Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 16:58

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΕΡΑΝΗ 1-0: Πολύ σκληρός για να… πεθάνει!

Γράφτηκε από τον
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΕΡΑΝΗ 1-0: Πολύ σκληρός για να… πεθάνει!

Φωτιά στην υπόθεση παραμονή έβαλε ο Αστέρας Αρφαρών με τη νίκη του με 1-0 επί της Εράνης…

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος οι Αρφαραίοι πλησίασαν στον πόντο τη Φιλιατρινή ομάδα που βρίσκεται στη 13η θέση και έχουν βάσιμες ελπίδες να ανανεώσουν τη θητεία τους στην Α' τοπική, χωρίς να περιμένουν αν θα ανέβει στη Γ' εθνική
ο πρωταθλητής Μεσσηνίας. Ηταν μια νίκη που ήρθε χάρις στο πάθος, την αγωνιστικότητα και το καθαρό μυαλό που είχαν οι παίκτες του Στάθη Βανικιώτη ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το "χρυσό" γκολ σημείωσε ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα Γιάννης Καρύδης στο 60' με ψύχραιμο πλασέ μετά από ωραία πάσα του Μπούρα.
Ομως ο σκόρερ άφησε αψυχολόγητα την ομάδα του με 10 παίκτες λίγα λεπτά αργότερα και στο τελευταίο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά για την ισοφάριση, που όμως δεν ήρθε.

Σε… περιπέτειες η Εράνη

Οσον αφορά την Εράνη υπέστη την τρίτη σερί ήττα της και πλέον έμπλεξε για τα καλά σε περιπέτειες… Οι "πράσινοι" που είχαν ως δικαιολογία πως παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες, δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σε έναν ακόμη αγώνα και θα πρέπει να προσέξουν για να μην υποβιβαστούν.
Η ομάδα του Σταύρου Αντωνόπουλου έχει φοβερό επιθετικό πρόβλημα, αλλά και δυσκολίες στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία.
Είναι μία προβλέψιμη ομάδα και φαίνεται πως οι παίκτες της έχουν καταρρακωμένη ψυχολογία.
Για να επιστρέψουμε στον αγώνα, ο οποίος στο πρώτο 25λεπτο κύλησε χωρίς καμία φάση και οι 150 θεατές έβλεπαν παιχνίδι κέντρου και δυνατές μονομαχίες.

Ευκαιρίες να προηγηθούν και
ακυρωθέν γκολ οι Φιλιατρινοί

Στο 27' το μακρινό σουτ του Μπούρα έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ ο  Αθανασόπουλος. Μετά το ημίωρο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και ήταν καλύτεροι έως το ημίχρονο.
Μάλιστα στο 35' σκόραραν αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ… Μετά από φάουλ του Κεράνη, ο Πετρόγιαννης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο προωθημένος Γιαννακόπουλος τη δεύτερη από κοντά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
Ομως ο β' βοηθός Τσοπανάκης είχε σηκώσει έγκαιρα τη σημαία του υποδεικνύοντας τον Γιαννακόπουλο σε θέση οφσάιντ και πρέπει να είχε δίκιο. Στο 40' η ανώτερη Εράνη είχε νέα φάση, όταν μετά από νέο φάουλ του Κεράνη και σύγχυση στην περιοχή, ο Γιαννακόπουλος σούταρε, όμως ο Καρύδης έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε.
Στο επόμενο λεπτό νέα καλή στιγμή για τους "πράσινους" με τον Πετρόγιαννη να σεντράρει από αριστερά και τον Αλμπάν να κάνει την προβολή, όμως ο Ψωμάρας έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή.
Ο Ψωμάρας είχε την τελευταία καλή στιγμή του α' μέρους στο 44' με το σουτ που επιχείρησε να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Μπήκε δυνατά στο
δεύτερο ο Αστέρας

Στο δεύτερο μέρος οι "κυανόλευκοι" μπήκαν πιο δυνατά και με μπροστάρη τον Γιαννακόπουλο και άξιο συμπαραστάτη του τον Ζέππο έφτιαξαν ευκαιρίες. Στο 53' ο Φέστας με κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Ψωμάρα που πλάσαρε, όμως ο Αθανασόπουλος έδιωξε με τα πόδια. Το σκορ άνοιξε στο 60' με τον Μπούρα να βγάζει ωραία σέντρα για τον Καρύδη που στόπαρε και με ψύχραιμο πλασέ έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ (1-0). Δύο λεπτά αργότερα ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν ο Γιαννακόπουλος έδωσε έξοχη κάθετη πάσα στον Μπαράι που μόνος του με τον Αθανασόπουλο πλάσαρε, όμως ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε.
Στο 66' ο Κεράνης έδωσε στον Αλμπάν που απέφυγε τον Χριστόπουλο στην έξοδο του, όμως πριν πλασάρει απομάκρυνε σωτήρια ο Ζέππος.
Στο επόμενο λεπτό ο Καρύδης έκανε ένα φάουλ στο χώρο του κέντρου και κλότσησε την μπάλα πριν εκτελεστεί το φάουλ, με τον διαιτητή Νικολόπουλο να τον αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ηταν μία ανόητη αποβολή για τον επιθετικό του Αστέρα που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.
Στο 74' το σουτ του Μπαράι μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Αθανασόπουλος. Η κλασικότερη ευκαιρία της Εράνης χάθηκε στο 76' όταν σε αντεπίθεση ο Γιαννακόπουλος από δεξιά σέντραρε για τον Αλμπάν που έστρωσε για τον Μπαστακό το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία ο Χριστόπουλος.
Στο 80' είχαμε δίλεπτη διακοπή και μικροένταση επειδή ο κ. Νικολόπουλος υπέδειξε ορθώς στον παρατηρητή αγώνα να βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου αρκετούς που περιφέρονταν πέριξ του γηπέδου.
Η Εράνη πίεσε και στη συνέχεια για την ισοφάριση όμως χωρίς αποτέλεσμα… Η τελευταία της ευκαιρία έγινε στο 86' με το σουτ του Φλέσσα να μπλοκάρει ο Χριστόπουλος.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Νικολόπουλου και των βοηθών του Τσίρμπα και Τσοπανάκη. 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Χριστόπουλος, Ματθαίος, Χαραλαμπόπουλος, Βαλτασάρος (46' Κουρνέτας), Μπούρας, Ζέππος, Μπαράι (89' Τσιλίκος), Γιαννακόπουλος, Ψωμάρας (84' Σταματόπουλος), Καρύδης, Φέστας.
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Μπαστακός, Πετρόγιαννης, Γιαννακόπουλος (78' Κωνσταντόπουλος), Κώτσος, Αλμπάν, Φλέσσας, Κεράνης, Διονυσόπουλος, Χότι (69' Νικολακόπουλος).