Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015 19:38

Ο τραγικός απολογισμός της Καλαμάτας και η χαμένη 2η θέση

Γράφτηκε από τον

Εντάξει, η Καλαμάτα αποδείχθηκε ότι ούτε φέτος είχε ομάδα για άνοδο, όμως είναι φυσιολογικό να… διαλύεται για μια ακόμη χρονιά μόλις εκτροχιάζεται;


Γιατί όταν μια από τις 3-4 καλύτερες ομάδες του ομίλου μετρά 2 νίκες σε 9 παιχνίδια τότε μπορούμε να μιλάμε για διάλυση. Αγωνιστική διάλυση, η οποία βέβαια δεν οφείλεται μόνο σε αγωνιστικούς λόγους.
Η Μεσσηνιακή ομάδα όχι μόνο δεν πετυχαίνει το στόχο της ανόδου αλλά δεν καταφέρνει να κλείσει μια αξιοπρέπεια τη χρονιά, κάτι που λίγο πολύ είχε κάνει και πέρυσι.
Για αυτό άλλωστε ξέσπασε και ο κόσμος στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με την Αχαϊκή, γιατί άλλο είναι να χάνεις μαχόμενος την άνοδο και άλλο να παρουσιάζεις τέτοια αποκαρδιωτική εικόνα. Μια εικόνα για την οποία φυσικά είναι υπεύθυνη τόσο η διοίκηση όσο και οι προπονητές με τους ποδοσφαιριστές.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η ομάδα το τελευταίο διάστημα δεν έδειξε καν διάθεση να παλέψει για την 2η θέση που κάτι φαίνεται πως θα φέρει στις ομάδες που θα την κατακτήσουν στους 4 ομίλους της Γ' εθνικής.
Τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών έλεγαν για παράδειγμα ότι στο Άρη - που είναι 2ος στον όμιλο του - "πανηγύριζαν" για την απευθείας πτώση του ΟΦΗ στην Γ' εθνική, ενώ έχει προηγηθεί και η Νίκη Βόλου. Αυτές οι δύο θέσεις και όσες πιθανόν προκύψουν ακόμη στην Β' εθνική, θα καλυφθούν - λογικά - από τους 2ους των ομίλων της Γ' εθνικής όμως η Καλαμάτα δεν θα είναι ούτε εκεί.