Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 12:50

Σταθερά τρίτος ο Απόλλωνας, 2-1 τον Μεσσηνιακό με σκόρερ τον Μπιτσάνη

Γράφτηκε από τον
Σταθερά τρίτος ο Απόλλωνας, 2-1 τον Μεσσηνιακό με σκόρερ τον Μπιτσάνη

Την σταθερή και ανοδική του πορεία συνέχισε ο Απόλλων Καλαμάτας, που κέρδισε το Σάββατο στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος" το Μεσσηνιακό με 2-1.


Οι "ασπρόμαυροι" με σκόρερ τον Μπιτσάνη, που σημείωσε και τα δύο γκολ, κέρδισαν για δεύτερη φορά το Μεσσηνιακό, όπως είχε συμβεί και στο ματς του α' γύρου.
Το παιχνίδι έγινε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, τόσο από το κατεστραμμένο χλοοτάπητα, όσο και από τη βροχόπτωση, που τον είχε μετατρέψει σε βούρκο και αυτό έκανε δύσκολο το έργο των παικτών των δύο ομάδων να παίξουν ποδόσφαιρο.
Για τον Απόλλωνα, αυτή ήταν η 13η νίκη και με 43 βαθμούς στο ενεργητικό του βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες πορείες στο πρωτάθλημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σημαντικό μερίδιο σε αυτή την πορεία έχει σίγουρα και ο έμπειρος επιθετικός της ομάδας Μάριος Μπιτσάνης με τα 20 γκολ που έχει σημειώσει (τα μισά σχεδόν απ' όσα έχει όλη η ομάδα). Πέρα από τα δύο γκολ, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές φάσεις κυρίως στην επανάληψη για να βάλουν και άλλα γκολ, όμως εκτός από το 2ο γκολ, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν κάποια άλλη.
Ο Μεσσηνιακός μετά από ένα σερί 5 ισοπαλιών και μια νίκης εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική, υποχρεώθηκε σε ήττα μετά από 8 παιχνίδια. Είχε να γνωρίσει ήττα από την 14η αγωνιστική (Σάββατο 13 Δεκεμβρίου), όπου και τότε μέσα στο "Στ. Παπαδόπουλος" είχε χάσει 3-0 από τον Πάμισο.
Στο προχθεσινό παιχνίδι θα μπορούσε με λίγη προσοχή στην τελική προσπάθεια, κυρίως σε φάσεις που είχε στο α' μέρος να έχει διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι έχασε στο 69' λόγω αποβολής τον Μπεγέτη, έπαιξε ρόλο, αφού το έργο του για να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς, έγινε ακόμη πιο δύσκολο.
Στο 3' ο Μιχαλόπουλος "έκλεψε" την μπάλα από αμυντικούς και πάσαρε στον Μπιτσάνη, αυτός μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον τερματοφύλακας και με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 70' μετά από ασίστ του Μιχαλόπουλου, ο Μπιτσάνης μπήκε στην περιοχή και πριν προλάβει να απειλήσει την εστία του Σκαλαίου με σουτ, ο Μπεγέτης τον ανέτρεψε και αμέσως ο διαιτητής Γκούμας σφύριξε αμέσως το πέναλτι, δείχνοντας δευτερόλεπτα μετά και τη κόκκινη στο έμπειρο παίκτη του Μεσσηνιακού, που ήταν τελευταίος αμυντικός. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπιτσάνης και έκανε το 0-2, ζευγαρώνοντας και τα δικά του γκολ. Στο 90' ο Σταματελόπουλος εκμεταλλεύθηκε λάθος του Κλουβάτου, πήρε τη μπάλα και με σουτ μείωσε σε 1-2.
Στο 25' ο Πουλάκος προσπάθησε να σκοράρει με σουτ, όμως η μπάλα κτύπησε σε αμυντικούς και έφτασε στον Μπεγέτη, ο οποίος σούταρε για να βρει και πάλι η μπάλα στα σώματα αμυντικών και να χαθεί έτσι μια καλή ευκαιρία για γκολ. Στο 27' σουτ του Πουλάκου μέσα από την περιοχή, πρόλαβε αμυντικός και έδιωξε κόρνερ πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Στο 34' αδύναμο σουτ του Μπεγέτη μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος. Στο 58' ο Μερκούρης έκανε σέντρα και ο Μπεγέτης έπιασε το σουτ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 60' από σέντρα του Τρικουράκη, ο Σαραντόπουλος με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 65' σουτ του Μπιτσάνη μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Σκαλαίος. Στο 80' ο Β. Πανταζής βγήκε τετ-α-τετ με τον Σκαλαίο έκανε το πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας του Μεσσηνιακού κατάφερε να αποκρούσει.
Εκτός από τον Μπεγέτη, στο 88' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Κουκούτσης για επικίνδυνο παίξιμο.
Διαιτητές ήταν οι Γκούμας, Καρβούνης, Κυριακόπουλος.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Κουλουράς, Κουρέας, Δ. Πανταζής, Αρβανίτης, Μπεγέτης, Δ. Δημόπουλος (54' Σταματελόπουλος), Μερκούρης (68' Κ. Δημόπουλος), Κουλόπουλος, Πουλάκος (54' Μπούνας), Κουκούτσης.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Αντωνόπουλος, Κουκέας, Κουπούζος (81' Αντωναίος), Μαργιόλης, Πετράκος, Κλουβάτος, Μάλαμας, Τρικουράκης (86' Μάλι), Μπιτσάνης (77' Β. Πανταζής), Μιχαλόπουλος, Σαραντόπουλος.