Τρίτη, 10 Φεβρουάριος 2015 20:13

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και επί τόπου συλλήψεις στις κερκίδες!

Γράφτηκε από τον
Ηλεκτρονικό εισιτήριο και επί τόπου συλλήψεις στις κερκίδες!

Στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και μίας σιεράς μέτρων που θα συμβάλει στην εξάλειψη της βίας από τα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα, καθώς επίσης και στη μείωση του αριθμού των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας συμφώνησαν Σταύρος Κοντονής και Γιώργος Μποροβήλος.

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας το μεσημέρι της Τρίτης (10/2) έδειξαν με το «καλημέρα» πνεύμα συνεργασίας και συμφώνησαν σε δύο βασικούς τομείς: Στην αντιμετώπιση της βίας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος.

Έτσι αφενός υπήρξε ταύτιση απόψεων για την πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και παράλληλα να τη δημιουργία του θεσμικού πλαισίου που να δίνει δυνατότητα συλλήψεων στους σεκιούριτι και αφετέρου ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ είδε θετικά το σχέδιο για τη μείωση των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία.

«Ευχηθήκαμε στο νέο υφυπουργό Αθλητισμού καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, τονίζοντας ότι προσβλέπουμε σε μια συστηματική και εποικοδομητική συνεργασία για το καλό του Ποδοσφαίρου.

Έγινε ένας ανοικτός διάλογος, με άξονα την υγιή ανταγωνιστικότητα, έτσι ώστε το νέο Πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε νέες βάσεις, προκειμένου να περιοριστούν, αν όχι να εξαφανιστούν μέσα από ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο και ελεγκτικό μηχανισμό, τα φαινόμενα αποχώρησης ομάδων από το Πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Επίσης, συζητήσαμε για την κατάσταση των γηπέδων και τη διαδικασία ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες», δήλωσε αρχικά μετά το ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού ο Μποροβήλος και πρόσθεσε: «Το Α και το Ω για τα γήπεδα είναι να διασφαλίζεται η ασφάλεια, όσων βρίσκονται στα γήπεδα, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, αλλά και όσοι εμπλέκονται με τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων. Η Σούπερ Λίγκα επιθυμεί τη συνεργασία με όλους τους φορείς, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήσαμε και το θέμα της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έτσι ώστε να περιοριστούν τα περιστατικά βίας, μέσα από τον έλεγχο των φιλάθλων που πάνε στα γήπεδα.

Συζητήσαμε παράλληλα και το ζήτημα της αστυνόμευσης των γηπέδων, σε συνέχεια δηλώσεων του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση. Είναι γνωστό ότι αποτελεί πάγια θέση της Σούπερ Λίγκας οι ίδιες οι ΠΑΕ να αναλαμβάνουν την τήρηση των μέτρων ασφαλείας μέσα στα γήπεδα , αλλά πρέπει μέσα από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο να αποσαφηνίζονται με ακρίβεια η λειτουργία και οι υποχρεώσεις των υπαλλήλων ασφαλείας (security), όπου θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα στους υπαλλήλους ασφαλείας αφενός να προβαίνουν στον έλεγχο των φιλάθλων και αφετέρου να εφαρμόζουν τα μέτρα ασφαλείας και να μπορούν να συνεργάζονται με την Αστυνομία, πάντα με σεβασμό στους Νόμους της Πολιτείας».

Επίσης ο πρόεδρος του διοικητικού φορέα της μεγάλης κατηγορίας υπογράμμισε: «Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω ότι παρακρατείται 10% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, δηλαδή τουλάχιστον 4 εκ. ευρώ μόνο από την Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση, ενώ σημαντικά ποσά αποδίδονται στην Αστυνομία και το Κράτος από τις πωλήσεις εισιτηρίων. Με απλά λόγια, η Σούπερ Λίγκα δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο με τα έξοδα αστυνόμευσης των γηπέδων, αλλά αντίθετα ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με σημαντικά ποσά.

Παρουσιάσαμε επίσης στον υφυπουργό Αθλητισμού τις σκέψεις μας και το στρατηγικό σχεδιασμό για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του Πρωταθλήματος και τονίσαμε τη σημασία της συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων, της Πολιτείας, της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας πάντα με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων και όχι τη δημιουργία εντυπώσεων.

Στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας, θα ενημερώσουμε λεπτομερώς όλες τις ΠΑΕ, έτσι ώστε όλοι να έχουν μια σαφή εικόνα των προθέσεων του υφυπουργού Αθλητισμού, πάντοτε με στόχο να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα ζητήματα που αφορούν στο ελληνικό Ποδόσφαιρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και από την πλευρά του υφυπουργείου επιβεβαιώνεται η συμφωνία και η ταύτιση απόψεων όσον αφορά τα θέματα αντιμετώπισης της βίας μιας και πεποίθηση και των δύο πλευρών είναι να γίνει ένα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

«Ο κ. Κοντονής κατέστησε σαφές στον κ. Μποροβήλο ότι τη νέα αγωνιστική σεζόν θα πρέπει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα ελέγχου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης έγινε συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών με στόχο τη βιωσιμότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου», ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω δελτίου Τύπου η ΓΓΑ μετά τη συνάντηση.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR