Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 15:29

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-2: Με τύχη και Παναγόπουλο αγκάλιασε τον τίτλο - Δέχθηκε γκολ ο Ντουγέρογλου μετά από 1850 λεπτά!

Γράφτηκε από τον

Μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ τοπική βρίσκεται η Κυπαρισσία μετά την προχθεσινή νίκη της με 2-1 στην Καλαμάτα επί του Μεσσηνιακού.

Μια νίκη που ήρθε στο 91’ με μπόλικη δόση τύχης και είχε την υπογραφή του Φώτη Παναγόπουλου. Ο 29χρονος φορ πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του και πλέον είναι μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας με 24 γκολ.

Ένα βαθμό για να το πάρει!

Ετσι ο ΑΟΚ μετά από το εντέκατο διπλό του θέλει έναν μόλις βαθμό στις δύο αγωνιστικές που απομένουν με Δώριο και Πάμισο και λογικά ο τίτλος θα κλειδώσει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Δώριο. Η Κυπαρισσία λοιπόν κράτησε και κόντρα στο Μεσσηνιακό το αήττητο της και παράλληλα πέτυχε την 13η συνεχόμενη νίκη της, όμως ένα άλλο εντυπωσιακό σερί της έλαβε τέλος… Μιλάμε φυσικά για την εστία της που είχε μείνει απαραβίαστη για 20 συναπτά ματς και έλαχε στο 21ο ο Σωτήρης Κουκούτσης να σκοράρει στην εστία του Ντουγέρογλου μετά από 1850 περίπου λεπτά ή αν προτιμάται μετά από πέντε ολόκληρους μήνες! Φυσικά αυτό θα ξεχαστεί σε λίγο καιρό, όπως θα ξεχαστεί και η κακή εμφάνιση της ομάδας του Αλέξη Μαντζούνη στη Σαββατιάτικη αναμέτρηση. Ο ΑΟΚ απέναντι στο Μεσσηνιακό έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση και θα πρέπει να… ευλογεί την τύχη του που πήρε το τρίποντο, το οποίο βάσει εμφάνισης δεν δικαιούταν. Είναι χαρακτηριστικό πως πλην των δύο γκολ, η Κυπαρισσία δεν είχε ούτε μία κλασική φάση σε 95 λεπτά παιχνιδιού! Από την άλλη ο Μεσσηνιακός στάθηκε επάξια απέναντι στη μεγάλη του αντίπαλο, της έβαλε δύσκολα και αν οι παίκτες του το είχαν πιστέψει θα την είχαν κερδίσει. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Καλαματιανή ομάδα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στο δεύτερο πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς πάντως να δημιουργήσει τις πολλές ευκαιρίες.

Κακό παιχνίδι δίχως φάσεις

Ο αγώνας του Σαββάτου ήταν κάκιστος ποιοτικά και σε αυτό συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό η άσχημη μέρα που βρέθηκαν τα περισσότερα ατού της Κυπαρισσίας. Ο ΑΟΚ είχε μια ανούσια εδαφική υπεροχή και δυσκολευόταν απέναντι στην καλοστημένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Στο 24’ το 0-1 με Παναγόπουλο

Παρόλα αυτά ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 24’ από μία λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και χωρίς προηγουμένως να έχει απειλήσει την εστία του ΜΓΣ. Ο Κόλλιας έκανε τη σέντρα σουτ από δεξιά, ο Μέντζας δεν κατάφερε να μπλοκάρει με την μπάλα να παίρνει ύψος… Στον αέρα μονομάχησαν οι Πανταζής και Καρατζούλιας, όμως αποδέκτης έγινε ο Παναγόπουλος που με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Το γκολ αυτό δεν έδωσε το έναυσμα στον ΑΟΚ να παίξει καλύτερα, όπως συνηθίζει να κάνει σε άλλα παιχνίδια που προηγείται σχετικά νωρίς. Αντιθέτως οι παίκτες του ήταν νωθροί, δεν υπήρχε καλή κυκλοφορία και φυσικά καθόλου ρυθμός στο παιχνίδι. Ο Μεσσηνιακός από την πλευρά του κοιτούσε πρώτα τα μετόπισθεν και ύστερα έβγαινε στην επίθεση, όπως έκανε στην εκπνοή του ημιχρόνου… Στο 45+1 ο Σταματελόπουλος σέντραρε, ο Μπούνας άργησε να σουτάρει, έστρωσε όμως στον Κουκούτση που
σούταρε, όμως ο Ντουγέρογλου έδιωξε σε κόρνερ.

Σκόρερ ο Κουκούτσης
 μετά από 1850 λεπτά!

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στην επόμενη φάση, όταν μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Πουλάκος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ωραία σέντρα βρήκε στο 2ο δοκάρι τον Κουκούτση  ο οποίος με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Ντουγέρογλου για το 1-1. Το γκολ αυτό σίγουρα επηρέασε τους παίκτες της Κυπαρισσίας μιας και είχαν… ξεχάσει αυτό το συναίσθημα, ενώ ήταν κομβικό και το χρονικό σημείο που ήρθε η ισοφάριση.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη δεν παρουσίασε την παραμικρή βελτίωση, αντιθέτως όσο περνούσε η ώρα έπαιζε ξεκάθαρα για την ισοπαλία, η οποία δεν την «χαλούσε». Οι πράσινοι ήταν πιο δραστήριοι, κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο και ήταν πολύ δυνατοί στο κέντρο με τους Κουκούτση και Δημόπουλο.

Καλύτεροι οι πράσινοι
στο δεύτερο μέρος

 Στο 47’ το φάουλ του Μπεγέτη απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Ντουγέρογλου, ενώ στο 62’ ο ίδιος παίκτης από πλάγια θέση σε εκτέλεση φάουλ πήγε να ξεγελάσει τον γκολκίπερ του ΑΟΚ, ο οποίος δεν βρήκε καλά την μπάλα, όμως ο Κουλόπουλος δεν πρόλαβε να γίνει απειλητικός. Στο 59’ ο Μαντζούνης έβγαλε από το ματς τον εκνευρισμένο Κόλλια, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε κάνει ένα σκληρό φάουλ με τα δύο πόδια στον Πανταζή, το οποίο… σήκωνε μέχρι και κόκκινη κάρτα, με τον κ. Μπλάνα να του δίνει κίτρινη. Ο Φιλιατρινός επιθετικός πάντως όταν βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο κλότσησε με δύναμη μια μπάλα προς την εξέδρα και γλίτωσε και εκεί τη δεύτερη κίτρινη –κόκκινη, η οποία πάντως ακόμη και αν ερχόταν δεν θα άφηνε την ομάδα του με 10 παίκτες. Τα λεπτά περνούσαν με τους «κυανόλευκους» να αδυνατούν να απειλήσουν ουσιαστικά και να παίζουν συντηρητικά για την ισοπαλία. Στο 77’ ο Παπαγεωργίου έδωσε στον Γεωργιόπουλο που σούταρε ψηλά άουτ. Ο Μεσσηνιακός γινόταν απειλητικός με στημένες φάσεις, όμως όλα έδειχναν πως το ματς πήγαινε στην ισοπαλία… Όμως στο 91’ ο έμπειρος Λυδιώτης έκλεψε την μπάλα, έκανε μία ωραία κούρσα και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε για τον Παναγόπουλο που με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Μέντζα για το τελικό 1-2. Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, πάγκο και τους περίπου 100 φίλους του ΑΟΚ.
Για τον Μεσσηνιακό καλύτεροι ήταν οι Κουκούτσης, Μπούνας και Σταματελόπουλος, ενώ ο σκόρερ Παναγόπουλος ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η Κυπαρισσία.
Με ορισμένα λάθη η διαιτησία του Μπλάνα, ενώ καλά τα πήγαν οι βοηθοί Κυριακόπουλος και Σκόρδος.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Μέντζας, Σταματελόπουλος, Γαβράς, Πανταζής, Αρβανίτης, Μπεγέτης, Δημόπουλος, Μπούνας (76’ Κουλουράς), Πουλάκος (85’ Μερκούρης), Κουλόπουλος (66’ Κουρέας), Κουκούτσης.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Γαργαρώνης, Μιτρόφ, Λυδιώτης, Καρατζούλιας (72’ Ντιόπ), Χ. Παπαγεωργίου (94’ Κωνσταντόπουλος), Κόλλιας (59’ Γεωργιόπουλος), Καμποσιώρης, Φ. Παναγόπουλος.