Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 18:37

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Ηρακλής 2-0 τον Πανιώνιο και πάει ημιτελικά

Γράφτηκε από τον

Το μεγάλο βήμα που χρειαζόταν ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου έκανε ο Ηρακλή, επικρατώντας 2-0 του Πανιωνίου στο «Καυτανζόγλειο».


Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού απέναντι σε έναν ελλιπή (χωρίς Ιμπαγάσα, Κολοβό, Μπουμάλ, Λαμπρόπουλο και Οικονόμου) Πανιώνιο που καλείται πλέον να πάρει νίκη με τρία γκολ διαφορά στον επαναληπτικό της Νέας Σμύρνης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τους «κυανέρυθρους», μιας και μόλις στο 2' ο Σιώπης τραυματίστηκε και νωρίς-νωρίς ο Μαρίονος Ουζουνίδης υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή του με τον Κόρμπο να αντικαθιστά τον τραυματία συμπαίκτη του. Στο 6' τραυματίστηκε και ο Καθάριος στον προσαγωγό, όμως δεν χρειάστηκε να γίνει κι άλλη αναγκαστική αλλαγή! Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 10', όταν ο Φούντας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και πλάγια αριστερά, επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Χουάντερσον, όμως το σουτ του ήταν άστοχο.
Οι «Γηραιός», όμως, ήταν αυτός που προηγήθηκε στο σκορ στο 15', όταν ο Τσιλιανίδης πάσαρε στον Πουρτουλίδη, αυτός έκανε το γύρισμα προς το σημείο του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Κόρμπο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 1-0. Μάλιστα στο 17' οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Περόνε, ο οποίος απέφυγε τον Παντίδο μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα.
Ο Αργεντίνος σέντερ φορ του Ηρακλή «πυροβόλησε» και στο 18', όταν από εκτέλεση κόρνερ σηκώθηκε μόνος του στην περιοχή κι έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου και να απομακρύνεται!
Στο 26' ο Τάσος Μπακασέτας υποδέχθηκε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, κοντρόλαρε και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Χουάντερσον.
Στο 35' ο Πανιώνιος έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του, όταν ο Φούντας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Χουάντερσον έκανε άστοχη έξοδο, ο Παντίδος έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του «Γηραιού».
Στο 41' ο Ηρακλής είχε κι άλλη ευκαιρία για να σκοράρει, όταν ο Μπουκουβάλας από δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα για τον αμαρκάριστο Κάσσο, αυτός έπιασε την κεφαλιά όμως ήταν άστοχος.
Η πρώτη φάση του β' μέρους έγινε στο 48' με τον Τσιλιανίδη από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής να σουτάρει, όμως ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα. Ο Πανιώνιος πλησίασε την περιοχή του Χουάντερσον στο 52' με τον Φούντα, όμως ο Χουάντερσον μπλόκαρε τη μπάλα. Ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου επιχείρησε να βάλει εντυπωσιακό γκολ στο 60' με απευθείας κόρνερ, όμως ο Μπουκουβάλας απομάκρυνε τη μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή!
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο 58' έριξε στο παιχνίδι και τον Απόστολο Γιάννου, σε μια προσπάθεια να φτάσει στην ισοφάριση. Εντούτοις η ανάπτυξη των «κυανέρυθρων» δεν ήταν αυτή που θα έδινε τη δυνατότητα στον έμπειρο σέντερ φορ να φανεί απειλητικός.
Τουναντίον, στο 74' ο Ντιέγκο Ρομάνο έβαλε την υπογραφή του στο ματς. Ο Αργεντινός εκτέλεσε φάουλ από τον αριστερά, η μπάλα πήρε τροχιά προς το τέρμα, κανένας αμυντικός του Πανιωνίου δεν μπόρεσε να μπει στη φάση για να την αλλάξει τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 2-0 που έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο (91' Καρασαλίδης), Κάσσος, Τσιλιανίδης (70' Πασάς), Περόνε (77' Λουκίνας).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Παντίδος, Σιώπης (7' λ.τ. Κόρμπος), Καθάριος (58' Γιάννου), Μασούρας (77' Μπούζας), Ρισβάνης, Μητρόπουλος, Μπακασέτας, Πάνος, Φούντας, Τασουλής.
Πηγή: sentragoal.gr