Σάββατο, 07 Μάρτιος 2015 17:18

Νίκη ελπίδας για τον Εργοτέλη στη Βέροια (0-1)...

Γράφτηκε από τον

Κόντρα στα προγνωστικά ο Εργοτέλης πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στη Βέροια το Σάββατο (7/3) με 1-0 και ανανέωσε τις ελπίδες του για παραμονή.

 

Οι Κρητικοί βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία, είχαν ανάγκη από ένα μεγάλο αποτέλεσμα και το πήραν έστω κι αν δεν εντυπωσίασαν.

 

Η τακτική τους ήταν απλώς να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην δεχτούν γκολ και τελικά δικαιώθηκαν. Βρήκαν από μία στημένη φάση το δικό τους γκολ και πήραν την πρώτη τους νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές.

 

Από την άλλη πλευρά, η Βέροια για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς γνώρισε την ήττα. Εξακολουθεί να παρουσιάζει προβληματική εικόνα, ενώ στον συγκεκριμένο αγώνα έδειξε να είναι ομάδα χωρίς στόχους.

 

Εντελώς μονότονο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η Βέροια είχε την απόλυτη υπεροχή και κυκλοφορούσε την μπάλα και ο Εργοτέλης το μόνο που έκανε ήταν να περιμένει στο δικό του μισό.

 

Έστω κι έτσι, όμως, οι Κρητικοί ήταν εκέινοι που σκόραραν στο 14'. Από εκτέλεση κόρνερ ο Τζινάρ απέκρουσε σουτ του Γκέντσογλου, αλλά στη συνέχεια ο Γκοργκς άνοιξε το σκορ από κοντά κι ενώ ο Σολάρι δεν είχε καταφέρει να πλασάρει ακριβώς πριν.

 

Τρία λεπτά μετά ο Καλτσάς έκανε γυριστό ο Καλτσάς από πλάγια δεξιά και ο Σαράνοφ απέκρουσε, ενώ στο 19' ο Κάμπορα σούταρε από μέσα αριστερά κι έστειλε την μπάλα ψηλά.

 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κι έχασαν νέα ευκαιρία στο 26' με εκτέλεση φάουλ του Νέτο, το οποίο απέκρουσε ο Σαράνοφ. Στο 34' ο Σέρβος μπλόκαρε κεφαλιά του Ντουμίτρου, ενώ ένα λεπτό μετά ο Καλτσάς σούταρε άουτ.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Εργοτέλης το μόνο που έκανε ήταν να περιμένει και η Βέροια να κυκλοφορεί την μπάλα χωρίς να έχει καμία ουσία στο παιχνίδι της.

 

Το μεγάλο πρόβλημα για τη Βέροια ήταν ότι οι παίκτες της δεν έδειχναν διάθεση να αλλάξουν κάτι. Δεν υπήρχε πάθος και φυσικά καμία φαντασία στο παιχνίδι τους. Είχαν μπλοκαριστεί στον χώρο του κέντρου και δεν έβγαζαν επιθέσεις από τα πλάγια.

 

Το εντυπωσιακό είναι ότι η πραγματικά καλή φάση και στο δεύτερο ημίχρονο έγινε από τον Εργοτέλη ανεξάρτητα αν σχεδόν σε όλο το 45λεπτο ήταν πίσω από την μπάλα. Στο 76' ο Ολαϊτάν έκανε ωραία ενέργεια και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τζινάρ.

 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Βέροια επιχείρησε να πιέσει, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει πραγματική ευκαιρία πλην μίας, αυτής του 86' όταν ο Βέρτζος από κοντά έκανε ένα πλασέ και σημάδεψε τον Σαράνοφ. Έτσι ως το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λιαχούδης (Μακεδονίας), βοηθοί οι Δημητριάδης (Καστοριάς) και Αναστόπουλος (Αρκαδίας), ενώ τέταρτος ο Κάμπαξης (Εύβοιας).

 

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Καλί, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Βάσκεθ, Βεργώνης (78' Μπαργκάν), Ντουμπίτρου, Καμπαγιέρο, Καλτσάς, Κάμπορα (59' Ναζλίδης).

 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Γκοργκς, Λουβιόν, Πίτσος, Καζναφέρης, Γκέντσογλου (85' Χαντί), Κοζορώνης, Χαλκιαδάκης (65' Ολαϊτάν), Ουλά, Σολάρι (75' Τζίλας).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR