Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2015 19:58

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: "Είχαμε την πιο σταθερή ομάδα", λέει ο Γ. Αργυρόπουλος

Γράφτηκε από τον

Διαδικαστικό χαρακτήρα έχουν για τον Πανθουριακό οι δύο τελευταίες αγωνιστικές στην Α1 κατηγορία.

Ο πρωτοπόρος με τη νίκη επί του Μιλτιάδη (2-1) κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, ενώ την περασμένη αγωνιστική είχε πανηγυρίσει και την άνοδο.
Η ομάδα της Θουρίας θα επιστρέψει μετά από πέντε χρόνια στην Α' τοπική και η φετινή επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι έδωσε όλα τα ματς μακριά από τη φυσική της έδρα, ενώ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες!
Πλέον μετρά 51 βαθμούς που μεταφράζονται σε 16 νίκες, 3 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, ενώ έχει και την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 52 γκολ και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 17 τέρματα.
Απέχει εφτά βαθμούς από τον δεύτερο Α.Ο. Φαραί και οχτώ από τον τρίτο Μιλτιάδη. Με άλλα λόγια πήρε άνετα την άνοδο και σκέφτεται ήδη την επόμενη σεζόν.
"Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία, είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες και αυτοί σε εμένα. Και δεν τη χάσαμε παρά το άσχημο ξεκίνημα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά, έχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου Αγαθοκλή Χριστόπουλου, ο οποίος ήταν δίπλα μας σε ότι του ζητήσαμε. Το ίδιο και τα άλλα μέλη και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους παίκτες που ανταποκρίθηκαν και μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους", λέει στο "Ν" για την κατάκτηση του τίτλου ο Γιώργος Αργυρόπουλος.
Ο προπονητής των πρωταθλητών δηλώνει ακόμα ότι: "Είχαμε την πιο σταθερή ομάδα κατά της διάρκειας της χρονιάς, με ελάχιστα σκαμπανεβάσματα. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες, όπως φανερώνει και ο πίνακας της στατιστικής.  Είχαμε πολύ καλούς αντιπάλους και το ντεζαβαντάζ ότι δώσαμε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας. Θεωρώ ότι ήρθε δίκαια η πρώτη θέση".
Ο Γ. Αργυρόπουλος χαρακτηρίζει άκρως "ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα, με ιστορικές ομάδες. Οι διαφορές των αντιπάλων ήταν πολύ μικρές και θα κέρδιζαν την άνοδο αυτές που θα είχαν διάρκεια και βάθος στο ρόστερ".
Οσο για το αν θα συνεχίσει στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας, σημειώνει ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά σίγουρα το κλίμα είναι θετικό, μιας και υπάρχει αμοιβαία ικανοποίηση από τη φετινή συνεργασία.
Αγωνιστικά, ο Πανθουριακός θα παίξει την Κυριακή εκτός έδρας με τον αδιάφορο βαθμολογικά Νέο Αρι. Οι Γιώργος Δωδέκατος και Σταμάτης Φέστας είναι τραυματίες και δύσκολα θα προλάβουν το ματς, στο οποίο πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι να αγωνιστούν παίκτες που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής.