Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 17:20

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Απόλλωνας Καλ. - Τσικλητήρας Πύλου (2-4 στα πέναλτι)

Γράφτηκε από τον

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Απόλλωνας Καλ. - Τσικλητήρας Πύλου. 

Δείτε τα στιγμιότυπα εδώ

(Π) Σεφεράσι γκολ,  Κυπελλούχος η Πύλος!

(Α) Κλουβάτος γκολ 2-3 μειώνει ο Απόλλωνας

(Π) Ν. Εμμανουήλ γκολ, 3-1 η Πύλος, κοντά στο κύπελλο

(Α) Πανταζής γκολ, 1-2 μειώνει ο Απόλλωνας

(Π) Οθ. Εμμανούληλ γκολ 2-0 η Πύλος, δοκάρι και μέσα η μπάλα!

(Α) Κουπούζος οριζόντιο δοκάρι!

(Π) Διακουμής, μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος, μένει το 1-0

(Α) Κουκέας, αποκρούει ο Μίτντζηρας

(Π) Κουτίβας 1-0 η Πύλος

 

 

Αρχίζει η διαδικασία, πρώτα θα σουτάρει η Πύλος

120' Τελείωσε 0-0 και η παράταση, πάμε για τα πέναλτι

119' Για τον Απόλλωνα βγήκε ο Μιχαλόπουλος και μπήκε ο Αντωναίος και για την Πύλο βγήκε ο Χρ. Παπαγεωργίου και μπήκε ο Μαραβέλας.

108' Ωραίο χτύπημα φάουλ του Πανταζή και δύσκολη απόκρουση του Μίτζηρα σε κόρνερ.

106' Ξεκίνησε το β' ημίχρονο της παράτασης, αν δεν σημειωθεί ούτε στα επόμενα 15λεπτα γκολ ο τελικός θα κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι

105' Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης

103' Πράγματι βγαίνει ο Μπιτσάνης που δεν μπορεί να συνεχίσει και μπαίνει ο Γιακουμής.

101' Βγήκε πάλι ο Μπιτσάνης που έχει χτυπήσει.

100' Πρώτη κίτρινη κάρτα στον τελικό στον Πετράκο.

96' Δυνατό χτύπημα φάουλ του Κλουβάτου για τον Απόλλωνα, λίγο άουτ η μπάλα.

95' Ευκαιρία για τον Τσικλητήρα με τον Δούνια να βρίσκει τον Διακουμή ο οποίος καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει και τελικά κόπηκε από τους αμυντικούς του Απόλλωνα.

92' Βρήκε χώρο να σουτάρει ο Μπιτσάνης από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

91'Ξεκίνησε η παράταση.

Τελείωσε 0-0 το 90λεπτο. Θα ακολουθήσει παράταση.

92' Ο Δούνιας βρήκε τον Διακουμή στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, αυτός προχώρησε αλλά πριν μπει στην περιοχή έπεσε μόνος του, υπό την πίεση του Μάλαμα.

90' Μπήκαμε στις καθυστερήσεις που θα είναι δύο λεπτά

88' Πρώτη αλλαγή στο ματς, βγαίνει ο Καλδής της Πύλου και μπαίνει ο Σεφεράσι

87' Δεν έχει αλλάξει κάτι, πολύ πιθανή πλέον η παράταση

80' Παραμένει το 0-0 ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχει γίνει καμιά αλλαγή στο ματς.

79' Ο Μπιτσάνης πήρε την μπάλα στην περιοχή, προσπάθησε να αποφύγει τον Κουτίβα και έπεσε στο έδαφος, χωρίς όμως να υπάρχει παράβαση από τον αμυντικό του Τσικλητήρα.

73' Από πάσα του Διακουμή, ο Οθ. Εμμανουήλ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ προ του εξερχόμενου Αντωνόπουλου αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Καλή ευκαιρία για τον Τσικλητήρα.

72' Χτύπησε ο Μπιτσάνης του Απόλλωνα και βγήκε για δύο λεπτά όμως τελικά ξαναπέρασε στο παιχνίδι

66' Πάντα στο 0-0 σε ένα κακό ματς και στο δεύτερο ημίχρονο.

57' Οργανωμένη προσπάθεια του Τσικλητήρα με τελικό αποδέκτη τον Καλδή που έκανε το σουτ από δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε δύο μέτρα άουτ.

55' Ανούσια υπεροχή του Απόλλωνα στο ξεκίνημα της επανάληψης

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αλλαγές οι ομάδες.

45' Ημίχρονο 0-0 στον τελικό. Μέτριο ματς, μοιρασμένο χωρίς πολλές ευκαιρίες αφού και οι δύο ομάδες προσέχουν κυρίως την άμυνα τους.

44' Απευθείας χτύπημα φάουλ του Πανταζή από καλή θέση, η μπάλα με δύναμη αλλά πάνω στον Μίτζηρα που μπλόκαρε. Στην αντεπίθεση ο Καλδής σούταρε από δεξιά με τη μπαλα να περνά ένα μέτρο άουτ.

40' Πάμε για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πάντα στο 0-0

32' Η άμυνα του Τσικλητήρα έχει κλείσει καλά τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Μάριο Μπιτσάνη ο οποίος δεν έχει τροφοδοτηθεί όσο θα έπρεπε. Από την άλλη, η Πύλος απειλεί κυρίως από αριστερα με τον Δούνια.

29' Η καλύτερη μέχρι στιγμή του αγώνα για την Πύλο! Ο Δούνιας δοκίμασε από μακριά το σουτ, ο Αντωνόπουλος απόκρουσε και στην επαναφορά ο Νάτσης σούταρε ελάχιστα άουτ.

27' Φώναξε για πέναλτι ο Απόλλωνας όταν μετά από συνδυασμό Μάλαμα, Πανταζή η μπάλα έφτασε στον Σαραντόπουλο. Ο τελευταίος προσπάθησε να γυρίσει στην περιοχή η μπάλα ίσως βρήκε στο χέρι του Οθ. Εμμανουήλ που ήταν πολύ κοντά, σε κάθε περίπτωση όμως καθαρά ακούσια, οπότε σωστά ο Μπλάνας έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

24' Ο Διακουμής ελίχθηκε στην περιοχή του Απόλλωνα και έκανε ένα αδύναμο πλασέ που εξουδετέρωσε ο Αντωνόπουλος.

20' Λείπει η μεγάλη φάση μέχρι τώρα στο ματς το οποίο είναι μοιρασμένο.

13' Πρώτη απειλητική στιγμή για την Πύλο με τον Καλδή να κάνει την σέντρα σουτ από αριστερά και τον Αντωνόπουλο να διώχνει ενώ ο Κλουβάτος απομάκρυνε προ του Νάτση.

12' Ο Απόλλωνας κατέκτησε τελευταία φορά το Κύπελλο το 1999 όταν νικήσε στον τελικό τη Μεθώνη ενώ η τελευταία του συμμετοχή σε τελικό ήταν πριν δύο χρόνια όταν έχασε το τρόπαιο από τον Μεσσηνιακό. Ο Τσικλητήρας έχει παίξει δύο φορές ακόμη σε τελικό χωρίς να έχει πάρει τον τίτλο. Τελευταία του συμμετοχή το 2010 όταν έχασε από την Εράνη.

10' Συμπληρώσαμε 10 λεπτά στο ματς χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

5' Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά με φανερό των πάθος των παικτών και των δύο ομάδων.

1' Ξεκίνησε το ματς με τον Τσικλητήρα στη σέντρα.

- Διαιτητής του σημερινού αγώνα είναι ο Γιώργος Μπλάνας με βοηθούς τους Λάμια και Σερεμέτη ενώ ο Αλεξέας είναι 4ος διαιτητής.

- Ολα έτοιμα για τη σέντρα σε ένα τελικό που αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπος αφού θα αναμετρηθούν δύο από τις καλές ομάδες της φετινής Α' τοπικής.

- Περίπου δέκα λεπτά πριν την σέντρα του τελικού και η εξέδρα του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ είναι ήδη γεμάτη από κόσμο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Αντωνόπουλος, Κουκέας, Κουπούζος, Μιχαλόπουλος (119' Αντωναίος), Πετράκος, Κλουβάτος, Μάλαμας, Τρικουράκης, Μπιτσάνης (103' λ.τ. Γιακουμής), Πανταζής, Σαραντόπουλος.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ Μίτζηρας, Οθ. Εμμανουήλ, Ν. Εμμανουήλ, Μουράτης, Κουτίβας, Ν. Παπαγεωργίου, Δούνιας, Γρ. Παπαγεωργίου (119' Μαραβέλας), Καλδής (88' Σεφεράσι), Νάτσης, Διακουμής.

Στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσει στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία ο τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Το τρόπαιο θα διεκδικήσουν ο Απόλλωνας Καλαμάτας και ο Τσικλητήρας Πύλου. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα.