Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015 12:13

Επιτέλους… σεντόνι!

Γράφτηκε από τον
Επιτέλους… σεντόνι!

Αναμονή τέλος! Το Champions League μπαίνει στην καλύτερη φάση του μετά από περίπου δύο μήνες απραξίας και η εισαγωγή της φάσης των «16» περιλαμβάνει τα ματς Παρί-Τσέλσι και Σαχτάρ Μπάγερν.


Καλές οι εμβόλιμες αγωνιστικές, τα Κύπελλα, τα Λιγκ Καπ και ό,τι άλλο μας απασχολούσε μεσοβδόμαδα για περίπου 60 μέρες, αλλά τη χάρη του Champions League δεν την έχουν. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επιστρέφει… δριμύτερη και το πρόγραμμα της Τρίτης περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντες αγώνες.

Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι

Καλύτερο «ορεκτικό» για την έναρξη των νοκ άουτ του Champions League δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Σε μια μάχη των ζάπλουτων, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Τσέλσι, ένα γύρο νωρίτερα μετά το περσινό τους ραντεβού στα προημιτελικά. Τότε οι Λονδρέζοι είχαν ανατρέψει με 2-0 το 3-1 του Παρισιού. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί το 2004 στους ομίλους, με τους «μπλε» να θριαμβεύουν με 3-0 στη Γαλλία και το 0-0 να μένει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Οι γηπεδούχοι φαίνεται να διέρχονται αγωνιστική κρίση. Το 2-2 με την Καέν, που τους κράτησε στο -2 από την πρωτοπόρο Λιόν, ίσως να ήταν το μικρότερο κακό από εκείνον τον αγώνα. Κι αυτό γιατί Μαρκίνιος, Καμπάιγ, Μαουιντί και Μόουρα αποχώρησαν τραυματίες και είναι αμφίβολοι, όπως και ο Παστόρε. Στον αντίποδα, πέραν του Όμπι Μίκελ ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει άλλα προβλήματα. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα είναι ο Νταβίντ Λουίς, που αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τους δευτεραθλητές Αγγλίας για να πάει στους πρωταθλητές Αγγλίας.
Σε τέσσερα ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες η Παρί έχει δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, ενώ η Τσέλσι στη Γαλλία έχει τρεις ήττες, μια ισοπαλία και μια νίκη.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπάγερν Μονάχου

Πρόκειται για ένα από τα ζευγάρια με ξεκάθαρο φαβορί. Δεν είναι μόνο η θεωρητικά μεγάλη ποιοτική διαφορά. Είναι επίσης το γεγονός ότι η Σαχτάρ προέρχεται από πολύμηνη απραξία και θα αγωνιστεί όχι στο Ντόνετσκ (λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή), αλλά στο Λβιβ. Η Σαχτάρ έχει να δώσει αγώνα στο πρωτάθλημά της από τις 5 Δεκεμβρίου κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο μέσο Στεπανένκο και τον τραυματία μεσοεπιθετικό Μπερνάρ. Περισσότερο αγωνιστικά προβλήματα έχουν οι Βαυαροί, αφού ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει στους Λαμ, Αλόνσο, Τιάγκο και Μαρτίνεθ που είναι τραυματίες. Πάντως αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα του να φτάσει στο 8-0 απέναντι στο Αμβούργο το Σάββατο.
Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά σε επίσημο ματς. Η Σαχτάρ μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, αλλά η τελευταία της επιτυχία ήταν το 1980. Η Μπάγερν έχει δέκα ματς κόντρα σε Ουκρανούς, όλα απέναντι στη Ντιναμό Κιέβο, έχοντας απολογισμό μια νίκη, μια ισοπαλία και τρεις ήττες εκτός έδρας.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο.
Πηγή: sport-fm.gr