Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2015 16:35

ΑΙΑΝΤΑΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0: Δυνατά για άνοδο μετά το νέο τρίποντο

Γράφτηκε από τον

Μια ανάσα από την πρώτη 3άδα και τις θέσεις που οδηγούν στην Α' τοπική βρίσκεται από χθες ο Αίαντας μετά την εντός έδρας νίκη του με 2-0 επί της Ομόνοιας στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης".


Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση ο Αίαντας κατάφερε να πάρει τους τρεις πόντους έχοντας δύο γκολ, δύο δοκάρια και καλές ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα τέρματα και να φτάσει στη νίκη με μεγαλύτερο σκορ. Στη διάρκεια του α' μέρους ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς λόγω ίωσης δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν το παιχνίδι και έγιναν αλλαγή οι Ζαγαρέλος (13') και Παλιατσέας (40'). Παρά τις αναγκαστικές αλλαγές κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και να φτάσει στη νίκη, ενώ εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός ότι η Ομόνοια έμεινε νωρίς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κάππου (31').
Η Ομόνοια μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση για να διεκδικήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα, όμως η αυστηρή αποβολή του Κάππου (αντίκρισε 2 κίτρινες σε διάστημα 2 λεπτών για διαμαρτυρία 30', 31' στον διαιτητή Μπλάνα), έκανε τον Σωτήρη Μπουραντώνη να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και με παίκτη λιγότερο να επιδιώξει να φύγει από τον αγώνα με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν κέρδισε πέναλτι, επίσης αυστηρό σε ανατροπή του Χανδρινού από τον Βαβαρούτσο, όμως ο Ντόκος αστόχησε. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα τα υπόλοιπα παιδιά προσπάθησαν ώστε η ομάδα του πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν το κατόρθωσαν.

Γκολ - δοκάρια

Στο 16' από κόρνερ του Διονυσόπουλου ο Γιαννής πετάχτηκε σχεδόν στο πέναλτι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ενα λεπτό μετά ο Βέλμαχος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 55' ο Ντόκος με απευθείας κόρνερ προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα "έγλειψε" το κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Στο 63' ο Κριτσωτάκης έδιωξε την μπάλα πάνω στον Πουλουπάτη, ο οποίος έκανε αμέσως τη σέντρα για τον Ζέρβα, που σούταρε αμέσως για να αποκρούσει σωτήρια με γροθιές ο Βασιλόπουλος. Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Πουλουπάτη ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι για να διώξουν μετά οι αμυντικοί. Στο 68' ο Γιαννής έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι για τον Διονυσόπουλο, αυτός με τη σειρά του γύρισε την μπάλα στο πέναλτι σχεδόν και ο Αντωνόπουλος με σουτ πέτυχε το 2-0.

Χαμένο πέναλτι από Ντόκο στο 53'

Στο 53' η Ομόνοια είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν ο Γ. Δρογγίτης έκανε συρτή σέντρα στην περιοχή για τον Χανδρινό, αυτός βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Βαβαρούτσου και ο διαιτητής Μπλάνας σφύριξε αμέσως πέναλτι. Ο Ντόκος το εκτέλεσε όμως έστειλε την μπάλα να φύγει σχεδόν ένα μέτρο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιγάρου.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Ντόκος (5' φάουλ, 65'), Κάππος (15'), Βέλμαχος (27'), Γ. Δρογγίτης (38'), Κριτσωτάκης (39'), Χατζηπαναγιώτης (71') και Π. Δρογγίτης (86')
Βοηθοί διαιτητές ήταν η Αθανασοπούλου και ο Γιαννακλής.
ΑΙΑΝΤΑΣ: Τσιγάρος, Αλεξανδρόπουλος, Ζαγαρέλος (13' Καραγιάννης), Γιαννής, Βαβαρούτσος, Παλιατσέας (40' Αντωνόπουλος), Πουλουπάτης, Βέλμαχος, Ξενιός (89' Λαγωνικάκος), Διονυσόπουλος, Ζέρβας.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Βασιλόπουλος, Κ. Κοστρίβας, Πετριτάϊ, Δ. Κοστρίβας (58' Π. Δρογγίτης), Ντανταβασίλης, Κάππος, Ντόκο, Γ. Δρογγίτης, Χανδρινός (73' Τάφα), Αγγελής (40' Κριτσωτάκης), Χατζηπαναγιώτης.