Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 15:36

Νίκη με καλή εμφάνιση για τη Σπερχογεία 4-0 το Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από τον

Επιβλητική νίκη πέτυχε χθες η Σπερχογεία, κερδίζοντας στην έδρα της με 4-0 το Ασπρόχωμα.


Οι "ταύροι" έδειξαν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο, στο μεγαλύτερο διάστημα και έφτασαν σε αυτή την ευρεία σε σκορ νίκη. Αν και στο πρώτο μέρος έγιναν λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι γηπεδούχοι, έβαλαν ένα γκολ και είχαν και δοκάρι, ενώ στην επανάληψη τα πράγματα ήταν διαφορετικά προς το καλύτερο. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με μεγαλύτερη διάθεση και πάθος για τη νίκη, όμως η Σπερχογεία χαμογέλασε στο τέλος. Μάλιστα, η αποβολή του Παντσιώτη στο 50' (ο διαιτητής Νικολόπουλος του έδειξε κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα αντιπάλου σε πλεονεκτική θέση για γκολ), φαίνεται να λειτούργησε υπέρ της, καθώς στη συνέχεια παρουσιάστηκε πιο δυνατή και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό της να ελπίζει σε κάτι θετικό. Επίσης κατόρθωσε να σκοράρει άλλες τρεις φορές, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.
Το Ασπρόχωμα σύμφωνα με την εμφάνιση που πραγματοποίησε, δεν ήταν ομάδα για 4 γκολ. Φάνηκε κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, όπου δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, είχε ένα δοκάρι με τον Ηλ. Ηλιόπουλο, όμως δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Επίσης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι για 40 λεπτά περίπου ο αντίπαλος έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Μετά από αυτή την ήττα έγινε πιο δύσκολη η προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.
Στο 23' ο Μούστος πάσα στον Α. Χριστόπουλο, αυτός με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ζησιμάτο, που επιχειρούσε έξοδο και λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος ο Καραματσούκης, παρά την πίεση αμυντικού, με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Στο 77' από μπαλιά του Ζουμπόπουλου, ο Καράμπελας μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο συρτό σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 79' σέντρα του Παυλέα απέκρουσε ο Ζησιμάτος, η μπάλα στρώθηκε στον Α. Χριστόπουλο, αυτός σούταρε αμέσως και σημείωσε το 3-0. Στο 88' ο Α. Χριστόπουλος έκανε τη διαγώνια πάσα στον Παπανικολόπουλο, αυτός με διαγώνιο συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Στο 40' ο Γεωργαντάς από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πρόλαβε ο Ζησιμάτος με το χέρι και την έδιωξε πλάγια. Στο 46' σουτ του Ηλ. Ηλιόπουλου λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Στο 76' ο Χριστόπουλος λίγο έξω από την περιοχή έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, βλέποντας τον Ζησιμάτο εκτός εστίας, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και στη συνέχεια κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πρόλαβε μετά αμυντικός και την απομάκρυνε.
Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Ηλ. Ηλιόπουλος (65'), Κουρούπης (72'), Γεωργαντάς (74'), Ζαφειρόπουλος (75') και Γιακουμής (90').
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν ο Νικολόπουλος με βοηθούς διαιτητές την Στ. Τσαούση και τον Μπασιλάρη.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Μούστος (61' Παπανικολόπουλος), Δωδέκατος (38' λ.τρ. Κουμούτσος), Παντσιώτης, Παυλέας, Καράμπελας, Ζουμπόπουλος, Γεωργαντάς, Καραματσούκης (52' Γιακουμής), Α. Χριστόπουλος, Μουλαβασίλης.
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Ζησιμάτος, Αρβανίτης, Ζαφειρόπουλος, Φουρναράκος, Πετσόπουλος (80' Π. Ηλιόπουλος), Πολίτης, Φίλιος, Κουρούπης, Μαραγκός (46' Ηλ. Ηλιόπουλος), Ξυδιάς (82' Σπ. Χριστόπουλος), Βεργόπουλος.