Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 14:27

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-1: Κλείδωσε την παραμονή με την τρίτη σερί νίκη

Γράφτηκε από τον

Μιά... ανάσα από την παραμονή του στην κατηγορία βρίσκεται ο Εθνικός Μελιγαλά, που νίκησε προχθές το απόγευμα στο Ασπρόχωμα την τοπική ομάδα με 1-0.

Ηταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Εθνικού που στο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος δείχνει καλό πρόσωπο.
Το γκολ του αρχηγού Ηλία Μουρούσια στο 13' αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του Μελιγαλά. Οι φιλοξενούμενοι "έπαιξαν με τη φωτιά" καθώς στο δεύτερο μέρος, παρότι είχαν φάσεις για να πετύχουν και άλλο γκολ, δεν είχαν ανάλογη εμφάνιση με αυτή του πρώτου 45λεπτου και θα μπορούσε να τους στοιχίσει με απώλειες βαθμών.
Το Ασπρόχωμα, έχει αποδεχτεί τη μοίρα του, καθώς είναι η δεύτερη ομάδα (μετά τον Ακρίτα Κορώνης), που θα αποχαιρετίσει την κατηγορία, με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ομως αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια με τη σοβαρότητα που απαιτείται και παρά τις απώλειες παικτών για διάφορους λόγους (τραυματισμοί, εργασία), παλεύει όλα τα ματς διεκδικώντας ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ίδιο συνέβη και στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Εθνικό, όπου με λίγη τύχη θα μπορούσε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Τερματοφύλακας ο Φίλιος

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο α' ημίχρονο αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας ο Αντώνης Φίλιος, καθώς απουσίαζαν οι Ζησιμάτος, Καντερές και στο δεύτερο από το 57ό λεπτό και μετά στη θέση του ως επιθετικός και την εστία υπερασπίστηκε ο Μαραγκός, που μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι.

Φάσεις - γκολ

Στο 13' ο Καραχάλιος έδιωξε την μπάλα, πάνω όμως στον Μουρούσια, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Στο 30' φάουλ του Θανόπουλου έξω από την περιοχή ο Μουστάκλας έκανε την κεφαλιά από κοντά για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 63' ο Καραγιάννης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο του και σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια με τα χέρια ο Μαραγκός. Στο 73' ο Πετσόπουλος εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Ζαφειρόπουλο, αυτό έκανε τη σέντρα στην περιοχή και πριν η μπάλα φτάσει στον Ηλ. Ηλιόπουλο, πρόλαβε ο Πιτσιλής με κεφαλιά και την έδιωξε πλάγια. στο 78' ο Γυφτέας μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και υπό την πίεση του Μπαλαλά έκανε το σουτ για να κοντράρει η μπάλα στο σώμα του Πιτσιλή, που ήταν σχεδόν δίπλα στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Στο 80' διαγώνιο σουτ του Φωτιάδη από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Μαραγκός, η μπάλα πήρε ύψος και στο κατέβασμα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Στο 82' σέντρα του Ζαφειρόπουλου για τον Ηλ. Ηλιόπουλο, αυτός έκκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το δεξί "Γ" της εστίας του Καστριτσέα. Στο 87' διαγώνιο σουτ του Χριστόπουλου, λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής η μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 92' ο Θανόπουλος είδε εκτός εστίας τον Μαραγκό, έκανε το μακρινό φαλτσαριστό σουτ, όμως ο υψηλόσωμος ποδοσφαιριστής πρόλαβε σχεδόν πάνω στη γραμμή και απέκρουσε με το ένα χέρι, γλιτώνοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Λάμιας, Τσοπανάκης, Τσίρμπας.
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Φίλιος, Αρβανίτης, Ζαφειρόπουλος, Πετσόπουλος, Πολίτης (61' Χριστόπουλος), Κουρούπης, Ηλ. Ηλιόπουλος, Καραχάλιος, Φουρναράκος, Αρ. Ηλιόπουλος (57' Μαραγκός), Ξυδιάς (71' Δ. Γυφτέας).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Καστριτσέας, Παυλάκος, Θανόπουλος, Πιτσιλής, Κανελλόπουλος, Γερμάνης, Μουστάκας, Μπαλαλάς, Δικαίος (67' Φωτιάδης), Καραγιάννης (93' Γεωργόπουλος), Μουρούσιας (91' Λάγιος).