Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 16:46

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2-1: Στην Α' τοπική ως πρωταθλητής - Νίκη με ανατροπή στο τελευταίο 10λεπτο

Γράφτηκε από τον

Ο Πανθουριακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής της Α1 με τον Μιλτιάδη, καθώς επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.


Οι γηπεδούχοι που είχαν σφραγίσει από την περασμένη αγωνιστική την άνοδο, ήθελαν τη νίκη στο προχθεσινό ματς προκειμένου να πάρουν την πρώτη θέση. Ετσι η ομάδα της Θουρίας μετά από τρία χρόνια που κάνει πρωταθλητισμό και έχανε στις λεπτομέρειες την άνοδο, κατέφερε φέτος όχι απλά να ανέβει, αλλά να ανέβει ως πρωταθλήτρια. Στον αντίποδα ο Μιλτιάδης χρειάζεται  ένα βαθμό για να ανέβει και μαθηματικά στην Α' τοπική.
Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας προηγήθηκε μάλιστα στον Κορδία με εκτέλεση φάουλ του Διαμαντόπουλου στο 50 και είχε και ευκαιρίες', αλλά ο Πανθουριακός έκανε την ανατροπή στο τέλος.
Ο Γ. Μουλιάτος με γυριστό σουτ ισοφάρισε στο 83' και ο Αναστασόπουλος με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Ο Μιλτιάδης έπαιζε πάντως από το 70' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Διαμαντόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι φιλοξενούμενοι υποστηρίζουν ότι στη φάση του 2-1 υπήρξε επιθετικό φάουλ, ενώ στο 79' είχε ακυρωθεί γκολ του Γεωργιόπουλου ως οφσάιντ.
Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι. Ο Πανθουριακός με φάουλ του Σεφεράσι στο 30' και ο Μιλτιάδης σε σουτ του Μπαρσελό στο 39'.
Το ματς διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς τους Τσίρμπα και Τσοπανάκη.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Νιάρχος, Φέστας, Βιδάκης (67' Τσώνης), Πιχιγιόνι, Κουρεντζής, Σεφεράσι (55' Αναστασόπουλος), Δωδέκατος, Ηλιόπουλος, Γ. Μουλιάτος, Ν. Μουλιάτος, Χαρμπίλας.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ:  Στασινόπουλος, Λ.Ν.Ανδρώνης, Γεωργιόπουλος, Γαλάνης, Ταχίρι, Νικολόπουλος (75' Σταθόπουλος), Διαμαντόπουλος, Μπαρσελό, Μπλέτσας, Λ. Χ. Ανδρώνης (66' Τηλεμάχου), Δημόπουλος.