Τρίτη, 03 Μάρτιος 2015 18:57

Μαρινάκης – Αλαφούζος μαζί στον Κοντονή!

Γράφτηκε από τον

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κάλεσε τους προέδρους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για να του δώσουν εξηγήσεις για τη συμπεριφορά τους και για να δεσμευτούν απέναντί του ότι θα πάψουν να προκαλούν.


Ο Σταύρος Κοντονής δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα κάνει με το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Superleague. Και επειδή αφενός δεν πείθεται για την ειλικρίνεια της στάσης των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου και αφετέρου για την διάθεσή τους να συνεργαστούν πραγματικά και ουσιαστικά με την κυβέρνηση για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς, παραμένει πολύ προβληματισμένος σχετικά με το αν έχει νόημα να επιτρέψει την διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος.
Αυτός ο προβληματισμός ήταν το αντικείμενο μιας νέας συνεργασίας που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του ζητεί ενημέρωση και του παρέχει πλήρη κυβερνητική στήριξη στις επιλογές που κάνει.
Αυτός ο προβληματισμός, και ειδικότερα η πτυχή που σχετίζεται με τις συμπεριφορές των παραγόντων τον οδήγησε στην επιλογή να καλέσει το απόγευμα μαζί στο υπουργείο τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Σταύρος Κοντονής ζήτησε να δει μαζί τους προέδρους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αφενός για να ζητήσει εξηγήσεις για όλο αυτό που εξελίσσεται μεταξύ τους στη διάρκεια των τελευταίων ημερών και αφετέρου για να τους δεσμεύσει για την αλλαγή της δημόσιας συμπεριφοράς τους.

Η συνάντηση με τον Πλατινί

Όπως σας ενημέρωσε το gazzetta.gr, την ερχόμενη Δευτέρα ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συναντήσει τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί προκειμένου να του διηγηθεί όλα όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο στις ημέρες της νέας κυβέρνησης και να ζητήσει την βοήθεια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην αντιμετώπιση των δύο βασικότερων προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, της διαφθοράς και της βίας.
Ο Κοντονής δεν επαναλαμβάνει το λάθος των προκατόχων του, οι οποίοι πρώτα νομοθετούσαν και μετά άνοιγαν την κουβέντα με μια UEFA που παρέμενε οχυρωμένη προκειμένου να μη δημιουργήσει δεδικασμένο. Σκοπεύει να βάλει την UEFA από πριν στην κουβέντα, ώστε να εξασφαλίσει τόσο τις συμβουλές της όσο και την υποστήριξή της στις τομές που θα επιχειρήσει για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

 Η κρίσιμη απόφαση

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα συμφωνήσει για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, παρότι άκουσε τους παράγοντες της Superleague να δείχνουν διάθεση να υπακούσουν στους νόμους και να πάρουν τα αυτονόητα μέτρα που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και δεκαετίες. Σκοπεύει να πάρει την οριστική απόφασή του μέχρι αύριο, και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο έκπληξης.
Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ