σε θέση οδηγού. Δεν τα κατάφεραν τότε και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν πως είναι μία από τις ομάδες που δύσκολα βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Του λόγου το αληθές, έκαναν 20 τελικές προσπάθειες με τις 15 να είναι εντός στόχου. Παρόλα αυτά ο Κουτζαβασίλης ήταν εξαιρετικός, οι παίκτες τους επιπόλαιοι στις τελικές επιλογές κι έτσι περιορίστηκαν στη δεύτερη σερί ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη, η Κέρκυρα ήταν σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Θα μπορούσε, πάντως, να έχει φύγει και με τους τρεις βαθμούς αν Καϊκούτ και Γκαζαριάν ήταν πιο προσεκτικοί στις τρεις φάσεις που τους δόθηκαν. Στα τελευταία λεπτά ήταν λογικό να δεχτεί πολύ μεγάλη πίεση ούσα με 10 παίκτες, αλλά πήρε μία ισοπαλία που τη διατήρησε στο +6 από τους Νεοσμυρνιώτες.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος ήταν σε όλη τη διάρκειά του καλύτερος και πίεζε την Κέρκυρα, την οποία είχε κλείσει στο δικό της μισό.

Οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν δυνατά και άγγιξαν το γκολ στο 2'. Ο Κολοβός έκανε το σουτ σε φάση διαρκείας και ο Γκόμες έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Η απάντηση των Φαιάκων ήρθε στο 15' με τον Λεάλ να εκτελεί φάουλ, τον Καϊκούτ να πηγαίνει μόνος του στην μπάλα, να τη βρίσκει με το γόνατο και να αστοχεί.

Ο Πανιώνιος ήταν συνεχώς ανώτερος και στο 21' έχασε νέα ευκαιρία με τον Κουτζαβασίλη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μπουμάλ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Κολοβός έστειλε με γυριστό την μπάλα άουτ, ενώ άστοχος ήταν και ο Μπουμάλ στο 28'.

Η πίεση των «κυανέρυθρων» ήταν συνεχής και στο 32' ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε σουτ του Μπουμάλ. Οκτώ λεπτά μετά έκλεισε το οπτικό πεδίο του Κολοβού και απέκρουσε πλασέ του, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γιάννου από κοντά αστόχησε με το κεφάλι.

Καλύτερα πατούσε στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα. Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που εξακολουθούσε να έχει την υπεροχή, όμως, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις και κρατούσαν περισσότερο την μπάλα.

Στο 53' ο Καϊκούτ μπήκε στην περιοχή, έδωσε και στον Γκαζαριάν αλλά εκείνος νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο. Τρία λεπτά μετά ο Κουτζαβασίλης έκανε απίστευτη επέμβαση σε σουτ του Μητρόπουλου από κοντά.

Η επόμενη μεγάλη φάση ήταν για την Κέρκυρα, η οποία έβγαλε εξαιρετική αντεπίθεση στο 65'. Ο Καϊκούτ έδωσε στον Γκαζαριάν κι εκείνος είδε και πάλι τον Παπαδόπουλο να τον νικάει στη μεταξύ τους μονομαχία.

Ο Πανιώνιος ανέβηκε ξανά και απείλησε στο 66' και στο 68' με τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει ισάριθμες φορές την μπάλα. Τρία λεπτά μετά αποβλήθηκε ο Γκόμες κι εκεί άλλαξαν εντελώς οι ισορροπίες του αγώνα.

Στο 77' ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε σουτ του Μπακασέτα κι ένα λεπτό μετά ο Γιάννου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά οι Νεοσμυρνιώτες σφυροκόπησαν την Κέρκυρα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν δημιούργησαν επί της ουσίας ευκαιρίες κι έμειναν στο 0-0.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αμπάρκιολης (Καβάλας), βοηθοί του οι Μαγιάννης (Άρτας) και Σταθόπουλος (Ηλείας), ενώ τέταρτος ο Κάμπαξης (Εύβοιας).

Κίτρινες: 12' Μπουμάλ - 55' Γκόμες, 90'+4 Κουτζαβασίλης

Κόκκινες: 71' Γκόμες

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος (76' Πάνος), Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Μπουμάλ, Ιμπαγάσα (69' Φούντας), Κολοβός (64' Μπακασέτας), Γιάννου

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Καβουσάκης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Λεάλ (46' Ζορμπάς, 83' Κόντος), Χαβίτο (74' Κρητικός), Γκαζαριάν, Καϊκούτ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR