Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 11:12

Με «βαρύ πυροβολικό» η ΑΕΚ στο ΣτΕ

Γράφτηκε από τον
Με «βαρύ πυροβολικό» η ΑΕΚ στο ΣτΕ

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται η ΑΕΚ εν όψει της εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας των δύο προσφυγών που έχουν καταθέσει ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και οι 17 πολίτες κατά του νόμου για την κατασκευή του γηπέδου.

Χθες μάλιστα ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη νομική εκπροσώπηση της ενωσίτικης πλευράς (Ερασιτεχνικής, Δικέφαλος 1924 ΑΕ) στη συζήτηση της Παρασκευής.
Οπως φαίνεται, η ΑΕΚ ρίχνει σε αυτήν τη μάχη τα «βαριά όπλα» της και νομικός εκπρόσωπος έχει αναλάβει ο καθηγητής διοικητικής επιστήμης και δημοσίου δικαίου, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης. Πρόκειται για έναν εκ των πλέον έγκριτων και αξιοσέβαστων νομικών της Αθήνας, με σημαντική πείρα σε ανάλογες υποθέσεις.
Το βιογραφικό του αφοπλίζει με την πληρότητά του: «Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών/Τμήμα Νομικής το 1983 με βαθμό «άριστα 9 6/8». Το 1990 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα «Το δεδικασμένο των ακυρωτικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας», δηλαδή στο αντικείμενο του δημόσιου δίκαιου (διοικητικού δικονομικού δικαίου), οπότε και ανακηρύχθηκε διδάκτορας της πιο πάνω Σχολής με βαθμό «άριστα».
Από το 1985 διετέλεσε υπότροφος - ερευνητής συνεργάτης του Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών, ενώ κατά την περίοδο 1986 - 1989 διετέλεσε Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος στον Τομέα Δημοσίου Δίκαιου της Νομικής Αθηνών. Από το 1991 υπηρετεί στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Αθηνών, από δε το Νοέμβριο του 2003 βρίσκεται στη βαθμίδα του Καθηγητή, στο γνωστικό αντικείμενο «Διοικητικό Δίκαιο - Διοικητικοί θεσμοί», σήμερα δε έχει την ιδιότητα του Προέδρου του Τμήματος».
Πέραν των ακαδημαϊκών σπουδών του, ο Χαράλαμπος Χρυσανθάκης έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, με περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις στα αντικείμενα του Διοικητικού Δικαίου, του Διοικητικού Δικονομικού Δικαίου, του Συνταγματικού Δικαίου και των θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Επίσης, συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την κατάρτιση σειράς θεσμικών νομοθετημάτων, όπως ιδίως του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και του Υπαλληλικού Κώδικα. Η ενασχόλησή του με τα νομικά έχει ως αντικείμενο το δημόσιο και ιδίως το διοικητικό δίκαιο, τόσο σε εξωδικαστικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο.
Με τα χαρτιά στην κυβέρνηση
Στην ΑΕΚ ετοιμάζονται για τη μάχη του ΣτΕ, προχωρούν τις διαδικασίες για την απόκτηση της οικοδομικής άδειας και επιθυμούν έπειτα να έχουν μια συνάντηση κορυφής με τη νέα πολιτική ηγεσία. Εκεί θα είναι ξεκάθαρο το ερώτημα: «Θέλετε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια;». Οι ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι τώρα για την απάντηση δείχνουν πως θα είναι θετική, αλλά τα πάντα θα κριθούν την κατάλληλη στιγμή.


Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
Τις τελευταίες ώρες υπήρξε έντονη φημολογία για αίτημα αναβολής της εκδίκασης από την πλευρά του δήμου ή των «17». Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Ενδεχομένως, ο μόνος που μπορεί να παρέμβει και να αλλάξει τη διαδικασία είναι το δημόσιο που έχει έννομο συμφέρον. Μέχρι τώρα δεν προκύπτει τέτοια προοπτική, η οποία έτσι κι αλλιώς κρίνεται αρνητική για την ΑΕΚ. Βλέπετε, στόχος της Ενωσης είναι να ξεμπερδέψει το συντομότερο με κάθε ανοιχτό μέτωπο και στη συνέχεια να προχωρήσει το θέμα. Ενδιαφέρον θα έχει αναμφίβολα η στάση που θα τηρήσει στο θέμα ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος (και εκπρόσωπος των Οικολόγων) Γιάννης Τσιρώνης.
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ
Σταθερός στην αρνητική στάση απέναντι στην προοπτική κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ο δήμαρχος της πόλης Αρης Βασιλόπουλος. Στην Ενωση σχολίαζαν με έκπληξη πως σε όλες τις τελευταίες τοποθετήσεις του ο Βασιλόπουλος αναφέρεται σε νόμο που εκχωρεί στην ΑΕΚ έξι στρέμματα, ενώ η πραγματικότητα είναι πως η παραχώρηση αφορά μόνο 2,5 στρέμματα. Ο δήμος οχυρώνεται και εκείνος από την πλευρά του, έπειτα από δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κονδύλι για την αμοιβή νομικού και ελπίζει πως θα έχει κυβερνητική στήριξη, ώστε να κερδίσει την υπόθεση και να σταματήσει την ΑΕΚ.
Πηγή: sentragoal.gr