Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015 11:49

Ο Ερίκ Αμπιντάλ επιστρέφει σε νέο ρόλο στον Ολυμπιακο

Γράφτηκε από τον

Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Ο Γάλλος αμυντικός πριν από δύο μήνες είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 35 ετών, αποχαιρετώντας την ομάδα του Πειραιά. Αρχικά είχε ειπωθεί πως αναλαμβάνει τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, αλλά η προοπτική αυτή δεν προχώρησε και συμφώνησε με τον πρωταθλητή Ελλάδας ν' αναλάβει ρόλο στο τμήμα εκπροσώπησης της ομάδας στο εξωτερικό και ν' αποτελέσει το συνδετικό κρίκο των ακαδημιών με την Μπαρτσελόνα.

Τη συμφωνία αυτή με τον Ολυμπιακό την ανακοίνωσε ο ίδιος με δηλώσεις του στο γαλλικό περιοδικό «France Football», στο οποίο αποκάλυψε: «Η Μπαρτσελόνα μου προσέφερε ένα πόστο συνδέσμου ανάμεσα στην ομάδα και τη διοίκηση. Αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ακριβώς θα ήταν ο λόγος της παρουσίας μου εκεί. Ο Μέσι γνωρίζει τον πρόεδρο και δεν χρειάζεται εμένα για να τον δει... Επίσης, η Μπαρτσελόνα μου πρότεινε να αναλάβω την διεύθυνση των ακαδημιών. Αλλά για αυτό θα πρέπει να ταξιδεύεις συνεχώς, κάτι που δεν μπορώ να κάνω», τόνισε σχετικά ο Αμπιντάλ και συμπλήρωσε:

«Από τον Ολυμπιακό μου προτάθηκε ν' αναλάβω ό,τι έχει σχέση με τον μάρκετινγκ, το σπόνσορσιπ και κάποια ζητήματα για την προετοιμασία της ομάδας και είμαι ο συνδετικός κρίκος του Ολυμπιακού με τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι σαφώς ευκολότερο. Έτσι δεν μου άφησαν περιθώριο να αρνηθώ. Αυτή δεν είναι μια 24ωρη απασχόληση. Πρόσφατα βρέθηκα στην Ελβετία για τον Ολυμπιακό, και παράλληλα, βρήκα την ευκαιρία να βοηθήσω και το ίδρυμά μου. Μου ζητούν να βρίσκομαι στην Αθήνα μόνο τέσσερις ημέρες τον μήνα. Έτσι η απάντησή μου είναι θετική. Έδωσα τον λόγο μου. Και έχω λόγο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ