Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 13:39

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-3: Βήμα παραμονής με εντυπωσιακό διπλό

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-3: Βήμα παραμονής με εντυπωσιακό διπλό

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Εθνικό Μελιγαλά, ώστε να πάρει τη νίκη στη Σαββατιάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, τον οποίο κέρδισε με 3-0.


Στο "Γ. Λουκαρέας" ο Εθνικός έχει πετύχει επίσης άλλη μια σημαντική νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό (1-0), ακριβώς πριν από ένα μήνα, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, για την 21η αγωνιστική.
Η προχθεσινή νίκη χαρακτηρίζεται αρκετά σημαντική, αφού βοηθάει την ομάδα του Μελιγαλά να απομακρυνθεί από την ζώνη που οδηγεί στον υποβιβασμό. Βέβαια δεν έχει τελειώσει τίποτα για την ώρα και θα πρέπει να πάρει και άλλους βαθμούς στα υπόλοιπα 5 παιχνίδια, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή του.
Οσο για το προχθεσινό παιχνίδι, ο Εθνικός έδειξε το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο, έκανε πολλές ευκαιρίες, έβαλε τρία γκολ, είχε δύο δοκάρια, ενώ εκμεταλλεύτηκε και την κούραση του αντιπάλου του, που την Τετάρτη αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας (κανονικός αγώνας 90', παράταση 30'). Με σωστή τακτική φρόντισε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα από το πρώτο 45λεπτο, όπου έβαλε  και τα τρία γκολ.
Σε ό,τι αφορά τον Απόλλωνα, μπορεί να ήθελε να πάρει τη νίκη, στο ματς με τον Εθνικό, όμως το έργο του δεν ήταν εύκολο, όπως φάνηκε και από την εξέλιξη του ματς. Σε αυτό σίγουρα ρόλο έπαιξε η κούραση από τον αγώνα κυπέλλου. Μετά το πρώτο 15λεπτο σχεδόν, η απόδοση των πιο πολλών άρχισε να πέφτει και ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος φρέσκαρε την ομάδα πριν τελειώσει το ημίχρονο, κάνοντας δύο αλλαγές, όμως ήδη ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 και έτσι η προσπάθεια στη συνέχεια για τη διεκδίκηση κάποιου θετικού αποτελέσματος ήταν δύσκολη. Στην επανάληψη, ανέβασε απόδοση έκανε ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Εθνικού και έτσι το 0-3 του α' μέρος έμεινε μέχρι το τέλος.
Στο 13' μπροστινή μπαλιά του Δικαίου στον Θανόπουλος, αυτός μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Καραγιάννης με κοντινό πλασέ "έγραψε" το 0-1. Στο 17' ο Γερμάνης έκανε τη σέντρα και ο Μουρούσιας από πολύ πλάγια θέση σούταρε στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 26' ο Καραγιάννης με απευθείας κόρνερ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ. Στο 33' ο Θανόπουλος έκανε τη σέντρα-γέμισμα στην απέναντι πλευρά και ο Μουρούσιας που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με σουτ στην κίνηση σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 0-2. Μάλιστα ο σκόρερ μαζί με τους συμπαίκτες του έτρεξαν στην κερκίδα και αφιέρωσαν το γκολ, στον πρόεδρο της ομάδας Σταύρο Στούπα, που παρακολουθούσε το παιχνίδι. Στο 40' ο Παπαδόπουλος πάσα σε Μουρούσιας, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Δικαίος με πλασέ πέτυχε το 0-3.
Στο 21' ο Εθνικός έχασε αξιόλογη ευκαιρία για γκολ, όταν ο Φωτιάδης τροφοδότησε τον Μουρούσια που έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει ο Αντωνόπουλος, η μπάλα έφτασε στον Δικαίο, ο οποίος σούταρε για να αποκρούσει ο Αντωνόπουλος και πάλι για να έρθει ξανά ο Μουρούσιας με διαγώνιο σουτ να σκοράρει, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα κατάφερε και πάλι να αποσοβήσει το γκολ.
Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Θανόπουλος (3'), Πανταζής (43', 49', 66'), Πετράκος (71') και Γιακουμής (87').
Διαιτητές ήταν οι Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Κουκέας, Κουπούζος (36' Σιάσος), Φουρναράκος, Πετράκος, Πανταζής, Μάλαμας, Τρικουράκης (75' Μπραχίμι), Αντωναίος, Γιακουμής, Σαραντόπουλος (36' Μαργιόλης).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Αθανασόπουλος (46' λ.τρ. Καστριτσέας), Παπαδόπουλος, Θανόπουλος, Πιτσιλής, Κανελλόπουλος, Γερμάνης, Φωτιάδης, Μουστάκας, Δικαίος (72' Λάγιος), Καραγιάννης (81' Ζάγουρας), Μουρούσιας.