Σάββατο, 14 Μάρτιος 2015 17:36

Καθάρισε σε 40' ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη, 2-0 τον Εργοτέλη

Γράφτηκε από τον

Την 8η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που το Σάββατο (14/3) επικράτησε χωρίς πρόβλημα με 2-0 του Εργοτέλη στο άδειο – λόγω της διεξαγωγής κι αυτής της αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών – Παγκρήτιο στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

 

 

Αν κι αντιμετώπιζαν προβλήματα απουσιών, οι «πράσινοι»… καθάρισαν ουσιαστικά το ματς από τα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο είχαν και τον απόλυτο έλεγχο, χάρη στα γκολ των Μπεργκ και Ατζαγκούν και προσωρινά βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας, βέβαια, δύο αγώνες περισσότερους από τον Ολυμπιακό και εν αναμονή της οριστικής απόφασης για την «καμπάνα» των 3 βαθμών.

 

Στον αντίποδα, ο Εργοτέλης, που στάθηκε άτοχος καθώς έχασε τον τερματοφύλακά του, Σαράνοφ, μόλις στο 37’ λόγω τραυματισμού, με τον Καβουσάκη να δέχεται ένα γκολ που θα μπορούσε ίσως να αποφύγει αν ήταν πιο «ζεστός», «ξύπνησε» μόνο στο δεύτερο μέρος, όταν βρήκε χώρους λόγω του γεγονότος ότι οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου κατέβασαν στροφές και παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη.

 

 

Ο Γιάννης Αναστασίου αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του λόγω των απουσιών των Ζέκα, Σίλντενφελντ και Πράνιτς, αλλά ο Εργοτέλης έκανε το έργο του πιο εύκολο.

 

Κι αυτό γιατί από το πρώτο λεπτό οι «πράσινοι» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που οι Κρητικοί ήταν απλοί θεατές και περιορίζονταν στα αμυντικά τους καθήκοντα.

 

Ο Κλωναρίδης «σπατάλησε» δύο καλές στιγμές, την ώρα που ο Μπεργκ ήταν για άλλη μία φορά ο πιο απειλητικός παίκτης των «πρασίνων», φτάνοντας τελικά στο γκολ στο 31ο λεπτό.

 

Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα χειρότερα για τον Εργοτέλη στη συνέχεια, καθώς στο 37ο λεπτό αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, με τον Σαράνοφ να αποχωρεί με ενοχλήσεις στη μέση. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Καβουσάκης που δεν πρόλαβε να κάνει ζέσταμα και στο 40ό λεπτό, όντας «κρύος», αιφνιδιάστηκε από το μακρινό σουτ του Ατζαγκούν κι αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της ομάδας του, με το 0-2 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα.

 

 

Έχοντας πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη, ο Παναθηναϊκός δεν «ίδρωσε» ιδιαίτερα στην επανάληψη. Ένα σουτ του Πέτριτς που πέρασε λίγο άουτ στο 53’ ήταν η μόνη αξιόλογη φάση για το «τριφύλλι» στο ξεκίνημα, με τον Εργοτέλη να κερδίζει σιγά σιγά μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να απειλήσει, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να έχουν «καθήσει» στο υπέρ τους σκορ.

 

Η είσοδος του Ολαϊτάν στο ματς έδωσε νέο αέρα στους Κρητικούς, ο οποίος, όμως, δεν μετατράπηκε σε γκολ.

 

Οι φωνές του Αναστασίου στους παίκτες του να ανεβάσουν ρυθμό δεν βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση, αλλά και ο Εργοτέλης δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στη διατήρηση του 0-2. Με το μυαλό στα ματς που ακολουθούν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού προτίμησε να δώσει «ανάσες» στους παίκτες του, που δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν μέχρι το φινάλε το υπέρ τους σκορ, πανηγυρίζοντας την 8η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

 

Διαιτητής ήταν ο Θανάσης Γιάχος (Χίου), με βοηθούς τους Μανώλη Βλάσση (Λασιθίου) και Κώστα Ποντίκη (Πρέβεζας), ενώ τέταρτος ήταν ο Κώστας Ιωαννίδης (Αργολίδας).

 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ (37’ λ.τ. Καβουσάκης), Ρέντζας, Πίτσος, Γκρογκς, Λουβιόν, Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Καζναφέρης, Χαλκιαδάκης (66’ Ολαϊτάν), Ουλά, Σολάρι (57’ Τζίλας)

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Λαγός (79’ Μέντες), Ατζαγκούν, Δώνης (87’ Νίνης), Πέτριτς, Κλωναρίδης (55’ Μαυρίας), Μπεργκ.