Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015 17:00

Μοιρασιά χωρίς γκολ στην Κομοτηνή...

Γράφτηκε από τον
Μοιρασιά χωρίς γκολ στην Κομοτηνή...

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έμειναν το μεσημέρι του Σαββάτου (21/2) Πανθρακικός και Παναιτωλικός σ' ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

 

Οι γηπεδούχοι έψαχναν την πέμπτη σερί νίκη προκειμένου να πάρουν σημαντική βαθμολογική ανάσα. Ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ακόμη κι έτσι, πάντως, θα μπορούσαν να την έχουν πάρει αν ο Ιγκόρ στο 83' ευστοχούσε στο πέναλτι που εκτέλεσε.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός, ο οποίος προερχόταν από πολλές συνεχόμενες καλές εμφανίσεις με εξαίρεση ίσως μόνο το ματς με τον Παναθηναϊκό, δεν έβγαλε γήπεδο την ποιότητα που μας έχει συνηθίσει.

Φάνηκε πως η απουσία του Βιγιαφάνιες ήταν σημαντική, καθώς ο Ρουσκουσέδα δεν βοήθησε τόσο. Ο Μαρτίνες ήταν μόνος του, οι παίκτες του Ρόκα τον έκλεισαν σωστά κι έτσι δεν μπορούσε να βγάλει τελικές προσπάθειες με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ.

Ελάχιστες ήταν οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες είχαν σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και να φτάσουν σε τελικές προσπάθειες.

Ο Παναιτωλικός είχε δύο τελικές προσπάθειες στα πρώτα λεπτά με το σουτ του Ρουσκουσέδα και την κεφαλιά του Ετζεγκέλε να φεύγουν εκτός εστίας. Η παρθενική πραγματικά πολύ καλή στιγμή ήρθε στο 27' με το φάουλ του Ρουσκουσέδα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ο Πανθρακικός προσπάθησε να απαντήσει. Το σουτ του Μπαϊκαρά στο 30' ήταν εντελώς άστοχο, αλλά το φάουλ του Μεχία στο 35' πέρασε ελάχιστα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι δύο τερματοφύλακες επί της ουσίας ήταν θεατές. Τελικά ο Ράφαελ χρειάστηκε στο 44' για να μπλοκάρει σουτ του Μεχία. Ένα λεπτό μετά έχοντας κλείσει την γωνιά του δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει σουτ του Ιγκόρ.

Το θέαμα δεν βελτιώθηκε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες φοβούνταν να ρισκάρουν. Αρκετές φορές αναπτύσσονταν με λίγους παίκτες και ήταν φυσιολογικό να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 51' το σουτ του Κουτρουμάνου έφυγε άουτ, ενώ στο 60' ο Ράφαελ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει σουτ του Κάσες. Τρία λεπτά μετά ο Κουτρομάνος σούταρε ξανά από μακριά και δεν βρήκε στόχο.

Για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα του δεύτερου 45λεπτου οι γηπεδούχοι είχαν οπισθοχωρήσει. Ο Ρόκα φώναζε στους παίκτες του να βγουν μπροστά, αλλά εκείνοι δυσκολεύονταν. Ωστόσο, ο Πανθρακικός δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί.

Στα τελευταία λεπτά οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Πανθρακικός ανέβηκε ψηλά και πίεσε. Έτσι στο 82' κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαλεζά στον Ιγκόρ. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεσή του αλλά νικήθηκε από τον Ράφαελ. Έτσι μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε τίποτα με αποτέλεσμα το 0-0 να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπάθας (Πειραιά), βοηθοί του οι Ευθυμιάδης και Καραϊσαρίδης (Πιερίας), ενώ τέταρτος ο Κύζας (Δράμας).

Κίτρινες: 37' Μπαϊκαρά, 73' Ντιγκινί - 35' Ρουσκουσέδα, 43' Κουτρομάνος, 79' Ετζεγκέλε

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Εμπόου, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης, Ρομέου (58' Κάσες), Μεχία, Ντιγκινί, Τζάνης (77' Ροτζέριο), Ιγκόρ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κέβιν, Γοδόι, Κουτρομάνος, Ρουσκουσέδα, Μαρτίνες, Κάπελ (80' Θεοδωρίδης), Άλβες (65' Μορένο).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR