Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015 13:47

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ της νέας περιόδου

Γράφτηκε από τον

Ποιοι ποδοσφαιριστές παραμένουν σίγουρα στον ΠΑΟΚ, ποια συμβόλαια λήγουν και για ποιους ενδέχεται να υπάρξουν προτάσεις πώλησης.



Είναι φυσιολογικό στον ΠΑΟΚ να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και στην επόμενη σεζόν, με δεδομένο ότι απομένουν μόλις δυο μήνες πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.

Ηδη, ο Παντελής Κωνσταντινίδης τσεκάρει προπονητικά κέντρα, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, έχει αναλάβει να κλείσει το θέμα του νέου τεχνικού διευθυντή.

Αυτά, όμως, δεν είναι τα μοναδικά ανοιχτά ζητήματα για τον Δικέφαλο. Θα πρέπει, άλλωστε, ενόψει της νέας περιόδου οι άνθρωποι της ομάδας να καταλήξουν στους παίκτες που θα παραμείνουν στο ρόστερ, να αποφασίσουν αν θα ανανεώσουν την συνεργασία με κάποιους, ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθει και πρόταση πώλησης.

Το Sport24.gr, λοιπόν, επιχειρεί σήμερα μία  "χαρτογραφηση" του ρόστερ του ΠΑΟΚ, ώστε να διαπιστώσουμε, κυρίως, σε ποιους ποδοσφαιριστές μπορεί ο Δικέφαλος να ποντάρει και την επόμενη σεζόν, αλλά και με ποιους δανεικούς υπάρχουν εκκρεμότητες.

Τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται

Στον ΠΑΟΚ πρέπει να αποφασίσουν, κατ' αρχήν, αν θα προχωρήσουν σε επέκταση της συνεργασίας τους με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν το καλοκαίρι. Αυτά είναι τρία, των Ιτάνζ, Παπαδόπουλου και Γιακουμή. Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ τελευταία έχει καθιερωθεί και έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις του πόντους παραμονής.

Συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες τόσο από τον Παπαδόπουλο, όσο και από τον Γιακουμή για να συνεχίσει στην Τούμπα. Ο έμπειρος επιθετικός δεν φαίνεται να βρίσκεται στα πλάνα για τον νέο ΠΑΟΚ, όπως και ο νεαρός τερματοφύλακας, ο οποίος, όμως, είναι η αλήθεια οτι την πενταετία που πέρασε στον Δικέφαλο δεν πήρε και πολλές ευκαιρίες.
Αυτοί που μένουν σίγουρα

Στον ΠΑΟΚ μπορούν να υπολογίζουν σίγουρα για τη νέα περίοδο στους Γλύκο, Σκόνδρα, Τζαβέλλα, Ρατς, Παπαγιαννόπουλο, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδη, Κίτσιου, Τζιόλη, Γκολάσα, Περέιρα, Μακ, Νομπόα, Κάτσε, Σαλπιγγίδη, Κουλούρη και Αθανασιάδη, οι οποίοι έχουν συμβόλαια και για τα επόμενα χρόνια και δεν υπάρχει διάθεση προκειμένου να σταματήσει πρόωρα η συνεργασία με κάποιον απ' αυτούς.

Μαντούρο και Μάρτενς

Αντίθετα, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει προσπάθεια ώστε να λυθεί το συμβόλαιο του Μαντούρο, ο οποίος έως τώρα, κυρίως, λόγω των απανωτών τραυματισμών του δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Οσον αφορά τον Μάρτενς, έχει δοθεί δανεικός στην Σερκλ Μπριζ, με την συμφωνία να προβλέπει ότι εφόσον η βελγική ομάδα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία, θα αποκτήσει τον 31χρονο μεσοεπιθετικό για δύο χρόνια.

Λούκας και Πέλκας

Θυμίζουμε ότι εκκρεμότητα αποτελεί και η περίπτωση Λούκας, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να παραμείνει στην Λα Κορούνια. Ο ΠΑΟΚ, όμως, έχει τον τελευταίο λόγο, αφού ο Ισπανός άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Δικέφαλο.

Τέλος, ο Δημήτρης Πέλκας έχει πραγματοποιήσει ελπιδοφόρες εμφανίσεις με την Σετούμπαλ και μένει να ξεκαθαρίσει το καλοκαίρι εάν θα επιστρέψει στην Τούμπα ή εάν θα διαπραγματευτεί την μεταγραφή του, με δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ.
Το ενδεχόμενο πώλησης

Από τους ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και για τα επόμενα χρόνια, για κάποιους δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο πώλησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι κατά το παρελθόν ενδιαφέρθηκαν για τον Αθανασιάδη ομάδες από Ρωσια και Ιταλία, για τον Κάτσε αναπτύχθηκε φημολογία ότι τον "γλυκοκοιτάζουν" σύλλογοι από την Γερμανία, ενώ για τον Σκόνδρα κινήθηκε η Μπεσίκτας.
Πηγή: sport24.gr