Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 17:57

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΕΡΑΝΗ 0-0: Μπορούσε το διπλό, όμως και με το "Χ" αύξησε τις ελπίδες για παραμονή

Γράφτηκε από τον

Διαφορετικά συναισθήματα έφερε το 0-0 χθες το απόγευμα στο "Πέτρος Γεωργανάς" ανάμεσα στη Σπερχογεία και την Εράνη.


Σε ότι αφορά τη Σπερχογεία η ισοπαλία ισοδυναμεί με μαθητική παραμονή, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη ζώνη του υποβιβασμού και με ήττα στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν κινδυνεύει να αποχαιρετίσει την κατηγορία.
Αντίθετα η Εράνη, μπορεί να πήρε ένα βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός, όμως παραμένει στη ζώνη που οδηγεί στον υποβιβασμό. Βρίσκεται στην 14η θέση της βαθμολογίας με 27 πόντους, την οποία μοιράζεται με τον Αστέρα Αρφαρών, που χθες έχασε στην Ανδρούσα από την τοπική ομάδα. Πλέον Εράνη και Αστέρας θα διεκδικήσουν τη σωτηρία τους στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος και αν παραμείνουν μαζί, τότε η παραμονή τους θα κριθεί σε αγώνα μπαράζ, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν από μία νίκη.
Σε ότι αφορά το χθεσινό παιχνίδι, οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες και διεκδίκησαν τη νίκη με την Εράνη να δημιουργεί πιο πολλές φάσεις για γκολ, όμως καμία από τις δύο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.
Στο πρώτο 45λεπτο η Εράνη ήταν αυτή που έκανε τις φάσεις με τους Κεράνη (1' σουτ, 2' σουτ), Κίτο (4' σουτ) Διονυσόπουλο (13' σουτ), Μπεγλεκτσή (33' κεφαλιά), αλλά δεν σκόραρε, ενώ λίγο έλειψε στο 45' να δεχτεί το γκολ από την κεφαλιά του Χριστόπουλου. Στο β' ημίχρονο οι δύο ομάδες πρόσεχαν την άμυνας τους γιατί το οποιοδήποτε λάθος θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραίο. Σε δύο από τις φάσεις που έκαναν σε αυτό το διάστημα οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει. Στο 73' ο Χριστόπουλος άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Γεωργαντά, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 87' ο Κεράνης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη ρίζα σχεδόν του κάθετο δοκαριού. Αλλες δύο καλές στιγμές είχαμε στο 66' όταν ο Καράμπελας με μπροστινή μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Γιακουμή με τον Αθανασόπουλο, ο οποίος πρόλαβε με την έξοδο του το σουτ του επιθετικού της Σπερχογείας και γλίτωσε το γκολ. Στο 83' ο Κώτσος εκτέλεσε κόρνερ στο β' δοκάρι σχεδόν εκτινάχθηκε το Γρηγορόπουλος και με το ένα χέρι βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε για να της αλλάξει πορείας και να μην καταφέρει ο Διονυσόπουλος με το κεφάλι να σκοράρει.
Χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία του Αλεξέα, που στο 63' έδειξε την μπλε κάρτα στον Γιακουμή, ο οποίος σε υποσχόμενη επίθεση της ομάδας του προτίμησε να βγάλει την μπάλα πλάγιο άουτ γιατί είχε κτυπήσει Αλμπαν Γκρέτσα.
Εύκολο έργο είχαν οι βοηθοί διαιτητές Ι. Γιαννέτσος και Τσίρμπας.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Γρηγορόπουλος, Κουμούτσος, Ζουμπόπουλος, (69' Μούστος), Παντσιώτης, Μουλαβασίλης, Καράμπελας, Παπανικολόπουλος, Παυλέας, Βασιλόπουλος (64' Γεωργαντάς), Χριστόπουλος, Γιακουμής (85' Καραματσούκης).
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Μπαστακός, Μπεγλεκτσής, Φλέσσας, Κώτσος, Αλμπαν, Πετρόγιαννης, Κεράνης, Κίτος (78' Χότι), Διονυσόπουλος, Γιαννακόπουλος (59' Σπυρόπουλος).