Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2015 10:57

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Με… γλυκιά ήττα στον τελικό!

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Με… γλυκιά ήττα στον τελικό!

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας νίκησε χθες τον Απόλλωνα με 2-1 στον επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Μεσσηνίας, όμως ο Απόλλωνας ήταν αυτός που πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 4 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.


Το 2-0 με το οποίο είχε επικρατήσει ο ιστορικός σύλλογος στον πρώτο αγώνα στάθηκε αρκετό για να του χαρίσει το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα βρεθεί ξανά μετά από τρία χρόνια, όταν είχε χάσει από τον Μεσσηνιακό.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε χθες, προηγήθηκε νωρίς αλλά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου δέχτηκε την ισοφάριση και κάπου εκεί κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό το ματς, παρά τις προσπάθειες των τυπικά γηπεδούχων χθες στο β' ημίχρονο.
Συνολικά, ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε πιο αποτελεσματικός στα δύο παιχνίδια και πανηγύρισε έτσι δίκαια την πρόκριση στον τελικό.

Το φιλμ του αγώνα

Η χθεσινή πρόκριση σφραγίστηκε από το γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Μάριου Μπιτσάνη στο 40'. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει από νωρίς προβάδισμα χάρη σε γκολ του Τσαναλία μόλις στο 7'. Ο Αλεξανδρόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Αντωνόπουλος απόκρουσε αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Τσαναλία ο οποίος από καλή θέση δεν έχασε την ευκαιρία και έγραψε το 1-0.
Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε να επιδείξει πολλά πράγματα μέχρι το δίλεπτο 39-40' όπου κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Στο 39' λοιπόν ο Κουτής συνδυάστηκε με τον Αλεξανδρόπουλο, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε ένα καλό σουτ όμως ο Αντωνόπουλος απόκρουσε σε κόρνερ με σωτήρια επέμβαση. Στο επόμενο λεπτό, ο Τρικουράκης με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Μπιτσάνη ο οποίος έσπασε το οφσάιντ, πρόλαβαε την έξοδο του Κωνσταντόπουλου και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Ολυμπιακός πλέον έπρεπε να φτάσει στο 4-1 για να πάρει αυτός την πρόκριση.
Στο 51' ο Κουπούζος αστόχησε από καλή θέση για τον Απόλλωνα, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα και στο 57' όταν ο Μάλαμας σούταρε άουτ από καλή θέση,
Στο 60' ο Κούτρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» όταν σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα σταμάτησε στο πόδι του Πετράκου που έκανε την προβολή και την έστειλε κόρνερ.
Ο Αλεξανδρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε με εκπληκτικό τρόπο απευθείας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, αφού ο Αντωνόπουλος προσπάθησε να την απομακρύνει με το πόδι χωρίς επιτυχία.
Στο 75' ο Απόλλωνας έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε δικαιολογημένα ο Φουρναράκος με β' κίτρινη κάρτα.
Στο 80' ο Παπαδέας δεν μπόρεσε με κοντινή κεφαλιά να νικήσει τον Αντωνόπουλο και να πετύχει το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού που θα έβαζε φωτιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Έτσι ο Απόλλωνας πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση και πλέον μπορεί να ετοιμάζεται για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Τσικλητήρα Πύλου.
Καλή η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Λάμια και Σερεμέτη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κωνσταντακόπουλος, Τσναλίας (84' Αναγνωστόπουλος), Παπαλέξης, Πολυμενέας (71' Θεοδωρόπουλος(, Μπάλας, Φιλάι, Παπαδέας, Τζίφας, Κούτρης, Αλεξανδρόπουλος, Μαρούδας.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Κουκέας, Κουπούζος, Φουρναράκος, Πετράκος, Κλουβάτος, Μάλαμας (90' Γιακουμής), Τρικουράκης, Μπιτσάνης (80' Αντωναίος), Πανταζής (65' Μιχαλόπουλος), Σαραντόπουλος.