Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 07:36

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Είναι ένα βαθμό μακριά από τον τίτλο ενώ κυνηγά πέντε ρεκόρ!

Γράφτηκε από τον

Η Κυπαρισσία έκανε το Σάββατο τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση απέναντι στο Μεσσηνιακό, αλλά το σημαντικό είναι ότι πανηγύρισε την 13η σερί νίκη και θέλει ένα βαθμό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο. 


Ο ΑΟΚ κράτησε το +6 από τον Πάμισο με γκολ του Παναγόπουλου στις καθυστερήσεις.
Ετσι εάν δεν ηττηθεί την προσεχή Κυριακή από το Δώριο, θα πάει χωρίς άγχος στο μεταξύ τους ντέρμπι στο φινάλε της Α' τοπικής.
"Μετά από αυτό το διπλό και έτσι όπως ήρθε, έχουμε κάνει τεράστιο βήμα για τον τίτλο. Ηταν μία από τις πιο κακές εμφανίσεις. Κάτι το άγχος, κάτι η ποιότητα του αντιπάλου και η κρισιμότητα του παιχνιδιού, μεγάλωσε το βαθμό δυσκολίας. Οταν όμως κερδίζεις και στην κακή σου μέρα, δείχνεις ότι έχεις μέταλλο και πίστη", λέει ο Αλέξης Μαντζούνης για το 2-1 επί του Μεσσηνιακού.
Ο προπονητής της Κυπαρισσίας συνεχίζει να κρατά χαμηλούς τόνους, μέχρι να έρθει και η μαθηματική επιβεβαίωση της πρώτης θέσης.
"Οταν περάσει και το ματς με το Δώριο και είμαστε μαθηματικά πρωταθλητές, τότε θα σκεφτούμε τα μπαράζ ανόδου.  Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας και θέλει μεγάλη προσοχή".

"Χάρηκα που το έβαλε ο Μεσσηνιακός"

Η Κυπαρισσία κόντρα στο Μεσσηνιακό διεύρυνε στις 28 αγωνιστικές το φετινό αήττητο σερί, αλλά είδε να σταματά αυτό που την ήθελε να κρατά το μηδέν από τον Οκτώβριο.
Μετά από πέντε μήνες και 1850 λεπτά ο Θοδωρής Ντουγέρογλου δέχτηκε γκολ.
"Κάποια στιγμή θα συνέβαινε, είναι νόμος της φύσης. Είμαι όμως χαρούμενος που αυτό έγινε με το Μεσσηνιακό. Μια ομάδα με νέα παιδιά που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και δεν το δεχτήκαμε από αντίπαλο που παίζει αντιποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος και γιατί πέτυχε το γκολ, ο Κουκούτσης, ένα παιδί με ήθος που εκτιμώ ποδοσφαιρικά", το σχόλιο του Αλέξη Μαντζούνη για τον τερματισμό του ρεκόρ.
Η Κυπαρισσία πάντως έχει πέντε ρεκόρ να κυνηγήσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Α' τοπικής.  Καταρχάς θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα πάρει αήττητη το πρωτάθλημα. Θέλει επίσης να κάνει ρεκόρ βαθμών, να τελειώσει έναν γύρο χωρίς να χάσει ούτε ένα βαθμό (έχει "13 στα 13" στο β΄ γύρο), να κάνει το απόλυτο στην έδρα της (έχει 14 νίκες σε ισάριθμα ματς), αλλά και να αναδείξει τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. Ο Φώτης Παναγόπουλος με τα δύο γκολ που πέτυχε με το Μεσσηνιακό έφθασε στα 24 και είναι μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ.
Αγωνιστικά, η προσοχή στρέφεται στην αναμέτρηση με το Δώριο, όπου θα επιστρέψει ο Παναγόπουλος που απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Δεν υπολογίζονται οι στρατευμένοι Ζαφείρης και Θεοδωρακόπουλος.