Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 13:12

Δεύτερο διπλό για Εθνικό Μελιγαλά, 1-0 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με Φωτιάδη στο 88'

Γράφτηκε από τον

Δεύτερη σερί νίκη πέτυχε το Σάββατο ο Εθνικός Μελιγαλά επικρατώντας 1-0 του Ολυμπιακού Καλαμάτας στο "Γ. Λουκαρέας".


Εγινε ένα καλό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που αγωνίστηκαν χωρίς σκοπιμότητες, αλλά με στόχο να διεκδικήσουν τη νίκη, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Εθνικός φάνηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πιο παθιασμένος και με βλέψεις για τη νίκη, κάτι που κατάφερε στο 88'. Στη διάρκεια του 90λεπτου δημιούργησε καλές φάσεις για γκολ είχε δύο δοκάρια και ακόμη ένα, το οποίο δεν "μέτρησε" γιατί ο Παυλάκος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Γενικά πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση και δικαιούνταν να φύγει από το παιχνίδι με ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Εθνικός Μελιγαλά βρίσκεται σε αγωνιστική και βαθμολογική άνοδο το τελευταίο διάστημα, κάτι που δείχνουν και τα αποτελέσματά του στα τελευταία παιχνίδια. Μια ισοπαλία εντός με την Εράνη και δύο νίκες με το Δώριο (εντός έδρας 4-0) την προηγούμενη αγωνιστική και προχθές με τον Ολυμπιακό στην Καλαμάτα, έχουν απομακρύνει την ομάδα του Μελιγαλά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μάλιστα αν συνεχίσει να έχει την ίδια απόδοση όπως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ή ακόμη καλύτερη, τότε θα καταφέρει να πετύχει όχι μόνο την άνετη παραμονή του στην κατηγορία, αλλά και να πλασαριστεί σε μια καλή θέση στη βαθμολογία.
Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με γκολ δύο λεπτά πριν την εκπνοή του αγώνα η ομάδα του Μελιγαλά πήρε σπουδαία νίκη μέσα στην Καλαμάτα και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.
Καλή παρουσία στο παιχνίδι είχαν και οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι δημιούργησαν καλές φάσεις στο παιχνίδι και δικαιούνταν με τη σειρά του ένα θετικό αποτέλεσμα.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 88' όταν στη σέντρα του Μουρούσια, οι Κωνσταντακόπουλος και Πολυμενέας άργησαν να αντιδράσουν και ο Φωτιάδης που μπήκε ανάμεσά τους με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.
Στο 10' ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, ο Μουρούσιας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 21' ο Αναγνωστόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Αθανασόπουλος που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι, με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 37' κοντινό σουτ του Αλεξανδρόπουλου, απέκρουσε ο Αθανασόπουλος. Στο 52' καλοκτυπημένο φάουλ Καραγιάννη λίγο έξω από την περιοχή, ο Κωνσταντακόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία βρήκε τη μπάλα με το χέρι και στη συνέχεια κτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Στο 54' κοντινό διαγώνιο σουτ του Αναγνωστόπουλου απέκρουσε στην κλειστή του γωνία με το πόδι ο Αθανασόπουλος. Στο 75' σέντρα του Αλεξανδρόπουλου στη μικρή περιοχή ο Θεοδωρόπουλος έκανε την καρφωτή κεφαλιά για να αποκρούσει ο Αθανασόπουλος διώχνοντας την μπάλα πλάγια.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Λάμιας με βοηθούς διαιτητές τους Τσίρμπα και Ι. Γιαννέτσο. Στο 62' αντίκρισε την μπλε κάρτα ο Παπαλέξης, ο οποίος παραδέχτηκε παράβαση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Μαρούδας (24' Πολυμενέας), Παπαλέξης, Κολιός (64' Παπαδέας), Μπάλλας, Αργάνης (30' λ.τρ. Φίλαϊ), Αναγωνστόπουλος, Τζίφας, Θεοδωρόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Τσαναλίας. 
ΕΘΝΙΚΟΣ: Αθανασόπουλος, Παυλάκος (77' Κοψαχείλης), Παπαδόπουλος, Πιτσιλής, Γερμάνης, Μουστάκας, Γεωργόπουλος (46' Φωτιάδης), Μπαλαλάς, Δικαίος (90' Λάγιος), Καραγιάννης, Μουρούσιας.