Σάββατο, 07 Μάρτιος 2015 08:08

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα βλέμματα σε Κυπαρισσία και Αρφαρά - το πρόγραμμα και τα νέα των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Εντός έδρας αγωνίζονται στην 25η αγωνιστική της Α' τοπικής οι πρωτοπόροι, με την ειδοποιό διαφορά ότι ο Πάμισος υποδέχεται το προτελευταίο και καταδικασμένο σε υποβιβασμό Ασπρόχωμα, ενώ η Κυπαρισσία τον φορμαρισμένο και κυπελλούχο Μεσσηνίας Τσικλητήρα Πύλου.

Μάλιστα η ομάδα της Μεσσήνης παίζει σήμερα και με νίκη θα ανέβει στην κορυφή, μεταφέροντας πίεση στον ΑΟΚ που αγωνίζεται την Κυριακή. Η Κυπαρισσία βέβαια έχει μόνο νίκες στο β' γύρο (εννέα) και έχει… ξεχάσει πότε δέχτηκε γκολ.
Στη μάχη της παραμονής ξεχωρίζει η αναμέτρηση στα Αρφαρά ανάμεσα στον τοπικό Αστέρα και την Εράνη.  Οι γηπεδούχοι είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και οι φιλιατρινοί  ακριβώς από πάνω και έτσι το αποτέλεσμα έχει διπλή αξία.
Σε δύσκολη βαθμολογική θέση βρίσκεται και ο Εθνικός που θα φιλοξενηθεί από τον δυνατό μεν, αλλά απογοητευμένο από την απώλεια του τροπαίου Απόλλωνα Καλαμάτας.
Μονόπλευρο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση του Τέλλου Αγρα με την Ανδρούσα, με τη δεύτερη να θέλει τους βαθμούς ώστε να διώξει οριστικά το άγχος της παραμονής.
Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα ματς Μεσσηνιακός - Σπερχογεία, Διαβολίτσι - Ολυμπιακός Καλαμάτας και Δώριο - Ακρίτας Κορώνης.
Στο σημείο αυτό ας δούμε αναλυτικά τα νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα:

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Μετά από δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια με Απόλλωνα και Αστέρα Αρφαρών, ο Πάμισος επιστρέφει σήμερα στη Μεσσήνη, όπου θα υποδεχτεί το Ασπρόχωμα.
Οι Νησιώτες θα αγωνιστούν με καλή ψυχολογία από τα δύο διπλά και με μοναδικό στόχο τη νίκη ώστε να ανέβουν στην κορυφή, προσμένοντας την Κυριακή "γκέλα" της Κυπαρισσίας. Οπως και να ' χει το τρίποντο είναι μονόδρομος, καθώς αν ο Πάμισος κάνει το απόλυτο μέχρι το φινάλε (όπου παίζει με την Κυπαρισσία) θα πάρει το πρωτάθλημα.  Στα θετικά ότι με εξαίρεση τον στρατευμένο Φιλόπουλο δεν υπάρχουν απουσίες και ο Νίκος Γεωργακλής θα παρατάξει ιδανική 11άδα.
Το Ασπρόχωμα προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με την Κυπαρισσία και έχει συμβιβαστεί με τον υποβιβασμό. Ο Μιχάλης Φασουλής θέλει από τους παίκτες να φανούν ανταγωνιστικοί στα εναπομείναντα παιχνίδια και να προσπαθούν για το καλύτερο. Το σημερινό βέβαια είναι το πιο δύσκολο εκτός έδρας που έχουν να δώσουν.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Ο Απόλλωνας καλείται να ξεχάσει τον χαμένο τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας και να πάρει τη νίκη στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον Εθνικό Μελιγαλά. Η καλαματιανή ομάδα κουβαλά  κούραση από το ματς της Τετάρτης, αλλά και στενοχώρια, όμως δεν μπορεί να μείνει άλλο στον Τσικλητήρα Πύλου. Στο πρωτάθλημα άλλωστε κάνει εξαιρετική πορεία και με νέα νίκη θα εδραιωθεί στην 3η θέση.
Στον αντίποδα ο Εθνικός μετρά δύο σερί ήττες από Τέλλο Αγρα, Διαβολίτσι και είναι υποχρεωμένος να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο "Γ. Λουκαρέας", προκειμένου να μην βρεθεί αργότερα στη ζώνη του υποβιβασμού. Το έργο του βέβαια είναι πολύ δύσκολο,, μιας και ο Απόλλωνας στην έδρα του έχει 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Και η ομάδα του Μελιγαλά εκτός 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Ματς χωρίς σκοπιμότητες είναι αυτό που θα γίνει σήμερα στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος".
Ο Μεσσηνιακός βρίσκεται στην 6η και η Σπερχογεία στην 8η, έχοντας 11 και 9 βαθμούς, αντίστοιχα από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ως εκ τούτου απουσιάζει το άγχος της παραμονής και αμφότερες θα παίξουν μόνο για τη νίκη.
Την περασμένη αγωνιστική ο Μ.Γ.Σ. γνώρισε την ήττα στην Πύλο με 2-1 από τον Τσικλητήρα, ενώ οι "ταύροι" νίκησαν με ανατροπή 3-2 τον Ακρίτα Κορώνης.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Εβδομάδα εξελίξεων στον Τέλλο Αγρα, καθώς μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό η διοίκηση του Αγρα αποφάσισε να θέσει εκτός ομάδας τον 27χρονο μέσο Γρηγόρη Αναστασόπουλο και τον 26χρονο τερματοφύλακα Ακη Τσώλη, λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων. Βαθμολογικά βέβαια η ήττα δεν στοίχισε κάτι, καθώς ο Αγρας είναι στην 4η θέση και διεκδικεί και την 3η, όντας τρεις βαθμούς πίσω από τον Απόλλωνα.
Γι' αυτό και θα αγωνιστεί μόνο για το τρίποντο στο σημερινό ματς με την Ανδρούσα.
Η τελευταία θα στερηθεί τις υπηρεσίες των επιθετικών Βλαχόπουλου και Κάλλα που είναι τραυματίες. Παρ' όλα αυτά αισιοδοξεί ότι μπορεί να φύγει με βαθμούς από τους Γαργαλιάνους, ώστε να απομακρυνθεί περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΕΡΑΝΗ
Τελικός είναι για τον Αστέρα ο κυριακάτικος αγώνας με την Εράνη, καθώς με νίκη μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής. Η ομάδα των Αρφαρών θέλει τους τρεις βαθμούς για να πλησιάσει στον ένα βαθμό τους φιλιατρινούς που ψάχνουν αντίδραση μετά την εντός έδρας ήττα - σοκ από τον Απόλλωνα. Η ισοπαλία βέβαια δεν θα είναι άσχημο αποτέλεσμα (αφού θα κρατήσουν το +4 από τη ζώνη), όμως στην Εράνη σκέφτονται μόνο το διπλό για να διώξουν το άγχος. Εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας παραμένουν οι Νικολόπουλος, Κίτος, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Σπυρόπουλου.  Στον αντίποδα επιστρέφει ο Αλμπάν.


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Μόνο νίκες έχει η Κυπαρισσία στο β' γύρο, ενώ παράλληλα έχει κρατήσει το μηδέν για 17 σερί ματς. Ως εκ τούτου θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τους τρεις βαθμούς και στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Τσικλητήρα Πύλου, αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι στο γήπεδό της έχει 12 τρίποντα σε ισάριθμα παιχνίδια.
Η μοναδική ομάδα που δεν έχει απώλειες βαθμών στην έδρα της, καθώς και η μόνη αήττητη στην Α' τοπική.
Ο Αλέξης Μαντζούνης θεωρεί τον Τσικλητήρα ποιοτική ομάδα και ζήτησε μεγάλη προσοχή.
Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν με νωπές τις μνήμες από την κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας, που είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου. Ο Νίκος Κακαλέτρης θέλει βέβαια από τους παίκτες του να ξεχάσουν τον τελικό και να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα, όπου είναι αήττητοι από το Γενάρη.


ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το διπλό στο Μελιγαλά έδιωξε το άγχος της παραμονής για το Διαβολίτσι, που υποδέχεται αύριο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με σκοπό την τρίτη σερί νίκη στην Α' τοπική. Κάτι που δεν έχει πετύχει φέτος, αλλά τώρα η ψυχολογία είναι στα ύψη.
Το συγκρότημα του Σωτήρη Δημάκη δείχνει σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και ειδικά στην έδρα του παρουσιάζεται δυνατό. Με καλό ηθικό θα μπει στον αγωνιστικό χώρο και ο Ολυμπιακός, αφού πήρε τη νίκη που ήθελε με τον Τέλλο Αγρα και ξέφυγε εννέα βαθμούς από την ανεπιθύμητη 14η θέση. Ο Γιώργος Πολυμενέας θέλει βέβαια να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η παραμονή.


ΔΩΡΙΟ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
Αήττητο είναι το Δώριο στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Από την άλλη όμως δεν έχει και νίκη, αφού μοιράστηκε τους βαθμούς με Τσικλητήρα Πύλου, Ολυμπιακό Καλαμάτας, Σπερχογεία και Ανδρούσα. Αύριο θα αναμετρηθεί εντός έδρας με τον Ακρίτα Κορώνης με σκοπό να ξεκολλήσει από τις ισοπαλίες και να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση (7ος).
Από την άλλη πλευρά ο Ακρίτας Κορώνης βρίσκεται στην τελευταία θέση και δεν έχει ελπίδες παραμονής. Παλεύει όμως σε όλα τα παιχνίδια , όπως απέδειξε και την περασμένη Κυριακή  στη Σπερχογεία όπου προηγήθηκε 0-2 και ηττήθηκε τελικά με 3-2.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Πάμισος - Ασπρόχωμα
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 30 μ.μ.
Γκούμας, Τσίρμπας, Ηλιόπουλος
Απόλλωνας Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης
Μεσσηνιακός - Σπερχόγεια
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Καλογερόπουλος
Τέλλος Άγρας - Ανδρούσα
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.
Νίκας, Ζαρακοβίτης, Αντωνόπουλος

Κυριακή

Αστέρας Αρφαρών - Εράνη
Γήπεδο Αρφαρών, 3.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσίρμπας, Τσοπανάκης
Κυπαρισσία - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.
Αλεξέας, Καρβούνης, Γεωργαντάς
Διαβολίτσι - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3.30 μ.μ.
Σερεμέτης, Ρέκκας, Ηλιόπουλος
Δώριο - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Δωρίου, 3.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Μπασιλάρης, Παναγιωτόπουλος


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 24 αγωνιστικές)
1. Κυπαρισσία    54-3    66
2. Πάμισος    63-11    64
3. Απόλλωνας Καλαμάτας    47-35    46
4. Τέλλος Αγρας    50-17    43
5. Τσικλητήρας Πύλου    33-28    37
6. Μεσσηνιακός    24-23    32
-. Δώριο    40-42    32
8. Σπερχογεία    32-32    30
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    25-35    30
10. Διαβολίτσι    27-39    29
11. Ανδρούσα    17-29    27
12. Εθνικός Μελιγαλά    30-32    25
-. Εράνη    16-21    25
14. Αστέρας Αρφαρών    23-56    21
15. Ασπρόχωμα    20-54    13
16. Ακρίτας Κορώνης    21-65     9     
* Ο Απόλλωνας έχει ένα μηδενισμό (-1 βαθμό).