Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2015 16:30

ΠΣΑΠ: «Πάρτε μέτρα για να μην θρηνήσουμε θύματα»

Γράφτηκε από τον

Να πάρουν μέτρα για την προστασία των μελών του ζητά από τις αρμόδιες αρχές ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με αφορμή τα επεισόδια στην πρόσφατη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:«Με θλίψη αλλά και οργή αντικρίζουμε εικόνες τυφλής βίας με θύματα –και πάλι–συναδέλφους μας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γίνονται στόχος , μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα της δουλειάς τους, οπαδών που πετούν κάθε λογής αντικειμένων εναντίον τους, με προφανή επιδίωξη τον τραυματισμό τους.
Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζονται από τους παθιασμένους της εξέδρας ως μονομάχοι σε ρωμαϊκή αρένα, ή μήπως ως εξιλαστήρια θύματα της δικής τους απόγνωσης ;
Στο Ηράκλειο έπεσαν μολότοφ, φωτοβολίδες , κομμάτια τσιμέντο, μπουκάλια , ποτήρια κατά ποδοσφαιριστών.
Πριν από λίγες ημέρες, στην Τούμπα, είχαν πέσει κροτίδες και σίδερα εναντίον άλλων συναδέλφων μας.
Αλλού έγιναν άλλα, το φαινόμενο γενικεύεται επικίνδυνα κι απειλητικά.
Η κοινωνική βία, η ασυδοσία κι η αταξία έχουν, πλέον, κοινό αποτέλεσμα. Την ωμή, απροκάλυπτη επίθεση στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους εκπροσώπους των ομάδων, οι οποίοι επίσης μπαίνουν στο στόχαστρο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πάρτε μέτρα τώρα. Το ποδόσφαιρο που εμείς θέλουμε, δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο που εσείς ανέχεστε».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ