Σάββατο, 14 Μάρτιος 2015 19:48

Ξανά στο... κόλπο της πεντάδας ο Ατρόμητος, 2-0 τον Πανθρακικό

Γράφτηκε από τον

Καλά αντανακλαστικά έδειξε ο Ατρόμητος μία εβδομάδα μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Το απόγευμα του Σαββάτου νίκησε με 2-0 τον Πανθρακικό κι έφτασε κι εκείνος έστω και με περισσότερο παιχνίδι τους 40 βαθμούς.

 

Οι Περιστεριώτες μπήκαν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και εκεί επί της ουσίας καθάρισαν το ματς. Έχοντας σε καλή μέρα τον Μαρσελίνιο και αρκετά κινητικούς τους Ούμπιντες και Ναπολεόνι δημιούργησαν προβλήματα.

Στο δεύτερο χαλάρωσαν, δέχτηκαν φάσεις, αλλά όχι και γκολ με αποτέλεσμα να πάρουν αυτό που ήθελαν. Έτσι συνεχίζουν να ελπίζουν για την είσοδο στην πεντάδα περιμένοντας πλέον το αποτέλεσμα στο ματς της Κυριακής (15/3) ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό.

Από την άλλη, ο Πανθρακικός γνώρισε την τέταρτη σερί εκτός έδρας ήττα του. Άλλαξε εντελώς μετά την είσοδο του Ιγκόρ αλλά είχε και κενά στην αμυντική του λειτουργία. Όλα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν δεν έκανε ο Εμπόου το τραγικό λάθος στο 2-0, αλλά το θέμα είναι ότι παρέμεινε στους 28 βαθμούς, όσους έφτασε και ο Λεβαδειακός με το τρίποντο που παίρνει από τη Νίκη Βόλου.

Πολύ καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε ρυθμό, φάσεις και δύο ομάδες που έδειχναν διάθεση να επιτεθούν και να βγουν γρήγορα με την μπάλα μπροστά.

Στο 12' ο Δημούτσος έκανε ένα σουτ από μακριά, το οποίο ήταν εντελώς άστοχο, όπως και αυτό του Μπαϊκαρά τέσσερα λεπτά μετά για τους φιλοξενούμενους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 19' με τον Ναπολεόνι να κάνει φοβερό γυριστό και τον Αθανασιάδη να αποκρούει.

Μπορεί σε εκείνη τη φάση να μη είδαμε ένα εντυπωσιακό γκολ, όμως, κάτι τέτοιο έγινε μόλις δύο λεπτά μετά. Ο Μαρσελίνιο από αρκετά μακριά έκανε ένα εξαιρετικό σουτ και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Αθανασιάδη.

Στο 24' ο Ούμπιντες δοκίμασε ένα απευθείας φάουλ από μακριά, ο Αθανασιάδης αιφνιδιάστηκε, αλλά απέκρουσε. Δύο λεπτά μετά ο Τζάνης σούταρε άουτ, όπως και στο 29'.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε. Ωστόσο, από το πουθενά έγινε και το 2-0. Ο Εμπόου στο 44' έδωσε την μπάλα στον Ναπολεόνι, εκείνος στον Ούμπιντες και ο Αργεντινός πλάσαρε ωραία νικώντας τον Αθανασιάδη.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το δεύτερο 45λεπτο. Ο Πανθρακικός ήταν αναγκασμένος να επιτεθεί και έριχνε τα όπλα του το ένα μετά το άλλο, ενώ ο Ατρόμητος αποφάσισε να περιμένει και να προστατέψει τα μετόπισθεν.

Στο 63' οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ. Ο Μπαίκαρά έκανε γύρισμα από χθες και οι Ροτζέριο και Ιγκόρ έπεσαν για προβολή χωρίς να βρουν την μπάλα για λίγο. Οι παίκτες του Ρόκα ήταν ανεβασμένοι μετά την είσοδο του Ιγκόρ κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 67' ο Ντιγκινί έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ιγκόρ πήρε την κεφαλιά και ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε. Τρία λεπτά μετά ο Ιγκόρ έκανε εξαιρετική προσπάθεια κι έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ, ενώ στο 72' ο Γκορμπούνοφ παραχώρησε κόρνερ σε φάουλ του Ποτουρίδη.

Τελικά ο Πανθρακικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 78', αλλά το γκολ του κακώς ακυρώθηκε. Ο Ιγκόρ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ ύστερα από απόκρουση του Γκόρμπούνοφ, καλυπτόταν. Φυσικά τα πάντα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν είχε μετρήσει αυτό το τέρμα. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Θρακιώτες πίεσαν, αλλά έκαναν βιαστικές επιθέσεις με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουν ευκαιρίες ως το τέλος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παππάς (Αθηνών), βοηθοί οι Κοντιζάς (Πειραιά) και Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Αρετόπουλος (Τρικάλων).

Κίτρινες: -

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Κοντοές, Κατσουράνης, Δημούτσος (65' Μπάλλας), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο (77' Κούρος), Καράσκο (65' Πίτου Γκαρσία), Ναπολεόνι.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης (54' Ροτζέριο), Εμπόου, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (60' Ιγκόρ), Μεχία, Βιγιαφάνε, Τζάνης, Κάσες (80' Μπάλδα), Ντιγκινί.