Κυριακή, 01 Μάρτιος 2015 23:57

Καταδικαστική ήττα στην Ελευσίνα για την "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

Οριστικά εκτός ανόδου μένει γι’ άλλη μία χρονιά η «Μαύρη Θύελλα» μετά την ήττα στην Ελευσίνα με 1-0, στην πιο σημαντική αναμέτρηση της σεζόν.


Σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι η Καλαμάτα δεν διέθετε αυτό που απαιτούσαν οι περιστάσεις και μοιραία γνώρισε καθοριστική ήττα, μένοντας γι’ άλλη μία φορά εκτός στόχων...
Συνολικά η ασπρόμαυρη ομάδα δεν υστέρησε σε σχέση με τους γηπεδούχους. Ηταν πιο κινητική στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τους παίκτες της να αλλάζουν πολύ εύκολα έξι και επτά πάσες στη μεσαία γραμμή, όμως στην αντίπαλη περιοχή έμπαιναν με μεγάλη δυσκολία.
Ακόμα και μετά το γκολ στο 74’, όταν υποχρεώθηκε να τα παίξει όλα για όλα με τον Δημητριάδη επιπλέον φορ, δεν φάνηκε ικανή να απειλήσει ουσιαστικά. Ορεξάτος αλλά... μοιραίος της «Μαύρης Θύελλας» στο χθεσινό ματς ήταν ο Τέλης Σαλαπάτας. Ο Αρκάδας επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής στις δύο μεγάλες στιγμές της Καλαμάτας. Την πρώτη, μάλιστα, στο 39’, λίγο έλειψε να πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν, όταν επιχείρησε το ανάποδο ψαλίδι λίγο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Πουρής απέκρουσε εντυπωσιακά. Ακόμα πιο... κραυγαλέα, ήταν η τεράστια ευκαιρία που σπατάλησε στο 59’ και ήταν δημιούργημα της Χρήστου Καλαντζή. Ο αρχηγός της «Μαύρης Θύελλας» τράβηξε πάνω του όλη την αντίπαλη άμυνα και γύρισε αιφνιδιαστικά στον Σαλαπάτα που αυτή τη φορά έκανε βιαστική λάθος επιλογή. Αντί να προχωρήσει, έχοντας τουλάχιστον 203 μέτρα ελεύθερα μπροστά του και να έρθει... φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ, προτίμησε να σουτάρει απευθείας και αστόχησε...
Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι είχαν μία κλασική ευκαιρία παραπάνω, δηλαδή τρεις και κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Στο 74’ ο Στουρνάρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η πρώτη απομάκρυνση της μπάλας ήταν άσχημη με τον Κουσκουνά να κοντράρεται εκ νέου και κερδισμένος από αυτήν την... τριπλή καραμπόλα βγήκε ο Κώστας Φλίγκος. Ο έμπειρος επιθετικός βρήκε την μπάλα να αναπηδά μπροστά του και με άπιαστο σουτ στη γωνία πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 13’, στη μοναδική πραγματικά καλή στιγμή του Πανελευσινιακού στο πρώτο ημίχρονο, λίγο έλειψε το γκολ να έρθει από... μονή αυτή τη φορά καραμπόλα. Μετά το σουτ του Φλίγκου η μπάλα κόντραρε στον Γκεμίση αλλάζοντας πορεία, αλλά ο Πάππος γύρισε το σώμα του και απέκρουσε σωτήρια.
Στο 83’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ αλλά η μπάλα δεν έκανε το... χατίρι στον Στουρνάρα και βρήκε με δύναμη στο δεξί κάθετο δοκάρι, μετά το εντυπωσιακό σουτ του ακραίου αμυντικού των «σταχυοφόρων».
Συνοψίζοντας, η «Μαύρη Θύελλα» δεν έπαιξε άσχημα στην Ελευσίνα, αλλά της έλειπε η αποφασιστικότητα στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έπαιξαν πιο ψυχωμένα αντλώντας δύναμη από την έδρα τους, είχαν και... ρέντα στη φάση του γκολ και πήραν το ντέρμπι, βγάζοντας νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση της ανόδου έναν εκ των βασικών τους αντιπάλων.
Για τη «Μαύρη Θύελλα» το γεγονός πως μένει πλέον 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή και την άνοδο (δεν τη βολεύει η ισοβαθμία με τον Πανελευσινιακό) πρακτικά σημαίνει πως η σεζόν τελείωσε την πρώτη κιόλας μέρα του Μάρτη! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το όνειρο της ανόδου «φτερούγισε» και μάλιστα φέτος πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 
11' Γκολ του Κουσκουνά ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ καθώς ο επιθετικός των γηπεδούχων ήταν εκτεθειμένος πίσω από την Καλαματιανή άμυνα.

13' Σπουδαία απόκρουση του Πάππου σε μία πολύ δύσκολη φάση, καθώς ο Φλίγκος έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε στον Γκεμίση αλλάζοντας πορεία.

37' Σπουδαία ευκαιρία για τη "Μαύρη Θύελλα" με το Σαλαπάτα να πιάνει εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή και τον Πουρή να αποκρούει δύσκολα.

46’ Σουτ του Τσάτσου από μακρινή απόσταση, η μπάλα περνάει άουτ.

50’ Η μπάλα στρώνεται στον Δουκάκη που επιχειρεί το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά αστοχεί.

59' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη "Μαύρη Θύελλα" με τον Καλαντζή να γυρίζει στον αμαρκάριστο Σαλαπάτα που αντί να προχωρήσει, προτίμησε το απευθείας σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

74' ΓΚΟΛ: Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της "Μαύρης Θύελλας" ο Φλίγκος κέρδισε τις κόντρες και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους... 1-0.

83' Φοβερό βολέ του Στουρνάρα από πλάγια αριστερά, η μπάλα βρίσκει με δύναμη το κάθετο δοκάρι και απομακρύνεται.

87' Ο Πουρής αναγκάζεται να βγει εκτός περιοχής και να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι, πριν αυτή φτάσει στον αμαρκάριστο Καλαντζή.

Ο διαιτητής Τζουβάρας πέρασε μάλλον απαρατήρητος, καθώς δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Πουρής, Παπαπαναγιώτου, Στουρνάρας, Κουμπαρούλης (66' λόγω τραυματισμού Γεωργούλης), Μαρής, Ευθυμιάδης (46' Κωνσταντινίδης), Δουκάκης, Μακρίδης, Κουσκουνάς, Γκεμίσης (78' λόγω τραυματισμού Εβερετ), Φλίγκος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος (21' Σκάρος), Μαρτίνος (77' Δημητριάδης), Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (65' Χαρίτος), Τσάτσης, Καλαιτζής.