Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 13:03

Νέα κατάθεση Κούγια αποκάλυψε η "Δίκη": "Ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης ο Μαρινάκης"

Γράφτηκε από τον
Νέα κατάθεση Κούγια αποκάλυψε η "Δίκη": "Ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης ο Μαρινάκης"

"Ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου" χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ένορκη μαρτυρική κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".

Η κατάθεση δόθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών, Χάρη Λακαφώση , στις 4 Απριλίου 2014, δηλαδή πέντε μήνες πριν το πόρισμα Κορέα με τις 16 κακουργηματικές ποινικές διώξεις.
Ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου" χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ένορκη μαρτυρική κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Η κατάθεση δόθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών, Χάρη Λακαφώση, στις 4 Απριλίου 2014, δηλαδή πέντε μήνες πριν το πόρισμα Κορέα με τις 16 κακουργηματικές ποινικές διώξεις.
Ο κ.Κούγιας που την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε και στον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, αναφέρθηκε για τις πλαστές ενημερότητες, αλλά μίλησε και για τους τρεις υπαλλήλους που κατά τη γνώμη του ελέγχουν την ΕΠΟ. "Τον εκάστοτε πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον επιλέγουν οι Υφαντής, Παπανικολάου και Κουρίδης. Μαζί με τους Σταθόπουλο, Προύντζο και τώρα πλέον τον Παπακωνσταντίνου και μια σειρά παλιών προέδρων ΕΠΣ ελέγχουν απόλυτα την ΕΠΟ. Αυτή η ομάδα αναζητεί τον καταλληλότερο ισχυρό ιδιοκτήτη των κορυφαίων ΠΑΕ στην Ελλάδα.. Επί σειρά ετών αυτός ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως απεδείχθη από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσίευσε ο Τριανταφυλλόπουλος το 2002. Ο Κόκκαλης δεν είχε διαστάσει να αναγορεύσει σε άμεσο συνεργάτη του τον κατά την κρίση μου εμπνευστή της εγκληματικής οργάνωσης του 2002 Θωμά Μητρόπουλο που τώρα κατά την κρίση μου έχει ως ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία αποκαλύφθηκε από την έρευνα που διεξήγαγε κατ΄εντολήν της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κ.Ράϊκου, η κ.Πόπη Παπανδρέου", τονίζει στην κατάθεσή του της 4ης Απριλίου 2014 ο γνωστός ποινικολόγος.
Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ισχυρίστηκε, ότι τουλάχιστον 50 cd, που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ το 2011 στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων εξαφανίστηκαν. Μάλιστα υποστήριξε, ότι στις ηχογραφημένες συνομιλίες ακούγονται υπουργοί, βουλευτές, δικαστές και δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες
Μέρος της εγγύησης των 300.000 ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί ο Αχιλλέας Μπέος πλήρωσαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιώργος Σπανός, κάτι που αποκάλυψε ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου.
Ο δήμαρχος Βόλου βρέθηκε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» και σε ερώτηση του Κυριάκου Θωμαϊδη για το ποιος πλήρωσε την εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ, έτσι ώστε να αποφυλακιστεί, ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε πως ζήτησε βοήθεια από μερικούς παράγοντες και μεταξύ αυτών ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιώργος Σπανός.
«Όταν πληροφορήθηκα ότι το συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημά μου ζήτησα βοήθεια από τρεις τέσσερις γνωστούς παράγοντες και ένας από αυτούς ήταν και ο κύριος Μαρινάκης, ο οποίος με βοήθησε με ένα χρηματικό ποσό επειδή δεν είχα τις 300.000. Με είχε βοηθήσει και ο κύριος Σπανός», ήταν τα λόγια του Μπέο στην εκπομπή.
Ακόμη η εκπομπή αποκάλυψε, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της εισαγγελίας Αθηνών για τον αγώνα Ολυμπιακού-Πανθρακικού (5-1), ο οποίος κρίθηκε ύποπτος για στοιχηματική χειραγώγηση από την ΟΥΕΦΑ. Κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος παρότι δέχτηκε πέντε γκολ είχε πολύ καλή απόδοση. Η εισαγγελία ερευνά για ποιο λόγο ο Πασχαλάκης μετά τον αγώνα Ολυμπιακού-Πανθρακικού δεν χρησιμοποιήθηκε στα επόμενα ματς της ομάδας του.
Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Νίκος Κωνσταντίνου, διέταξε πραγματογνωμοσύνη για την απόδοση του αμυντικού της Βέροιας, Ιβάν Μαλόν Αραγονές, στον αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ (4-1), ο οποίος κρίθηκε ύποπτος για στοιχηματική χειραγώγηση από την ΟΥΕΦΑ. Είναι η πρώτη φορά που η ποινική δικαιοσύνη προχωράει σε πραγματογνωμοσύνη με τη βοήθεια στοιχηματικού αναλυτή και προπονητή ώστε να διαμορφώσει άποψη για την απόδοση ενός ποδοσφαιριστή. Ο Μαλόν έχει κληθεί να καταθέσει ανωμοτί στην εισαγγελία, δηλαδή ως ύποπτος για στοιχηματική απάτη.
Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θεόδωρος Κουρίδης, καλείται από την αντεισαγγελέα εφετών Αθηνών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, για να καταθέσει σε δυο διαφορετικές δικαστικές έρευνες: Η πρώτη αφορά στο ενδεχόμενο ψευδορκίας της δίκης των στημένων αγώνων που έγινε το 2013 και η δεύτερη στην εισαγγελική έρευνα για τις χρυσές πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιούσαν σύμβουλοι και στελέχη της ΕΠΟ. Ήδη κατέθεσε ενόρκως ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πληροφορήθηκε την ύπαρξη integrity officer στην ΕΠΟ όταν συνταξίδεψε μαζί του στο Λονδίνο! Ο κύριος Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε ότι η ελληνική ομοσπονδία ουδέποτε συμφώνησε να συνεργαστεί με την εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης sport radar για οικονομικούς λόγους! Συμπληρωματική ένορκη μαρτυρική κατάθεση έδωσε και ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΠΟ Γιάννης Θεοφίλου, ο οποίος αποκάλυψε το όνομα στελέχους της ομοσπονδίας που χρησιμοποίησε την εταιρική χρυσή πιστωτική κάρτα εκτός σκοπού. Η εισαγγελέας ερευνά την ύπαρξη του αδικήματος της υπεξαίρεσης.
Μια αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη του εισαγγελέα Αθηνών, Χάρη Λακαφώση, αναβίωσε στο πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου ο πρόεδρος της Θύελλας Περιστερίου Θεόδωρος Αθανασόπουλος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε φυλάκιση 30 μηνών για πλαστογραφία. Ο συγκατηγορούμενος του αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Δήμος Κασκαντίρης αθωώθηκε. Η υπόθεση αφορά καταγγελία για δωροδοκία σε εκλογές της ΕΠΣ Αθηνών και η αρχική εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική για τον πρόεδρο της Ένωσης και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου. Μετά την καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία, ενδέχεται να ζητηθεί η αναψηλάφηση της υπόθεσης δωροδοκίας.
Πηγή: www.skai.gr