Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015 22:10

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΧΑΪΚΗ 1-2: Αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο διοίκηση και παίκτες...

Γράφτηκε από τον

Μια τραγική Καλαμάτα, χωρίς διάθεση και πάθος, έχασε εύκολα με 2-1 χθες στο Δημοτικό Στάδιο από την Αχαϊκή που… έτρωγε σίδερα και με τη νίκη της έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής.


Το αποτέλεσμα και κυρίως η εμφάνιση της μεσσηνιακής ομάδας προκάλεσαν την αντίδραση των λιγοστών πλέον φιλάθλων -λιγότεροι από 300- που παρακολουθούν τα παιχνίδια της, οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές.
Μάλιστα περίπου 30 περίπου φίλαθλοι περίμεναν μετά το τέλος του αγώνα έξω από την αίθουσα της συνέντευξης Τύπου και -αφού πρώτα αποδοκίμασαν τους παίκτες για την εικόνα τους- ζητούσαν την παραίτηση της διοίκησης του Γιώργου Ράλλη, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το γήπεδο πριν το τέλος του αγώνα. 

Χωρίς διάθεση
να παλέψουν

Ολο αυτό το κλίμα και η αντίδραση του κόσμου προήλθε από την εικόνα της μεσσηνιακής ομάδας η οποία ήταν μεταμορφωμένη προς το χειρότερο σε σχέση με το ματς της προηγούμενης εβδομάδες απέναντι στην Βάρδα.
Οι Μεσσήνιοι έπαιζαν λες και έκαναν… αγγαρεία, είχαν ελάχιστες τελικές φάσεις και έκαναν σοβαρά λάθη με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί δίκαια το 0-2 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Το 0-1 είχε γίνει στο 32' μετά από αδράνεια στην μεσσηνιακή άμυνα και το 0-2 έγινε στο 47' όταν οι Πάππος και Λαζάρου έκαναν λάθος συνεννόηση και έδωσαν την ευκαιρία στον πρώην «μελανόλευκο» Ακη Κωστή να πετύχει εύκολα το 0-2.
Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Καλαμάτα είχε να επιδείξει ένα σουτ του Τσάτσου από 30 μέτρα στο 17' (απόκρουσε ο τερματοφύλακας) και ένα πέναλτι που ζήτησε ο Ηλιόπουλος στο 44'.
Τίποτα και μετά το 0-2 από τους Μεσσήνιους που απλά μείωσαν με πέναλτι στο 83'...

Το πέναλτι που δεν έδωσε,
και το… αστείο που έδωσε

Μέσα σε όλα αυτά υπήρχε και ένας κακός διαιτητής ο οποίος στο 44' δεν είδε το καθαρό σπρώξιμο του Πετρόπουλου στον Ηλιόπουλο μέσα στην περιοχή. Αντί για πέναλτι έδωσε κίτρινη για θέατρο στον παίκτη της Καλαμάτας. Ακόμη και αν θεώρησε ότι το σπρώξιμο δεν δικαιολογούσε παράβαση, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο παίκτης της Καλαμάτας έκανε θέατρο.
Μάλιστα στο 77' ο Ηλιόπουλος είδε και δεύτερη κίτρινη για ένα φάουλ στο κέντρο και η Καλαμάτα έμεινε με 10 παίκτες.
Αντίθετα, ο Κουντουριώτης από την Δυτική Αττική προκάλεσε το... γέλιο ακόμη και των φιλάθλων της Καλαμάτας με το πέναλτι που ανακάλυψε υπέρ των Μεσσηνίων στο 83'! Ο Χαρίτος έπεσε μόνος του στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Δημητριάδης διαμόρφωσε από τα 11 βήματα το τελικό 1-2.

Τα γκολ, τα πέναλτι
και οι λιγοστές φάσεις

17' Ο Τσάτσος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Δρακόπουλο με σουτ από 30 μέτρα όμως ο τερματοφύλακας της Αχαϊκής απόκρουσε σε κόρνερ.
30' Ο Λουμπαρδέας με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Ηλιόπουλο που μπήκε στην περιοχή, καθυστέρησε όμως λίγο να πλασάρει και έδωσε την ευκαιρία στον Πετρόπουλο να κόψει.
32' ΓΚΟΛ η Αχαϊκή 0-1. Ο Κωστής από αριστερά γύρισε στην περιοχή και ο Ντεντόπουλος με πλασέ πέτυχε το 0-1.
44' Ο Πετρόπουλος έσπρωξε καθαρά τον Ηλιόπουλο στην περιοχή αλλά ο διαιτητής αντί για πέναλτι έδωσε κίτρινη για θέατρο στον παίκτη της Καλαμάτας! Ο παίκτης της Αχαϊκής έσπρωξε με το δεξί του χέρι τον Ηλιόπουλο.
47' ΓΚΟΛ 0-2! Γκολ δώρο της άμυνας της Καλαμάτας. Ο Πάππος πήγε να δώσει την μπάλα στον Λαζάρου, ο Κωστής παρενέβη, πήρε τη μπάλα και με πλασέ πέτυχε το 0-2. Η κακή συνεννόηση των δύο παικτών της Καλαμάτας έφερε από το πουθενά το δεύτερο γκολ της Αχαϊκής.
77' Αποβάλλεται ο Ηλιόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ντάζο,
83' ΓΚΟΛ 1-2 ο Δημητριάδης με πέναλτι. Το πέναλτι καταλογίστηκε σε μαρκάρισμα του Μητρόπουλου στον Χαρίτο. Ωστόσο ο παίκτης της Καλαμάτας φάνηκε πως έπεσε μόνος του στο έδαφος, λάθος απόφαση του διαιτητή.
Διαιτητής ήταν ο Κουντουριώτης με βοηθούς τους Φαρμάκη, Καπρέτσο, όλοι από την Δυτική Αττική.
Κόκκινη κάρτα πήρε ο Ηλιόπουλος στο 78’ και κίτρινες οι Αυγερινός 11’, Φούφουλας 45’, Κωστής 88’, Μητρόπουλος 90’.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Πάππος, Χριστοφιλέας, Μαρτίνος, Λαζάρου, Ρούσσης, Ζαχαρόπουλος (42' λ.τ. Χαρίτος), Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Δημητριάδης, Τσάτσος (67' Σαλαπάτας), Καλαντζής (78' Βασιλόπουλος).
ΑΧΑΪΚΗ Δρακόπουλος, Ντάζος (80' Μητρόπουλος), Πετρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αυγερινός, Κυριαζόπουλος, Κωστής, Γιουβανέλης (88' Διακάτος), Ντεντόπουλος, Φούφουλας, Αποσκίτης.