Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2015 19:33

Η σημασία μιας ανόδου και οι αλλαγές στο τοπικό

Γράφτηκε από τον

Κλήρωσε σήμερα στην Αθήνα για τα μπαράζ ανόδου στην Γ' εθνική, όπου όλα δείχνουν ότι από Μεσσηνιακής πλευράς θα συμμετέχει η Κυπαρισσία, στην οποία αρκεί μόνο ένας βαθμός στα δύο τελευταία παιχνίδια για να πάρει τον τίτλο στην Α' τοπική Μεσσηνίας.


Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο πρωταθλητής Μεσσηνίας θεωρητικά θα μπει φέτος στα μπαράζ με αρκετά καλές πιθανότητες μιας και η εικόνα της ΑΕ Σπάρτης δείχνει ότι δεν είναι τόσο ισχυρή αγωνιστικά όσο πέρυσι, ενώ και οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο σε Αρκαδία και Αργολίδα σε καμιά περίπτωση δεν φοβίζουν.
Ενδεχόμενη άνοδος του πρωταθλητή Μεσσηνίας θα αποτελέσει μια σημαντική επιτυχία για το ποδόσφαιρο του νομού μας το οποίο δεν είναι και στα καλύτερα του. Σε αυτή την περίπτωση όμως, μετά την Καλαμάτα τη νέα χρονιά θα έχει και δεύτερο εκπρόσωπο στην Γ' εθνική.
Από την άλλη πλευρά, για την τύχη του πρωταθλητή Μεσσηνίας ενδιαφέρονται και κάποιες άλλες ομάδες στην Μεσσηνία, καθώς η άνοδος του θα αλλάξει το χάρτη. Ποιες είναι αυτές Εράνη και Αρφαρά προσπαθούν να αποφύγουν την 14η θέση της Α' τοπικής, όμως αν ανέβει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας δεν θα υποβιβαστεί κανείς από τους δύο.
Στην Α1 δεν υπάρχει… ενδιαφερόμενος, όμως στην Β' τοπική ο Αστέρας Μικρομάνης περιμένει τα μπαράζ της Γ' εθνικής ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας, ώστε να πάρει και ο ίδιος το εισιτήριο για την Α1.
Το ίδιο περιμένει στην Γ' τοπική και ο Άτρομητος Καλαμάτας, ώστε να εξασφαλίσει και αυτός την άνοδο στην Β' τοπική.