Σάββατο, 28 Μάρτιος 2015 20:26

Μαρκαριάν: "Τελικός για εμάς το ματς με την Ουγγαρία"

Γράφτηκε από τον
Μαρκαριάν: "Τελικός για εμάς το ματς με την Ουγγαρία"

Στη σημασία που έχουν οι δύο αγώνες με την Ουγγαρία στάθηκε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, που αύριο θα κάνει το ντεμπούτο του ως ομοσπονδιακός προπονητής στο ματς της Βουδαπέστης.

Οι λίγες ελπίδες που έχουν απομείνει στην εθνική για πρόκριση στους τελικούς του EURO 2016, εξαρτώνται από τα δύο ματς με τους Ουγγρους, καθώς «...μόνο με αυτά τα δύο παιχνίδια μπορούμε να πάρουμε την 3η θέση. Για αυτό είναι τελικός για εμάς. Όλοι καταλαβαίνουν τί σημασία έχει. Όλοι ξέρουν ότι θα είναι μία μαύρη στάμπα στην ιστορία της ομάδας. Αν δεν πάμε στην Γαλλία θα είναι βήμα πίσω στην ιστορία της Εθνικής από το 2004. Σίγουρα θα προσπαθήσω να δώσω κίνητρο στους παίκτες, αλλά δεν θα κάνω θέατρο. Τα παιδιά ξέρουν ότι θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν δεν κερδίσουν», δήλωσε ο Ουρουγουανός τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

«Είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει νίκη, αν δεν παίζεις καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και καλή επίθεση. Αν το κάνουμε, μπορούμε να αλλάξουμε τις κακές στιγμές που περάσαμε στα προηγούμενα ματς. Γενικά στο ποδόσφαιρο, υπάρχει η έκπληξη. Αλλά συνήθως κερδίζει αυτός που παίζει καλύτερα. Στην Εθνική η πίεση είναι πως περνούν οι μέρες και πρέπει να κερδίζεις κάθε ώρα προπόνησης. Τα παιδιά πρέπει να καταλαβαίνουν τι θέλω και να μην χάνεται χρόνος» δήλωσε ο Μαρκαριάν και πρόσθεσε: «Οι παίκτες ξέρουν τί θέλει ο προπονητής. Ξέρουν το δρόμο για την άμυνα και το γκολ. Το πρόβλημα είναι ο αντίπαλος και το αν θα μας αφήσει να τα κάνουμε όλα αυτά. Ο αγώνας θα δείξει αν κάναμε καλή δουλειά. Εγώ ξέρω ότι κάναμε όσα μπορούσαμε και δεν χάσαμε ούτε ένα λεπτό. Είμαι ευχαριστημένος, αλλά η πίεση του αντιπάλου θα δούμε πως λειτουργήσει. Εγώ περιμένω ένα καλό παιχνίδι από την ομάδα μου».

Οσο για κλίμα που συνάντηση στην ελληνική ομάδα, είπε: «Όταν ακολουθείς το πρόγραμμα, δεν υπάρχει χώρος για κακό κλίμα. Ο προπονητής δείχνει ηρεμία, οι παίκτες είναι και αυτοί ήρεμοι. Όταν περνάει ο χρόνος έχεις παίκτες που δεν είναι ευχαριστημένοι. Εκεί η απάντηση είναι η αγάπη. Έτσι έκανα πάντα στην ζωή μου. Το βλέπω πως αντέδρασαν οι παίκτες που είχα στην Ελλάδα. Με αντιμετωπίζουν τώρα με αγάπη. Μακάρι να γίνει το ίδιο και με τους τωρινούς παίκτες σε δέκα χρόνια».

Επίσης, σχετικά με την επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη, υπογράμμισε: «Είναι ειδικό παιχνίδι. Είναι τελικός. Αυτό το παιχνίδι έχει μεγάλη ιστορία. Το ξέρω από την αρχή της καριέρας του. Ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα δούμε. Είναι δική μου απόφαση. Θα δούμε. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να βοηθήσει. Είμαι ευχαριστημένος με την συμπεριφορά του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ