Τρίτη, 10 Μάρτιος 2015 20:30

Για πρώτη φορά στην Α' τοπική η Εράνη κινδυνεύει με υποβιβασμό!

Γράφτηκε από τον

Η Κυπαρισσία και ο Πάμισος μονομαχούν και φέτος για την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική.  Κάτι που ήταν βέβαια αναμενόμενο βάση των ρόστερ. Αυτό όμως που κανείς δεν περίμενε είναι η  πορεία της Εράνης.


Η φιλιατρινή ομάδα αποτελεί την αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος, έχοντας μετά από 25 αγωνιστικές μόλις 5 νίκες, 10 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.
Μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου με πολυετή θητεία στη Δ' εθνική (έχει αγωνιστεί και στη Γ' εθνική) κινδυνεύει για πρώτη φορά με υποβιβασμό.
Η Εράνη με 25 βαθμούς βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από την 14η θέση που οδηγεί στην Α1 κατηγορία και καλείται να σώσει την παρτίδα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.
Η φετινή σεζόν είναι η  χειρότερη στην ιστορία της ομάδας που έχει αναδείξει σπουδαίους ποδοσφαιριστές (όπως ο Νίκος Λυμπερόπουλος), ενώ έχει στο παλμαρέ της πολλά πρωταθλήματα Μεσσηνίας και είναι και η πολυνίκης στο κύπελλο.
Από τις αιτίες της κακής πορείας είναι το φοβερό πρόβλημα στο σκοράρισμα, με την Εράνη να έχει τη χειρότερη επίθεση στην Α' τοπική με μόλις 16 γκολ. Στα μισά παιχνίδια έχει μείνει άσφαιρη, ενώ αντίθετα έχει την 4η καλύτερη άμυνα με 22 γκολ παθητικό.
Απαντες στα Φιλιατρά έχουν αντιληφθεί πλέον την κρισιμότητα της κατάστασης και τονίζουν ότι θα τα δώσουν όλα για να αποφύγει η ομάδα τον υποβιβασμό.
Σήμερα μάλιστα η διοίκηση μίλησε στους παίκτες ενόψει των αγώνων που απομένουν.

Οι πέντε τελικοί

Τα πέντε εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει η Εράνη για να μείνει στην Α' τοπική είναι κατά σειρά: Ασπρόχωμα (εκτός), Τσικλητήρας Πύλου (εντός), Σπερχογεία (εκτός), Ακρίτας Κορώνης (εντός) και Μεσσηνιακός (εκτός). Στα θετικά ότι παίζει με τις δύο ομάδες που έχουν υποβιβαστεί (Ασπρόχωμα, Κορώνη), ενώ οι υπόλοιπες δεν κυνηγούν πλέον κάτι στο πρωτάθλημα. Βέβαια και ο Απόλλωνας  πριν από δύο εβδομάδες δεν είχε κίνητρο, αλλά νίκησε μέσα στα Φιλιατρά.
Η ιστορική ομάδα μετά τη νίκη επί του Αγρα στην εμβόλιμη αγωνιστική της 11ης Φεβρουαρίου,  γνώρισε διαδοχικά την ήττα από Διαβολίτσι, Απόλλωνα και Αστέρα Αρφαρών. Η τελευταία ήταν αυτή που την έβαλε για τα καλά σε… περιπέτειες, μιας και ο Αστέρας πλησίασε την Εράνη στον ένα βαθμό.
Το επόμενο ματς με το Ασπρόχωμα έχει οριστεί για το Σάββατο και ο Σταύρος Αντωνόπουλος προσμένει την επιστροφή στις νίκες.  Ενα τρίποντο απαραίτητο για να ανέβει και η ψυχολογία των παικτών.
Τα προβλήματα για τον έμπειρο τεχνικό έχουν να κάνουν με τους τραυματίες Σπυρόπουλο και Κίτο, με τον πρώτο να συγκεντρώνει πιθανότητες να προλάβει το ματς.
Να σημειωθεί ότι το Ασπρόχωμα προέρχεται από την ήττα με 3-2 από τον Πάμισο και βρίσκεται στην προτελευταία θέση, χωρίς ελπίδες παραμονής στην Α' τοπική.