Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 17:39

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1: Δίκαιο τρίποντο με Γκούνη στο 87'

Γράφτηκε από τον

Χάρις σε δύο κεφαλιές των Ζάκκα και Γκούνη από ισάριθμα κόρνερ η Ανδρούσα λύγισε χθες την αντίσταση του Αστέρα Αρφαρών με 2-1 εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.


Το δεύτερο γκολ μάλιστα του έμπειρου Δημήτρη Γκούνη σημειώθηκε στο 87' και ήταν… μαχαιριά για την ομάδα των Αρφαρών που μέχρι τότε κρατούσε έναν "χρυσό" βαθμό. Πλέον ο Αστέρας μετά την ήττα του ισοβαθμεί με την Εράνη στους 27 βαθμούς και αν οι δύο ομάδες τερματίσουν με τους ίδιους βαθμούς θα δώσουν αγώνα μπαράζ για την αποφυγή της 13ης θέσης.
Αν όμως η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη δεν δεχόταν το γκολ στο 87' και έπαιρνε την ισοπαλία, τότε θα κρατούσε την τύχη στα χέρια της και με δύο νίκες θα έμενε 100% στην Α' τοπική.
Αγωνιστικά πάντως η νίκη της Ανδρούσας ήταν πέρα ως πέρα δίκαιη, μιας και η ομάδα του Κώστα Καλογερόπουλου ήταν φανερά ανώτερη αν εξαιρεθεί το πρώτο 20λεπτο.

Ο Ζάκκας το 1-0 στο 45'

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο 2' το σουτ του Μπαράι έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 10' ο Μαραγκούλιας έστρωσε στον Πατσιώτη που σούταρε σύριζα άουτ.
Οσο περνούσε η ώρα η Ανδρούσα ανέβαζε την απόδοση της, με τον Αστέρα να έχει πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα.
Στο 33' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μαραγκούλιας έδωσε στο Ζάκκα που πέρασε και τον Ματθαίο Λίβα και πλάσαρε σε κενή εστία, όμως πάνω στη γραμμή απομάκρυνε σωτήρια ο Ματθαίος.
Η Ανδρούσα άνοιξε το σκορ ακριβώς στο 45', ένα γκολ που… έκοψε τα πόδια των Αρφαραίων… Ο Πατσιώτης εκτέλεσε ένα κόρνερ, στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Ζάκκας και με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Ματθαίο Λίβα που έκανε άστοχη έξοδο (1-0).

Ευκαιρίες η Ανδρούσα,
γκολ ο Αστέρας με Μπούρα

Στο δεύτερο μέρος η Ανδρούσα συνέχισε να είναι καλύτερη και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ για να "καθαρίσει" το παιχνίδι.
Στον αντίποδα ο Αστέρας ήθελε να απειλήσει την εστία του Ποτηριάδη, όμως το έκανε μόνο από στημένες φάσεις.
Στο 53' ο Ζάκκας βρήκε όμορφα τον Πατσιώτη που βγήκε τετ α τετ, όμως ο γκολκίπερ των Αρφαρών βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε.
Κλασική ευκαιρία στο 64' για την Ανδρούσα με τον Βλαχόπουλο να δίνει στον Πατσιώτη που πλάσαρε, με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Η Ανδρούσα έχανε τις ευκαιρίες και είχε την υπεροχή, όμως ο Αστέρας σκόραρε στο 69'… Ο Φέστας εκτέλεσε ένα κόρνερ, στην περιοχή των γηπεδούχων επικράτησε σύγχυση και ο Μπούρας με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Στο 74' ο Πατσιώτης βρήκε στην περιοχή τον Βλαχόπουλο που επιχείρησε τη σέντρα με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μπούρα…
Οι γηπεδούχοι ζήτησαν έντονα πέναλτι μιας και η μπάλα πράγματι βρήκε στο χέρι, όμως ο Πλακογιάννης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδια και πρέπει να είχε δίκιο μιας και ο Μπούρας ήταν πολύ κοντά στο Βλαχόπουλο και δεν είχε πρόθεση.
Στο 85' νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ανδρούσα όταν από γέμισμα του Βλαχόπουλου, ο Ματθαίος Λίβας έχασε τη μπάλα και σε κενή εστία ο Πατσιώτης άργησε και όταν σούταρε, ο Ματθαίος έκανε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.
Τελικά το γκολ που άξιζε στο δεύτερο μέρος η Ανδρούσα το έβαλε στο 87' όταν ο Βλαχόπουλος εκτέλεσε με φάλτσο ένα κόρνερ και στο δεύτερο δοκάρι ο προωθημένος Γκούνης με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 250 και πλέον φίλους των γηπεδούχων.
Από τους νικητές καλύτεροι ήταν οι Ζάκκας, Γκούνης, Μπαλόπουλος και Φαράντος, ενώ από τον Αστέρα ξεχώρισαν οι Γιαννακόπουλος και Φέστας.
Καλή ήταν η διαιτησία του Πλακογιάννη, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Εκανε ορισμένα λάθη, όχι όμως το μεγάλο.
Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί, η Αθανασοπούλου και ο Γεωργαντάς.
ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Ποτηριάδης, Κρεμύδας, Δέδες, Γκούνης, Φαράντος, Μαραγκούλιας (68' λ. τρ. Κάλλας), Βλαχόπουλος (94' Καλογερόπουλος), Πατσιώτης (93' Θεοδοσόπουλος), Ζάκκας, Μπαλόπουλος, Βοσνάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Ματθαίος Λίβας, Φέστας, Κουρνέτας (58' Βαλτασάρος), Μπούρας, Χαραλαμπόπουλος, Ματθαίος, Γιαννακόπουλος, Καρύδης, Μπαράι, Τσιλίκος, Ψωμάρας (88' Καπόγλης).