Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2015 12:54

Champions League: Τσέλσι - Παρί ΣΖ, Μπάγερν - Σαχτάρ τα σημερινά ματς

Γράφτηκε από τον
Champions League: Τσέλσι - Παρί ΣΖ, Μπάγερν - Σαχτάρ τα σημερινά ματς

Η Σαχτάρ με ισοπαλία στο Μόναχο μπορεί σοκάρει την Ευρώπη αποκλείοντας την Μπάγερν, ενώ η μεγάλη "μάχη" γίνεται στο Λονδίνο με Τσέλσι και Παρί ΣΖ στην ρεβάνς του 1-1 στο Παρίσι. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες.


Οι ρεβάνς για την φάση των "16" του Champions League ξεκίνησαν την Τρίτη με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Πόρτο να παίρνουν πρώτες την πρόκριση για τα προημιτελικά, ενώ τα δύο επόμενα εισιτήρια θα δοθούν το βράδυ της Τετάρτης σε Λονδίνο και Μόναχο.
Στην Αγγλία η Τσέλσι υποδέχεται την Παρί Σεν-Ζερμέν και την Γερμανία η Μπάγερν την Σαχτάρ, με τα πρώτα ματς να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα με 1-1 και 0-0, αντίστοιχα.

ΤΣΕΛΣΙ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
"Εάν κάποιος πρέπει να να είναι λίγο μαγικός, είναι το κοινό", τόνισε ο Ζοζέ Μουρίνιο εν όψει της ρεβάνς της Τσέλσι με την Παρί Σεν-Ζερμέν, ρεβάνς ιδιαίτερα αμφίρροπης, καθώς το ματς στην Γαλλία είχε λήξει ισόπαλο με 1-1. Ο Λοράν Μπλαν από την πλευρά του ανέφερε πως η πρόκριση επί των "μπλε" θα ανεβάσει επίπεδο την PSG, θα την βλέπουν πλέον διαφορετικά όλοι.
Παρί Σεν-Ζερμέν και Τσέλσι πέρσι είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον προημιτελικό. Οι Γάλλοι νίκησαν 3-1 στο Παρίσι, αλλά οι Άγγλοι προκρίθηκαν νικώντας με 2-0 στο Λονδίνο, ενώ έχουν συναντηθεί και το 2004 στον όμιλο (0-0 στο Λονδίνο, 0-3 στο Παρίσι με δύο γκολ του Ντρογκμπά και ένα του Τέρι).
Η PSG έχει στόχο να βρεθεί στους "8" για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ αν προκριθούν οι "μπλε" θα φτάσουν στα προημιτελικά για 4η φορά τα τελευταία 5 χρόνια και 7η τα τελευταία 9.
Νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού είναι για την Τσέλσι ο Όμπι Μικέλ και για την Παρί οι Λούκας Μόουρα και Οριέ, ενώ από τραυματισμό προέρχονται οι Μάτιτς και Καμπάγ.
Οι πιθανές 11άδες
ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Ραμίρες, Φάμπρεγκας, Ουίλιαν, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα.
ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μαξουέλ, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι Ματουιντί, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΣΑΧΤΑΡ

Η Μπάγερν Μονάχου είναι το φαβορί, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στην Ουκρανία, έτσι η Σαχτάρ με ισοπαλία είτε θα πάει παράταση (0-0), είτε θα προκριθεί (1-1, 2-2 κτλ).
Αν η Σαχτάρ προκριθεί θα φτάσει στους "8" για 2η φορά στην ιστορία της (2011 η πρώτη), ενώ η Μπάγερν για 26η και 4η συνεχόμενη, έχοντας φτάσει στους "4" και τις 3 τελευταίες σεζόν (2 από τις 3 στον τελικό, ένα τρόπαιο).
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχεται πως φοβάται την Σαχτάρ, ενώ δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Τσάμπι Αλόνσο λόγω τιμωρίας και λόγω τραυματισμών τους Χάβι Μαρτίνεθ, Λαμ και Τιάγκο Αλκάνταρα.
Από την άλλη, ο Μίρτσεα Λουτσέσκου, ο οποίος τόνισε πως οι 70.000 φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν μια συναρπαστική αναμέτρηση, δεν υπολογίζει στον Μπερνάτ, ενώ ίσως στερηθεί και τους Όρντετς και Κρίβτσοβ.
Οι πιθανές 11άδες
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Μπερνάτ, Σβάινσταϊγκερ, Αλάμπα, Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Στεπανένκο, Φερνάντο, Ντόουγκλας Κόστα, Αλέξ Τεϊσέιρα, Τάιζον, Λουίζ Αντριάνο.
Πηγή: sport24.gr