Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015 18:35

Μοιρασιά χωρίς γκολ για ΠΑΣ και Παναιτωλικό στα Γιάννενα

Γράφτηκε από τον
Μοιρασιά χωρίς γκολ για ΠΑΣ και Παναιτωλικό στα Γιάννενα

Ένα παιχνίδι που έμοιαζε πολύ με αυτό του πρώτου γύρου, όταν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός είχαν μείνει και πάλι στο 0-0 έχοντας από ένα ημίχρονο, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (15/3) στους «Ζωσιμάδες».

 

Οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί και να δώσουν στο ματς εντελώς διαφορετική εικόνα. Έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ βρήκαν απέναντί τους κι έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Βελλίδη.

Από την άλλη πλευρά, οι Γιαννιώτες ήταν φανερά επηρεασμένοι από τη μεγάλη απραξία των τελευταίων ημερών. Τους πήρε ένα ημίχρονο να βρουν ρυθμό και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους.

Σαφώς και κερδισμένος από τη λευκή ισοπαλία είναι ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Χάβου έμεινε με αυτό τον τρόπο στην πεντάδα διατηρώντας την απόσταση των δύο βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο μισάωρο. Ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ καλύτερα κι έχασε αρκετές φάσεις με τον Βελλίδη να χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις.

Μόλις στο 7' η μπάλα έφτασε στον Μορένο από φάουλ του Μαρτίνες και ο Βελλίδης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Τρία λεπτά μετά στάθηκε τυχερός, καθώς το σουτ του Μαρτίνες κατέληξε στο αριστερό του δοκάρι.

Οι Αγρινιώτες έλεγχαν πλήρως το ματς και απείλησαν ξανά στο 17'. Ο Μαρτίνες έκανε το γύρισμα, ο Μορένο έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Βελλίδης μπλόκαρε με άνεση σουτ του Γοδόι.

Η πρώτη τελική του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 27' με τον Τσάβες να κάνει ένα σουτ και τον Μπρακάλι να μπλοκάρει. Έξι λεπτά μετά ήρθε η απάντηση με τον Φωτάκη να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά και τον Βελλίδη να αποκρούει.

Στο 36' ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά με τον Μαρτίνες να κάνει το σουτ από πλάγια και τον Βελλίδη να αποκρούει. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σκαραμοτσίνο έστειλε την μπάλα ψηλά.

Ωστόσο, ένα λεπτό μετά οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί. Ο Ίλιτς έκανε ωραία ενέργεια, πέρασε τον Κούσα, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα έξω. Αυτό έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Πετράκη που έκλεισαν καλά το ημίχρονο, χωρίς όμως να κάνουν άλλη φάση.

Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα είχε το δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον απόλυτο έλεγχο και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο τραυματισμός του καλύτερου παίκτη και οργανωτή του Παναιτωλικού Μαρτίνες.

Στο 50' ο Τσάβες έπιασε μονοκόμματο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ. Στα επόμενα λεπτά δεν υπήρχε τίποτα το αξιοσημείωτο κι επί της ουσίας οι Γιαννιώτες πάτησαν γκάζι μετά το 65' δημιουργώντας αρκετές φάσεις.

Στο 66' ο Μπρακάλι μπλόκαρε σουτ του Κοροβέση και δύο λεπτά μετά ο Τσάβες αστόχησε με σουτ ακριβώς έξω από την περιοχή. Στο 70' ο Κοροβέσης απείλησε ξανά με ψαλιδάκη, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπρακάλι μπλόκαρε σουτ του Μανιά.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ κι έχασαν νέα ευκαιρία στο 79', όταν ο Μπρακάλι μπλόκαρε σουτ του Ίλιτς. Το φινάλε του παιχνιδιού δεν έκρυβε συγκινήσεις κι έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύζας (Δράμας), βοηθοί οι Παστρωμάς (Δυτικής Αττικής) και Χαρίσης (Γρεβενών), ενώ τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Άρτας).

Κίτρινες: 31' Τζημόπουλος, 86' Κοροβέσης - 44' Κούσας, 75' Σκαραμοτσίνο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Χαρίσης, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Τσάβες (82' Γιάκος), Ίλιτς (88' Ακόστα), Μανιάς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Μύγας, Κούσας, Ετζενγκέλε, Σκαραμοτσίνο, Γοδόι, Φωτάκης (84' Ρουσκουγιέδα), Λάζαρ (57' Κουτρομάνος), Μαρτίνες (68' Θεοδωρίδης), Κάπελ, Μορένο.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR