Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 07:49

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Για την 12η σερί νίκη η Κυπαρισσία με Κορώνη, το πρόγραμμα και τα νέα των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η "αυλαία" της 27ης αγωνιστικής στην Α' τοπική Μεσσηνίας.  Η πρωτοπόρος Κυπαρισσία υποδέχεται τον ουραγό Ακρίτα Κορώνης με σκοπό τη 12η σερί νίκη, που θα τη φέρει έστω και για 24 ώρες στο +7 από τον Πάμισο, ο οποίος αγωνίζεται την Κυριακή στη Μεσσήνη κόντρα στην άνετη βαθμολογικά Σπερχογεία.

Οι Νησιώτες μετά την ισοπαλία στην Πύλο είδαν τη διαφορά από την πρώτη θέση να ανοίγει στους 4 βαθμούς. Πλέον για να πάρουν το πρωτάθλημα θέλουν το "4 στα 4" και ο ΑΟΚ να κάνει μία ακόμα "γκέλα", εκτός από το μεταξύ τους ντέρμπι που θα διεξαχθεί την τελευταία αγωνιστική.
Σήμερα εκτός από την Κυπαρισσία με την Κορώνη, αναμετρώνται και το Ασπρόχωμα με τον Εθνικό Μελιγαλά, ο Απόλλωνας Καλαμάτας με την Ανδρούσα και το Διαβολίτσι με τον Τέλλο Αγρα. Στα δύο πρώτα βαθμολογικό κίνητρο έχουν μόνο οι φιλοξενούμενοι, ενώ στο Διαβολίτσι θα γίνει ματς χωρίς σκοπιμότητες.
Την Κυριακή Εράνη και Αστέρας Αρφαρών δίνουν σημαντικά ματς στην προσπάθεια για παραμονή στην Α' τοπική.
Η φιλιατρινή ομάδα θα φιλοξενήσει τον κυπελλούχο Μεσσηνίας Τσικλητήρα Πύλου και ο Αστέρας τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ακόμα στο Δώριο θα παίξουν ο Δωριέας με το Μεσσηνιακό, με τις δύο ομάδες να είναι απαλλαγμένες από το βαθμολογικό άγχος.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Δεύτερο σερί εντός έδρας ματς για το Ασπρόχωμα. Την περασμένη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την Εράνη και θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι έχουν χάσει εδώ και καιρό το τρένο της παραμονής, αλλά παλεύουν όλα τα παιχνίδια με σύμμαχο την έλλειψη άγχους.
Ο Εθνικός προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες με Απόλλωνα Καλαμάτας και Αστέρα Αρφαρών, που τον έφεραν στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Μελιγαλά έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή, αλλά ο Γιώργος Καλόμαλος προσμένει από τους παίκτες του και την μαθηματική επιβεβαίωση. Ετσι οι φιλοξενούμενοι θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό σκοπό το διπλό.  Εκτός είναι  ο τραυματίας Παπαδόπουλος. Να σημειωθεί ότι ο Εθνικός έχει δύο νίκες στις προηγούμενες επισκέψεις του στην Καλαμάτα (1-0 τον Ολυμπιακό στην 21η αγωνιστική, 3-0 τον Απόλλωνα την 25η αγωνιστική).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Η απώλεια του κυπέλλου Μεσσηνίας επηρέασε τον Απόλλωνα Καλαμάτας που μετά τον τελικό γνώρισε την ήττα τόσο από τον Εθνικό Μελιγαλά (0-3), όσο και από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας (4-2). Σε αυτό έπαιξε βέβαια ρόλο και η απουσία του πρώτου σκόρερ του, αλλά και του πρωταθλήματος Μάριου Μπιτσάνη που είναι τραυματίας.
Ο ιστορικός σύλλογος υποδέχεται σήμερα την Ανδρούσα και θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες ώστε να πιάσει τον Τέλλο Αγρα στην 3η θέση, σε περίπτωση που η ομάδα των Γαργαλιάνων ηττηθεί στο Διαβολίτσι.
Όπως και να 'χει ο Απόλλωνας θέλει το τρίποντο για να ανέβει ψυχολογικά. Εκτός από το Μπιτσάνη έχουν τεθεί νοκ - άουτ ο στρατευμένος Κλουβάτος και ο τραυματίας Σιάσιος.
Για την Ανδρούσα η νίκη έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία, μιας και θα σημάνει την παραμονή της στην Α' τοπική. Οι φιλοξενουμενοι πήραν το ματς που ήθελαν με το Διαβολίτσι και ξέφυγαν 6 βαθμούς από τον Αστέρα Αρφαρών, με τον οποίο θα ανταμώσουν την επόμενη αγωνιστική. Ως εκ τούτου με διπλό στην Καλαμάτα θα διώξουν πρόωρα το άγχος, χωρίς να σημαίνει ότι και ο βαθμός δεν είναι θετικό αποτέλεσμα.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
Το θεωρητικά πιο εύκολο ματς της σεζόν θα δώσει σήμερα η Κυπαρισσία, μιας και θα φιλοξενήσει τον ουραγό Ακρίτα Κορώνης που έχει μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα. Η πρωτοπόρος ΄μετρά "11 στα 11" στο δεύτερο γύρο και από εκεί που ήταν 4 βαθμούς πίσω από τον Πάμισο (το Δεκέμβριο) είναι πλέον 4 βαθμούς μπροστά. Κάτι που σημαίνει ότι αν κάνει το απόλυτο με Κορώνη, Μεσσηνιακό και Δώριο, θα πάρει τον τίτλο πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο φινάλε.
Ο ΑΟΚ βρίσκεται σε εκπληκτική αγωνιστική, αλλά και ψυχολογική κατάσταση, αφού κερδίζει συνέχεια, ενώ κρατά το μηδέν για 19 συνεχόμενα ματς! Ένα απίστευτο αμυντικό ρεκόρ που άπαντες στην Κυπαρισσία θέλουν να το διευρύνουν.
Ο Αλέξης Μαντζούνης προσμένει σήμερα ένα γρήγορο γκολ που θα απλουστεύσει τα πράγματα για τη συνέχεια. Δεν υπολογίζει μόνο τον στρατευμένο Ζαφείρη.
Στον αντίποδα η Κορώνη θα μεταβεί χωρίς άγχος στην Κυπαρισσία με στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε με 1-3 από το Μεσσηνιακό στο γήπεδο της Λογγάς.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Με.. άδεια χέρια έφυγε την περασμένη Κυριακή από την Ανδρούσα το Διαβολίτσι, καθώς ηττήθηκε με 3-1 από την ομώνυμη ομάδα. Παρ' όλα αυτά κράτησε το +8 από τη ζώνη, μιας και ο Αστέρας που βρίσκεται σε αυτήν ηττήθηκε.
Ο ΑΟΔ θα αναμετρηθεί σήμερα με τον Τέλλο Αγρα και θέλει τη νίκη ώστε να τελειώνει και μαθηματικά με την υπόθεση παραμονή. Στα δύο προηγούμενα εντός έδρας πήρε τη νίκη με Εράνη και Ολυμπιακό και στο γήπεδο του είναι πάντα δυνατός.
Ο Αγρας βέβαια είναι από τις καλύτερες ομάδες της Α' τοπικής, όπως δείχνει και η 3η θέση. Η ομάδα των Γαργαλιανων μετρά δύο σερί νίκες με Ανδρούσα, Δώριο και θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία και στόχο το τρίτο διαδοχικό τρίποντο.

ΕΡΑΝΗ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε η Εράνη στο Ασπρόχωμα και πλέον είναι υποχρεωμένη να νικήσει την Κυριακή τον Τσικλητήρα για να μην βρεθεί σε χειρότερη βαθμολογική θέση. Η φιλιατρινή ομάδα αγνοεί τη νίκη από το Φλεβάρη και βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Γι' αυτό και το αυριανό ματς έχει οριακό χαρακτήρα για τον ιστορικό σύλλογο που για πρώτη φορά ζει με το άγχος της παραμονής στην Α' τοπική.
Ο Σταύρος Αντωνόπουλος δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον τραυματία Σπυρόπουλο.
Από την άλλη πλευρά ο Τσικλητήρας είναι άνετος βαθμολογικά και σε καλή κατάσταση, μιας και την περασμένη αγωνιστική υποχρέωσε σε ισοπαλία τον δεύτερο Πάμισο. Ο κυπελλούχος Μεσσηνίας χτυπά όλα τα παιχνίδια και το ίδιο θα πράξει και στα Φιλιατρά. Δεν αποκλείεται ο Νίκος Κακαλέτρης να προβάρει και το σχήμα που έχει κατά νου για την πρεμιέρα του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας.
 Η ομάδα της Πύλου θα παίξει ως γνωστόν την προσεχή Τετάρτη εντός έδρας με τον Πανθυρεατικό από την Αρκαδία.
Τα προβλήματα για το ματς του πρωταθλήματος έχουν να κάνουν με τους Μίντζηρα (ίωση) και Κατσιγιάννη (τραυματίας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ζωντανός στη μάχη για την παραμονή είναι ο Αστέρας, παρά την ήττα στο Μελιγαλά. Για να αποφύγει όμως τον υποβιβασμό χρειάζεται το απόλυτο στην έδρα του και το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας είναι από αυτά που λέμε χωρίς αύριο.
Οι γηπεδούχοι θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό σκοπό τη νίκη, που ενδεχομένως να τους φέρει πάνω από τη ζώνη, αν η Εράνη την ίδια ώρα δεν κερδίσει τον Τσικλητήρα.
Ο Στάθης Βανικιώτης θα έχει στη διάθεσή του και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Γιάννη Καρύδη που εξέτισε την ποινή του και αισιοδοξεί για θετικό αποτέλεσμα.
Στον αντίποδα οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν χωρίς τον Φιλάι που αποβλήθηκε με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές και τον τραυματία Αργάνη.
Η καλαματιανή ομάδα με τη νίκη της περασμένης Κυριακής εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή και θα αγωνιστεί δίχως άγχος.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Βαρύ είναι το κλίμα στον Πάμισο μετά την ισοπαλία, αλλά και την κακή εμφάνιση στην Πύλο. Οι Νησιώτες σ' ένα κρίσιμο ματς για τον τίτλο δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και πλέον θέλουν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Η νίκη στην Κυπαρισσία δεν αρκεί για την πρώτη θέση, αν η πρωτοπόρος δεν χάσει νωρίτερα βαθμούς με Κορώνη, Μεσσηνιακό και Δώριο.
Ο Πάμισος οφείλει όμως να εξαντλήσει τις πιθανότητες και πρέπει να επιστρέψει στις επιτυχίες στο αυριανό εντός έδρας ματς με την Σπερχογεία.  Ο Νίκος Γεωργακλής στα πλάνα που καταστρώνει δεν υπολογίζει τον στρατευμένο Φιλόπουλο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κωνσταντόπουλου και Γ. Καλογερόπουλου. Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται στη Μεσσήνη ο πρόεδρος Δημήτρης Αντωνόπουλος και η έλευσή του ίσως φέρει εξελίξεις.
Οσον αφορά τη Σπερχογεία, είναι 9 βαθμούς πάνω από την 14η θέση και αυτό της επιτρέπει να αγωνίζεται χωρίς άγχος. Οι "ταύροι" θα προσπαθήσουν, όπως και με την Κυπαρισσία, για μια καλή εμφάνιση και ότι βγει. Εξάλλου δεν έχουν τίποτα να χάσουν στη Μεσσήνη, σε αντίθεση με τον Πάμισο που αν δεν κερδίσει αποχαιρετά από αύριο το πρωτάθλημα.

ΔΩΡΙΟ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Δώριο και Μεσσηνιακό μοιράζονται την 6η θέση της Α' τοπικής, έχοντας μάλιστα τα ίδια αποτελέσματα στις 26 αγωνιστικές (9 νίκες, 8 ισοπαλίες και 9 ήττες). Ως εκ τούτου το αυριανό μεταξύ τους παιχνίδι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και προμηνύεται ανοιχτό, μιας και δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα.
Για τους καλαματιανούς είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας. Την περασμένη Κυριακή ο Μεσσηνιακός νίκησε στο γήπεδο της Λογγάς με 3-1 τον τυπικά γηπεδούχο Ακρίτα Κορώνης.
Το Δώριο προέρχεται από ήττα με 2-0 στους Γαργαλιάνους κόντρα στον Τέλλο Αγρα. Ενώπιον του κοινού του όμως δεν έχει ηττηθεί στο δεύτερο γύρο (τελευταία φορά ήταν την 15η αγωνιστική, 1-2 από τον Απόλλωνα Καλαμάτας).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές


Σάββατο

Ασπρόχωμα - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Ασπροχώματος, 4 μ.μ.
Λάμιας, Τσοπανάκης, Τσίρμπας
Απόλλωνας Καλαμάτας - Ανδρούσα
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 4 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Τσουλάκος
Κυπαρισσία - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4 μ.μ.
Τουρλομούσης, Καλογερόπουλος, Γιαννέτσος
Διαβολίτσι - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 4 μ.μ.
Σερεμέτης, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος

Κυριακή

Εράνη - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Φιλιατρών, 4 μ.μ.
Νίκας, Αθανασοπούλου, Λάμιας
Αστέρας Αρφαρών - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Αρφαρών, 4 μ.μ.
Μπλάνας, Σερεμέτης, Καλογερόπουλος
Πάμισος - Σπερχογεία
Γήπεδο Μεσσήνης, 4 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Σκόρδος, Μπασιλάρης
Δώριο - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Δωρίου, 4 μ.μ.
Γκούμας, Τσουλάκος, Παναγιωτόπουλος


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26 αγωνιστικές)
1. Κυπαρισσία    58-3    72
2. Πάμισος    66-13    68
3. Τέλλος Αγρας    57-18    49
4. Απόλλωνας Καλαμάτας    49-42    46
5. Τσικλητήρας Πύλου    33-30    38
6. Μεσσηνιακός    27-26    35
-. Δώριο    43-44    35
8. Σπερχογεία    34-34    33
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    30-39    33
10. Διαβολίτσι    30-43    32
11. Εθνικός Μελιγαλά    35-32    31
12. Ανδρούσα    21-35    30
13. Εράνη    17-23    26
14. Αστέρας Αρφαρών    24-58    24
15. Ασπρόχωμα    23-58    14
16. Ακρίτας Κορώνης    22-71     9      
* Ο Απόλλωνας έχει ένα μηδενισμό (-1 βαθμό).