Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 18:58

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΔΩΡΙΟ 1-2: Ανατροπή σε 3 λεπτά με Ψωρομύτη, Θ. Γκότση

Γράφτηκε από τον
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΔΩΡΙΟ 1-2: Ανατροπή σε 3 λεπτά με Ψωρομύτη, Θ. Γκότση

Με δύο γκολ στις αρχές του β' μέρους το Δώριο απέδρασε με το τρίποντο από το Διαβολίτσι, κερδίζοντας προχθές την τοπική ομάδα με 2-1.


Το παιχνίδι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, μιας και οι δύο ομάδες έχουν πετύχει το στόχο της άνετης παραμονής στην κατηγορία και πλέον κοιτάζουν πέρα από το θετικό αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι, να δίνουν χρόνο συμμετοχής και σε παιδιά από τα τμήματα υποδομής τους.
Στο πρώτο μέρος δεν έγιναν πολλές φάσεις στις δύο εστίες, σε μία από αυτές το Διαβολίτσι κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, ενώ στην επανάληψη η εικόνα ήταν διαφορετική. Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους και στο πρώτο 5λεπτο, κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1 σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, τις πιο πολλές οι γηπεδούχοι, όμως δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τις εστίες των Μερκούρη και Δήμα και έτσι, το Δώριο έφυγε από το γήπεδο με τη νίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σωτήρης Δημάκης ξεκίνησε το παιχνίδι με 3 νεαρούς στην 11άδα, τους  Αρι Μερκούρη, Βασίλη Διαγούπη, Αρντιτ Τσαουσάϊ, παιδιά από τα τμήματα υποδομής, ενώ η εξέλιξη του ματς δεν βοήθησε, ώστε να χρησιμοποιηθεί και κάποιος από τους άλλους τρεις νεαρούς, τους Γιώργο Καστριτσέα, Φώτη Αθανασόπουλο, Σταύρο Νικολόπουλο, να πάρουν χρόνο συμμετοχής, μιας και το Διαβολίτσι διεκδίκησε το νικηφόρο αποτέλεσμα και μπήκαν στο παιχνίδι έμπειροι παίκτες.
Στο 15' ο Σίνος έφυγε στην πλάτη των αμυντικών και μόνος απέναντι στον Μερκούρη πλάσαρε, η μπάλα έγλειψε το κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Στο 23' ο Καστριτσέας εκτέλεσε φάουλ, ο Παπαγεωργίου έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Θ. Δημητρίου που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με πλασέ πέτυχε το 1-0.
Στο 47' ο Γεωργιόπουλος από τα πλάγια έφτασε στην περιοχή απέφυγε τον Καστριτσέα και "έκοψε" την μπάλα στο σημείο του πέναλτι σχεδόν και ο Ψωρομύτης με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 50' ο Ψωρομύτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Παπαγεωργίου και αμέσως ο διαιτητής Τουρλομούσης σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Αθ. Γκότσης και έβαλε μπροστά στο σκορ το Δώριο, σημειώνοντας το 1-2. Στο 80' σέντρα σουτ του Κωστόπουλου κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Στο 65' ο Δασκαλάκης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε για να φύγει η μπάλα σύριζα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 68' ο Γεωργιόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια "έκοψε" την μπάλα για τον Ψωρομύτη, αυτός πλάσαρε για να αποκρούσει ο Μερκούρης. Στο 70' ο Θ. Δημητρίου από καλή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Δήμα. Στο 72' φάουλ του Δασκαλάκη στο β' δοκάρι πετάχτηκε ο Σκαρπαλέζος και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ξυστά άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 75' σέντρα του Καστριτσέας για τον Π. Δημητρίου αυτός έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 79' ο Γεωργιόπουλος από τα πλάγια μπήκε στην περιοχή "έκοψε"  την μπάλα για τον Σίνο, αυτός πλάσαρε αδύναμα και απομάκρυναν οι αμυντικοί.
Στο 83' επέλαση του Ψωρομύτη από τα πλάγια και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα για τον Κουλουρά, που άργησε να πλασάρει και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί.
Στο 84' ο Κωστόπουλος μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και "έκοψε"  την μπάλα στο πέναλτι σχεδόν για τον Βουρνά, που έκανε το πλασέ και πάνω στη γραμμή ο Κωτσάκης την έδιωξε σώζοντας την ομάδα από βέβαιη παραβίαση. Στο 90' ο Θ. Δημητρίου από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει.
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Μερκούρης, Παπαγεωργίου, Σκαρπαλέζος, Κωστόπουλος, Καστριτσέας, Δασκαλάκης, Μαρής, Πεΐδης (78' Π. Δημητρίου), Θ. Δημητρίου, Διαγούπης (70' Καπόγλης), Τσαουσάϊ (60' Βουρνάς).
ΔΩΡΙΟ: Δήμας, Κωτσάκης, Γκιάτα, αθ. γκότσης, Τσαμπουρής, Σίνος, Γεωργιόπουλος, Ψωρομύτης, Ι. Γκότσης (91' Παντελής), Μωράκης, Γιαννουκάκης (75' Κουλουράς).