Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 22:20

"Ηρα" στους "4" (4-2 στα πέναλτι τον Πανιώνιο)

Γράφτηκε από τον
"Ηρα" στους "4" (4-2 στα πέναλτι τον Πανιώνιο)

Το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε απόψε ο Ηρακλής στη διαδικασία των πέναλτι (ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση τελείωσε με 2-0 υπέρ του Πανιωνίου), όπου επικράτησε με 4-3 του Πανιωνίου στο δεύτερο ματς των προημιτελικών της διοργάνωσης. Ο «γηραιός» είχε επικρατήσει στο Καυτανζόγλειο με 2-0.

 

Το ματς ήταν ανοικτό από το ξεκίνημά του και στο 19΄ ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα με το (τραβηγμένο) πέναλτι του Κολοβού, που κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Χουάντερσον.

Το γκολ έδωσε... φτερά στους γηπεδούχους που στο 35΄ «άγγιξαν» το δεύτερο τέρμα, αλλά ο Χουάντερσον έκανε σπουδαία επέμβαση στο τακουνάκι του Γιάννου. Τελικά, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) με το τυχερό γκολ του Μπουμάλ (η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στον Ζιάμπαρη κι άλλαξε πορεία).

Ακόμη καλύτερο, από πλευράς ρυθμού, ήταν το δεύτερο μέρος στη Νέα Σμύρνη, με τον Ηρακλή να ανεβάζει την απόδοσή του και να προσπαθεί για το γκολ που θα του χάριζε την πρόκριση και τους γηπεδούχους να επιδιώκουν το 3-0 που θα έστελνε στους ημιτελικούς.

Η αναμέτρηση πήρε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τροπή μετά την αποβολή του Μητρόπουλου στο 65΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς οι Νεοσμυρνιώτες με 10 παίκτες στο γήπεδο οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Δεν έκανε φάσεις ο Ηρακλής στη συνέχεια και 10 λεπτά μετά η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε με την αποβολή του Περόνε με δεύτερη κίτρινη.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου ούτε εκεί κατάφεραν να σκοράρουν με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο «γηραιός» πανηγύρισε την πρόκριση με 4-3.

Ήρωας για τους Θεσσαλονικείς στη «ρώσικη ρουλέτα» ήταν ο Χουάντερσον, ο οποίος απόκρουσε το πέναλτι του Κόρμπου, ενώ νωρίτερα ο Κολοβός είχε χάσει τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει στην τετράδα τον Πανιώνιο (σημάδεψε το δοκάρι).

Διαιτητής: Στ.Μαντάκης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Μητρόπουλος, Φούντας - Μπουκουβάλας, Χουάντερσον, Περόνε, Ζιάμπαρης, Λουκίνας

Κόκκινες: 65΄ Μητρόπουλος (δεύτερη κίτρινη) - 74΄ Περόνε (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (83΄λ.τρ. Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88΄ Φούντας), Ιμπαγάσα (67΄ Γκέζος), Κολοβός, Γιάννου.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου (64΄ Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου (80΄ Λουκίνας), Ρομάνο, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Κάσσος (68΄ Τσιλιανίδης), Ζιάμπαρης, Περόνε

ΑΠΕ-ΜΠε