Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 14:13

Αποχωρεί από το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ!

Γράφτηκε από τον

Την αποχώρηση του ΟΦΗ από τη Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Νίκος Μαχλάς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

«Βλέπουμε νόμους να τηρούνται σε κάποιες περιπτώσεις και σε άλλες όχι. Βλέπουμε να υπάρχουν αποφάσεις που έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Η απόφαση που πήραμε είναι να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα. Είδαμε διαφορετική αντιμετώπιση και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η κρίση, αλλά δεν είναι η ίδια αντιμετώπιση. Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι και να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας με διαφορετικό τρόπο. Η οικογένεια του ΟΦΗ καλείται να πάρει μόνη της τις αποφάσεις που πρέπει. Να φύγουμε από αυτή την σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο και να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι. Τον ΟΦΗ δεν τον σκότωσαν, αλλά ήθελαν να τον διασύρουν μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η ρήτρα της Nova. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μην χάσει η Λίγκα ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Τώρα και καλά ενδιαφέρθηκαν για τον ΟΦΗ. Είναι ντροπή για όλους τους, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές για την προσπάθεια τους» τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Μαχλάς και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, τους προπονητές που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να παραμείνει ψηλά η ομάδα, όμως τα τελευταία γεγονότα μας γυρνάνε πίσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την προσπάθεια που έκαναν ώστε να μην διασύρεται η ομάδα. Μάλλον ήταν πολύ ευάλωτη και δεν μπορούσαμε να την βλέπουμε έτσι. Θέλω πλέον να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας. Ο ΟΦΗ έχει μέλλον, ιστορία και κανένας δεν μπορεί να τον συμπονεί. Η ομάδα αυτή είναι περήφανη και περήφανη θα μείνει. Είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Κρητικούς και θέλουμε να την δούμε ξανά περήφανη. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, έχουμε κάνει λάθη και εμείς. Όμως μας διέλυσαν οι καταστάσεις και τα κέντρα αποφάσεων. Για εμένα ήταν προαποφασισμένο. Είδαμε να ενεργοποιούνται ποινές για λίγες ώρες. Είδαμε νόμους όπως με την προσωρινή διαταγή. Μας υποχρέωσαν να αποσυρθούμε, ενώ πέρυσι ο Άρης έπαιζε όλη την χρονιά με την προσωρινή διαταγή. Εκτελούν τις ποινές με το άψε σβήσε. Είναι κρίμα που φεύγει η ομάδα από το πρωτάθλημα, αλλά από την άλλη βλέπουμε με ικανοποίηση γιατί αποχωρεί μια ομάδα από ένα άθλιο ποδόσφαιρο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και τον κόσμο της ομάδας γιατί ο κόσμος είναι η δύναμη και η ψυχή του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ