Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 15:23

Α' ΤΟΠΙΚΗ: "Φουντώνει" η μάχη για την παραμονή - Το πρόγραμμα στις 5 τελευταίες αγωνιστικές

Γράφτηκε από τον

Στην τελευταία αγωνιστική ενδέχεται να κριθεί ο φετινός τίτλος στην Α' τοπική Μεσσηνίας, καθώς οι δύο μνηστήρες Κυπαρισσία και Πάμισος αναμετρώνται μεταξύ τους στην Τριφυλία.

Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και με την ομάδα που θα ακολουθήσει την Κορώνη και το Ασπρόχωμα στην Α1 κατηγορία.
Οι νεοφώτιστοι έχουν χάσει εδώ και καιρό τις ελπίδες τους για παραμονή και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί φέτος από την Α' τοπική. Να σημειωθεί ότι εάν ο πρωταθλητής Μεσσηνίας ανέβει στη Γ' εθνική, θα υποβιβαστούν δύο ομάδες.
Αυτή όμως που θα τερματίσει τρίτη από το τέλος θα ζει με την αγωνία και η τύχη της θα εξαρτάται από τα μπαράζ ανόδου. Γι' αυτό και η 14η θέση του φετινού πρωταθλήματος είναι ανεπιθύμητη.
Σε αυτή βρίσκεται ο Αστέρας Αρφαρών, αλλά με την πρόσφατη νίκη του με 1-0 επί της Εράνης πλησίασε σε απόσταση βολής τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του και ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε.
Η Εράνη νιώθει την... ανάσα του Αστέρα, έχοντας μόλις ένα βαθμό περισσότερο, ενώ η Ανδρούσα είναι τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο Εθνικός τέσσερις. Η ομάδα του Μελιγαλά όμως υποδέχεται την προσεχή αγωνιστική τον Αστέρα Αρφαρών και με νίκη θα διώξει το άγχος, καθώς θα απομακρυνθεί εφτά βαθμούς και στη συνέχεια έχει να παίξει με τους υποβιβασμένους Ακρίτα Κορώνης και Ασπρόχωμα.
 Βάση βαθμολογίας έχει άλλωστε και τις περισσότερες πιθανότητες να ανανεώσει τη θητεία της στην κατηγορία.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι μαθηματικά και άλλες  ομάδες , όπως για παράδειγμα ο Ολυμπιακός και το Διαβολίτσι  δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή, αλλά για να κινδυνεύσουν πρέπει  να... αυτοκτονήσουν. Γι' αυτό και δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρακάτω λίστα, όπου παρουσιάζεται το πρόγραμμα για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
Για τον Αστέρα το αρνητικό είναι ότι θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τόσο τον Εθνικό Μελιγαλά, όσο και την Ανδρούσα, ενώ θα δώσει ένα ακόμα παιχνίδι μακριά από τα Αρφαρά με το αδιάφορο όμως Διαβολίτσι. Στα γήπεδό του θα παίξει με Ολυμπιακό και Τέλλο Αγρα, δύο καλές ομάδες, αλλά χωρίς κίνητρο.
Για να σώσει την παρτίδα θέλει το απόλυτο στην έδρα του και να πάρει βαθμούς στα δύο ντέρμπι παραμονής.
Η Εράνη κινδυνεύει για πρώτη φορά στην ιστορία της με υποβιβασμό, αλλά το πρόγραμμα είναι βατό, μιας και δεν έχει να παίξει με πρωτοπόρους, ούτε με ομάδες που ¨καίγονται" για βαθμούς. Το Ασπρόχωμα και η Κορώνη έχουν υποβιβαστεί,  ενώ Τσικλητήρας, Μεσσηνιακός και Σπερχογεία δεν κυνηγούν κάτι στο πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κιόλας ότι οι αντίπαλοι του θα παρουσιαστούν αδιάφοροι, αφού μια νίκη επί της Εράνης είναι πάντα σημαντική για το γόητρο.
Η Ανδρούσα θα δώσει τα τρία από τα πέντε εναπομείναντα ματς στο γήπεδό της, με το πιο σημαντικό να είναι το "εξάποντο" με τα Αρφαρά (με Διαβολίτσι και Τσικλητήρα τα άλλα δύο). Εκτός θα παίξει με Απόλλωνα και Ασπρόχωμα. "Κλειδί" για την παραμονή να εκμεταλλευτεί την έδρα της, εδικά με τα Αρφαρά.
Ο Εθνικός, όπως προαναφέραμε, έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή, αυτή την αγωνιστική. Η νίκη επί του Αστέρα θα αυξήσει τη μεταξύ τους διαφορά στους εφτά βαθμούς.
Στο Μελιγαλά θα υποδεχτεί ακόμα τη Σπερχογεία και εκτός θα παίξει κατά σειρά με Ασπρόχωμα, Τσικλητήρα Πύλου και Ακρίτα Κορώνης.

Αστέρας Αρφαρών 24 βαθμοί
Εθνικός Μελιγαλά (εκτός)
Ολυμπιακός Καλαμάτας (εντός)
Ανδρούσα (εκτός)
Τέλλος Αγρας (εντός)
Διαβολίτσι (εκτός)

Εράνη Φιλιατρών 25 βαθμοί
Ασπρόχωμα (εκτός)
Τσικλητήρας Πύλου (εντός)
Σπερχογεία (εκτός)
Ακρίτας Κορώνης (εντός)
Μεσσηνιακός (εκτός)

Ανδρούσα 27 βαθμοί
Διαβολίτσι (εντός)
Απόλλωνας Καλαμάτας (εκτός)
Αστέρας Αρφαρών (εντός)
Ασπρόχωμα (εκτός)
Τσικλητήρας Πύλου (εντός)

Εθνικός Μελιγαλά 28 βαθμοί
Αστέρας Αρφαρών (εντός)
Ασπρόχωμα (εκτός)
Τσικλητήρας Πύλου (εκτός)
Σπερχογεία (εντός)
Ακρίτας Κορώνης (εκτός)