Κυριακή, 05 Απρίλιος 2015 20:05

Ο Εργοτέλης 2-1 τον Πανθρακικό, τον παίρνει μαζί του στη Football League

Γράφτηκε από τον

Παρά το γεγονός ότι διατηρεί ελάχιστες ελπίδες παραμονής, ο Εργοτέλης νίκησε χθες 2-1 τον Πανθρακικό και ουσιαστικά τον παίρνει μαζί του στη δεύτερη κατηγορία...

 

Οι Κρητικοί έβγαλαν ψυχή και πήραν το ματς με 2-1 έστω κι αν κλήθηκαν για περισσότερα από 10 λεπτά να παίξουν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιουσούφ.

Ωστόσο, ακόμη κι έτσι οι ελπίδες τους για παραμονή είναι ελάχιστες, καθώς παραμένουν στο -9 από τον Λεβαδειακό, ο οποίος πήρε στα χαρτιά το τρίποντο με τον ΟΦΗ.

Όσο για τον Πανθρακικό, μετά από αυτή την ήττα έγινε πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό μαζί με τους Κρητικούς. Το πρόγραμμα που έχει τις επόμενες αγωνιστικές είναι πολύ δύσκολο, καθώς μεταξύ άλλων καλείται να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης.

Λίγες φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι δύο ομάδες έβγαλαν πολλά προβλήματα όσον αφορά την ανάπτυξη και τη δημιουργία.

Ο Πανθρακικός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, αλλά επί της ουσίας δεν έκανε κάτι με αυτή. Περιοχή δεν μπορούσε να πατήσει, κάθετες πάσες δεν περνούσαν οι παίκτες του κι έτσι απλώς φλυαρούσε.

Κατά κύριο λόγο επιχειρούσε να απειλήσει με στημένες φάσεις. Κέρδισε αρκετές, αλλά οι εκτελέσεις του Τζάνη δεν ήταν καλές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καν τελική προσπάθεια στη συνέχεια.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους και εκείνοι ήταν ακίνδυνοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά είναι ότι στο 22' άνοιξαν το σκορ με καλό σουτ εκτός περιοχής του Χαλκιαδάκη. Από εκεί και πέρα, είχαν δύο τελικές με τον Τζανακάκη, αλλά τίποτα περισσότερο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανθρακικό να έχει δοκάρι στο 53' από σουτ του Μπαϊκαρά, το οποίο κόντραρε. Ένα λεπτό μετά απείλησε με τον Τζάνη και έδειχνε συνολικά να είναι ανεβασμένος.

Με την αλλαγή του Ιγκόρ και τις οδηγίες που είχαν οι φιλοξενούμενοι, πήραν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν πολύ. Έτσι το γκολ της ισοφάρισης στο 67' ήρθε απόλυτα λογικά με τον Μεχία να σκοράρει.

Το ματς στη συνέχεια άνοιξε πάρα πολύ. Ο Εργοτέλης άφησε χώρους στην προσπάθειά του να επιτεθεί και ο Πανθρακικός επιχειρούσε να βγει σε αντεπιθέσεις. Έχασε, μάλιστα, μεγάλη ευκαιρία στο 71' με τον Λουβιόν να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή πλασέ του Κάσες.

Στη συνέχεια ο Εργοτέλης πίεσε, αλλά στο 82' ο Γιουσούφ αποβλήθηκε και φάνηκε εκεί να χάνεται η μεγάλη ευκαιρία για να βάλουν οι Κρητικοί δεύτερο γκολ. Ωστόσο, δύο λεπτά έγινε το 2-1 με τον Τζιλάς να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση από γύρισμα του Σολάρι. Στα τελευταία δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο Εργοτέλης πανηγύρισε νίκη μετά από τρεις σερί ήττες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάνταλος (Καβάλας), βοηθοί οι Καραβασίλης (Καβάλας) και Μαρκενίδης (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Κίτρινες: 26' Καζναφέρης, 58' Καλέ, 68' Πίτσος, 85' Τζίλας, 90'+3 Καβουσάκης, 90'+4 Χαλκιαδάκης - 38' Εμπόου, 74' Ντιγκινί

Κόκκινες: 82' Γιουσούφ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μπόε, Καζναφέρης (72΄ Ουλά), Καλέ (79' Σολάρι), Χαλκιαδάκης, Ολαϊτάν (62' Γιουσούφ), Τζίλας.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Εμπόου, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (46' Ιγκόρ), Ρομέου (62' Ροτζέριο), Μεχία, Τζάνης (86' Μπάλντα), Κάσες, Ντιγκινί.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR